We weten allemaal hoe een dokter er uitziet. Van een baby tot een volwassende; de verwachting, de instrumenten, de afname, de diagnose: het is meestal hetzelfde. Maar hoe lang  zullen we nog een fysieke persoon zien in een tijd van toenemende medische kunstmatige intelligentie? Patiënten denken dat hun medische behoeften uniek zijn en niet goed kunnen worden vastgesteld door computers, maar velen hebben nog niet door dat algoritmes en AI een diagnose sneller en nauwkeuriger kunnen analyseren dan een mens kan.

Algoritmes lossen ‘s werelds moeilijkste problemem al jaren op. Van simpele wiskunde tot complexe theorieën; deze groepen van enen en nullen bestaan met slechts één doel voor ogen. Stel je eens voor dat alle constante afleidingen om ons heen wegvallen, hoe veel zou je dan kunnen bereiken? Dit gaat hand in hand met het concept van AI-gebaseerde medicatie. Een programma dat één doel heeft: jouw diagnose vaststellen met bijna 100% nauwkeurigheid. Medische bedrijven beginnen dit fascinerende fenomeen al te gebruiken, en Israël staat vooraan. Met deze technologische doorbraken wordt Israëlische medicatie het neusje van de zalm in de medische wereld.

Israëlische bedrijven die actief zijn in dit gebied:

Binah.AI: AI-gestuurde monitoring van vitale functies

Binah.AI’s AI-gestuurde digitale zorgtoepassingen werkt aan de uitdaging van gezondsheids- en wellness-monitoring op afstand en contactloos. Het is geheel gebaseerd op videomonitoring en daardoor vervalt de behoefte aan draagbare apparatuur en verbetert telemedicatie, patiëntmonitoring van afstand, en preventieve medicatieservice. Binah.AI’s AI-gebaseerde, unieke technolohische mix transformeert iedere camera op ieder apparaat (smartphone, laptop, tablet, etc.) in een monitoringsapparaat van medisch niveau. Binah.AI’s hartslagvariabiliteit (Heart Rate Variability, HRV) meetsystemen bieden de basis voor een grote reikwijdte aan lichaamsmeetsystemen, zoals bloeddruk, mentaal stressniveau, zuurstoftoevoer, ademhaling, alcoholbloedniveau en meer.

Vocalis Health: VocalisTrack voor het op afstand detecteren van ademtekort

VocalisTrack: een stemgestuurde toepassing voor het op afstand detecteren van ademtekort. Het AI-gebaseerde apparaat analyseert de stemopnames van de patiënt, en gebruikt de stem van de patiënt om de smartphone van de patiënt te gebruiken zonder extra hardware of fysieke examinatie. Het apparaat detecteert ademtekort en presenteert dagelijks resultaten: 1) slechter, 2) verbeterd of 3) geen verandering. Dit apparaatje helpt om het gat tussen de patiënt en de zorg te verkleinen.

FDNA: Fenotypische informatie uit gezichtsfoto’s

FDNA ontwikkelt AI-technologieën en SaaS-platformen die door duizenden klinische, onderzoeks- en lablocaties op het gebied van klinische genomica gebruikt over de hele wereld gebruikt worden. Met gebruik van Advanced Deep Learning, vangen, structureren en analyseren FDNA’s fenotypische technologieën ingewikkelde menselijke psychologische data om genomische inzichten te verkrijgen waar iets mee gedaan kan worden.

FDNA’s database bevateen diepte aan febotypische en genotypische informatie die in verband staat met meer dan 10.000 ziektes, verzameld vanuit patiënten over de hele wereld, via een breed netwerk van de gebruikers van het bedrijf. Deze gedepersonaliseerde informatie wordt opgeslagen in een privaat en veilig klinisch warenhuis en is geïntegreed in LIMS, EMR en andere interpretatiesystemen via een set van open API’s.

Diagnostic Robotics: Voorspellende Zorganalyses

Diagnostic Robotics ontwikkelt AI-technologieën voor de zorgindustrie. Door het integreren van hun producten in bestaande systemen, wil het bedrijf zorg effectiever, efficiënter en betaalbaarder maken. Diagnostic Robotics ontwikkelt voorspellende analysemodellen om belangrijke klinische en financiële uitdagingen in de zorg aan te gaan. De oplossingen van het bedrijf zorgen ervoor dat zorgsystemen effectievere zorg kunnen bieden tegen lagere kosten. Diagnostic Robotic’s serie aan producten is momenteel in gebruik in zorginstituten, ziekenfondsen en zorgaanbieders in Israël en de Verenigde Staten.

The Elegant Monkeys: AI- emotiemonitoring

The Elegant Monkeys ontwikkelen een abonnement-gebaseerde API/SDK die AI-algoritmes gebruikt om informatie over de emotionele staat van de gebruiker te halen uit psychologische sensordata. Het bedrijf Kenko Technology wil de kwaliteit van leven verbeteren, en gebruikt wijdverspreide signalen, zoals hartslag en huidgeleiding om emoties te meten. De technologie kan extreme stimulatoren detecteren en het niveau van opgewondenheid in real-time en offline. Het kan ook de begin- en eindtijd van de ‘emotionele gebeurtenis’ aangeven voor onderzoek achteraf. Kenko biedt ook lange-termijnanalyse van normale emotionele reacties door de dag heen, en geeft aan wanneer deze gebruikelijk voorkomen, en meer.