Het is geen geheim dat toenemende cyberbeveiligingsbedreigingen de veiligheid van nationale kritieke infrastructuursystemen zoals energiecentrales,  waterreservoirs tot en met spoorwegsystemen in gevaar brengen – met alle gevolgen van dien voor de nationale veiligheid, economische veiligheid en volksgezondheid.

Het Amerikaanse ’’Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity’ en de NIB Richtlijn van de Europese Unie is het antwoord van de internationale gemeenschap op de  groeiende cyberdreiging.  Over de hele wereld bezig is men bezig met het nemen van maatregelen om kritieke infrastructuren te beveiligen en weerbaarder te maken, Israël heeft door haar unieke situatie een positie verworven als expert op het gebied van cyber en de ontwikkeling van technologieën om deze bedreigingen te bestrijden.

Door de aanhoudende dreiging van oorlog en terrorisme heeft Israël in de loop van haar bestaan aanzienlijke ervaring opgedaan op het gebied van cyber- en binnenlandse veiligheidstechnologie en fungeert als een van de belangrijkste expertlanden als het gaat om inlichtingen, bewaking, veiligheid en defensie. De elite-eenheid 8200 van het Israelische Inlichtingen Korps dient als lanceerplatform voor veel van de meest gewaardeerde technologieen.

Negen Israëlische cyberpartijen – Check Point, Claroty, CyberX, Cyberbit, Indegy, Sasa Software, Silverfort, Verint Systems en Waterfall Security Solutions – nemen van 29 tot en met 31 mei as deel aan de Roadshow Cybersecurity for Critical Infrastructure in Texas. Tijdens een bezoek aan Houston, Austin en Dallas zal de roadshow onder meer kijken naar hoe energie-infrastructuren, digitale overheid te beveiligen zijn en andere kernthema’s op het gebeid van kritieke infrastructuur. Overheidsfunctionarissen – waaronder Rick Perry, Amerikaanse minister van Energie, Congreslid Michael McCaul, voorzitter van House Homeland Security Committee, Yuval Steinitz, Israëlische minister van Energie en Ory Schein, de hoogste cyberveiligheidsfunctionaris van het Israëlische ministerie van Energie, zullen aansluiten bij experts, opinieleiders en innovatoren uit de industrie om de belangrijkste uitdagingen te bespreken die van belang zijn voor de beveiliging van kritieke infrastructuur. De roadshow sluit naadloos aan op het 6e Seminar over Homeland Security, Cyber-Security and Disaster Management dat plaats had in Mexico City, waar zo’n 25 Israëlische cyber- en HLS-bedrijven hun oplossingen presenteerden.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal cybersecurity-bedrijven uit Israël die wereldwijd bekendheid hebben verworven en een indruk geven in het levendige ecoysteem van de Start-Up Nation op het gebied van cyber en scurity:

  • Check Point Software Technologies, opgericht in 1993, is wereldwijd leider op het gebied van cybersecurity-oplossingen en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor haar produkten (firewall, inbreuk detectie, gegevensbescherming). Check Point wordt verhandeld op de NASDAQ en heeft  werknemers over de hele wereld.
  • Met behulp van kunstmatige intelligentie en geavanceerde gedragsanalyses kan CyberX industriële netwerken continue monitoren en weerbaar maken voor gerichte ICS-aanvallen, malware, insider-bedreigingen en kritieke kwetsbaarheden.
  • Silverfort levert op AI-gebaseerde multi-factor authenticatie om gebruikers beveiligde toegang te verlenen tot gevoelige gegevens zoals voor  operators van kritieke infrastructuur, waardoor sterke authenticatie over het gehele netwerk mogelijk is.

Cyberaanvallen bedreigen niet alleen persoonlijke gegevens en netwerken van individuen, ze kunnen ook serieuze gevolgen hebben voor een heel land. Van kerncentrales, havens en overheidsinstanties tot en met spoorwegen, kritieke infrastructuur is afhankelijk van de daarop aangesloten netwerken – waardoor het des te belangrijker is dat er robuuste beveiligingsprotocollen in stand zijn. Israëlische innovatie helpt deze activa over de hele wereld te beschermen.

Is uw interesse gewekt voor de cyber en security industrie in Israel? Overweegt u dan een deelname aan de tweejaarlijks conferentie & trade show HLS &Cyber, die van 12-15 november as plaats heeft in Tel Aviv. HLS & Cyber vindt plaats in het Tel Aviv Convention Centre en is een conferentie en beurs tegelijk. HLS & Cyber biedt de mogelijkheid voor b2b ontmoetingen. Israelische exposanten voor zover nu bekend vindt u hierWe kunnen ook specifiek op zoek gaan naar voor uw organisatie interessante partijen en daar dan afspraken mee maken op of tijdens HLS & Cyber. Op de website vindt u het programma van de conferentie. Aan de vooravond (12 november as) van het evenement is er een gala in de haven van Tel Aviv.

Registratie is open en tot 31 augustus as geldt er boven op de early bird prijs nog een reductie van $100 wanneer u zich via ons kantoor zou aanmelden.