Het Israëlische tech-ecosysteem geniet een uitstekende reputatie. Het wordt beschouwd als creatief, innovatief en aantrekkelijk voor het internationale publiek. Daarom is het geen verrassing dat Israëlische bedrijven worden erkend door de internationale tech-gemeenschap.

Deze week ontvangen vier Israëlische vrouwelijke ondernemers de ‘European Women in Tech’-prijs op de London Tech Week, het grootste techfestival van Europa. Tijdens deze week zullen tech-gemeenschappen van over de hele wereld ingaan op de dringende onderwerpen waarmee de technologiesector en de samenleving vandaag worden geconfronteerd, zoals gezondheid en klimaat.

De ‘European Women in Tech’-prijs wordt uitgereikt tijdens een speciaal evenement dat plaatsvindt op 11 september en is bedoeld om de prestaties van vrouwen in de tech-industrie te laten zien en diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven en de technologie aan te moedigen. Van de 24 internationale ondernemers en oprichters die zullen worden erkend, zijn er 4 Israëlisch! Dit is absoluut een indrukwekkend aantal.

De vier Israëlische ontvangers van de prijs zijn:

Hillary Harel, de oprichter van Serenus.AI, dat AI en machine learning-technologie gebruikt om de gezondheidszorg te verbeteren.  .

Orit Hashay, oprichter en CEO van Brayola, een slimme persoonlijke bh-shopper. Brayola werd opgericht in 2012 en werkte samen met toonaangevende merken en ontwerpers die technologie, data en community gebruikten om online lingerie te kopen.

Inna Braverman, mede-oprichter van Eco Wave Power. Eco Wave Power, opgericht in 2011, heeft een innovatieve technologie ontwikkeld voor de productie van schone- en betaalbare elektriciteit uit oceaan- en zeegolven, met een eenvoudig maar slim ontwerp. Inna ontving ook de Global Climate Action Award van de Verenigde Naties

Maya Guru, mede-oprichter en CEO van Missbeez. Missbeez is een mobiel platform voor schoonheidsdiensten, dat drukke mensen in contact brengt met beauty & lifestyle professionals.

Deze vier vrouwen zijn een grote bron van trots voor Israël. We hebben besloten om van deze gelegenheid gebruik te maken en het licht te laten schijnen op enkele van de baanbrekende, impactmakende technologieën, die zijn opgericht en geleid door Israëlische zakelijke- en technische leiders op verschillende gebieden, waaronder Health, Digital, AI, HR en meer.

Ja, het zijn allemaal vrouwen.

  1. Cassiopeia – Een geweldig voorbeeld om mee te beginnen, dat ook relevant is voor onze tijdsperiode, waarin steeds meer mensen overschakelen naar werken op afstand. Cassiopeia analyseert netwerkcommunicatie en biedt bruikbare inzichten om teamsamenwerking en mentale gezondheid in de virtuele werkruimte te verbeteren. Opgericht door Shiran Yaroslavsky.
  2. Day Two – Day Two biedt gepersonaliseerde voeding en bruikbare inzichten waarmee gebruikers gezonder kunnen leven en een normale bloedsuikerspiegel kunnen handhaven. Het microbiome menselijke ontdekkingsplatform biedt een glycemische controle-oplossing voor mensen met diabetes type 2. Opgericht in 2015 door Lihi Segal, CEO.
  3. Diagnostic Robotics – Diagnostisch systeem dat gebruikmaakt van AI en voorspellende analysemodellen om ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen te helpen sneller geïnformeerde beslissingen te nemen over patiëntenzorg, terwijl het geduld wordt verbeterd en de kosten van zorg en de belasting van gezondheidssystemen worden verlaagd. Opgericht door kunstmatige intelligentie (AI) -expert Kira Radinsky.
  4. Papayaglobal – Papaya Global is een Human Resource Information System (HRIS) dat de wereldwijde salarisadministratie, betalingen en personeelsbeheer transformeert. Het geautomatiseerde cloudgebaseerde oplossingsplatform van Papaya Global helpt bedrijven mensen in meer dan 100 landen aan te nemen, te beheren en te betalen. Eynat Guez, medeoprichter en CEO, is een ondernemer die de digitale HR-wereld verandert.
  5. Bonobo AI – Een platform voor marketingautomatisering en gedragsinzichten voor conversatie tussen mens en machine. Het bedrijf helpt bedrijven inzicht te krijgen in telefoontjes, sms’jes en andere interacties met klantenondersteuning. Het bedrijf, in 2017 mede opgericht door Efrat Rapoport (CEO), werd in mei 2019 gekocht door Salesforce.
  6. Cortica – Een gerenommeerd bedrijf met een toonaangevende AI-technologie voor autonome platforms. De autonome AI van het bedrijf is gebaseerd op eigen hersenonderzoek en maakt gebruik van leermethoden zonder toezicht die worden ondersteund door meer dan 200 patenten. Deze autonome AI is ingebed in ultramoderne platforms van de volgende generatie waar het begrijpen van afbeeldingen een cruciale taak is. Cortica biedt de intelligentie die autonome voertuigen, slimme steden, autonome drones en meer mogelijk maakt. Mede opgericht door Karina Odinaev in 2007.

Door: Noa Partuk