De wereldwijde pandemie biedt een gevarieerd aantal uitkomsten voor de technologie-, media- en telecommunicatiebedrijven (TMT). Zoals in de meeste sectoren hebben de onderbrekingen van leveringen en de economische vertraging waarschijnlijk een negatieve impact op deze bedrijven. Er is echter ook een toename in de vraag naar digitale diensten over de hele breedte van de economie als reactie op de veranderende consumptiegewoonten en de behoefte aan bedrijfsstabiliteit. Binnen TMT zijn de segmenten die het meest worden getroffen waarschijnlijk die segmenten die geld verdienen met sociale en fysieke interactie – zoals bioscoop, horeca, sport / evenementen en out-of-home advertising (OOH)-reclame. Telecomexploitanten die het cruciale middel van betrouwbare connectiviteit aanbieden, zijn redelijk geïsoleerd van de COVID-19-uitval.

Omdat mensen gedwongen worden om op afstand te werken, wordt van bedrijven verwacht dat ze het tempo van hun digitalisering versnellen, mogelijk gemaakt door de cloud, automatisering, kunstmatige intelligentie en big data. De andere segmenten die waarschijnlijk zullen profiteren, zijn dus over-the-top (OTT) spelers, internet service providers (ISP’s) en data-opslagbedrijven. De nieuwe ‘thuis’-omgeving heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal over-the-top (OTT) kijkers, inclusief betaalde abonnementen, in vergelijking met de pre-COVID-periode.

Hieronder een aantal Israëlische bedrijven dat innovatieve OTT-producten aanbiedt:

Applause: Verbeter de digitale kwaliteit en levertijd en verminder tegelijkertijd de risico’s.
Applause maakt gebruik van de kracht van ‘s werelds grootste gemeenschap van doorgelichte, digitale professionals om op maat gemaakte teams te creëren die u voorzien van een volledige reeks test- en feedbackoplossingen, waardoor klanten en ontwikkelingssnelheid toenemen en digitale ervaringen van hoge kwaliteit worden geleverd.

CompariLabs: Ervaringskwaliteit vanaf de zijkant oplossen.
CompariLabs ontwikkelt een innovatieve software-oplossing die de gebruikerservaring voor multimediadiensten zoals videostreaming, cloud-gamen, videoconferenties, vooruitgang van communicatietechnologieën, zoals glasvezeltoegang, 5G en internet via satelliet drastisch verbetert, eindgebruikers een snelle internetverbinding biedt met meer dan 100 Mbps.

FlashNetworks: leverancier van optimalisatieoplossingen waarmee operators de spectrale efficiëntie van het RAN kunnen verbeteren.

FlashNetworks verhoogt de netwerksnelheid, optimaliseert het video- en webverkeer en genereert over-the-top inkomsten uit mobiel internet.

Mantis-vision: Toonaangevende 3D-beeldvorming van mobiel naar live holografische communicatie.

Kerntechnologie voor diepte-acquisitie gebruikt in mobiele apparaten, industriële scanners en nu live holografische tele-aanwezigheid voor meeslepende communicatie en uitzendingen om de XR-revolutie te stimuleren.

NEXOG: Netwerkbeheer en aansturingsoplossingen.

NEXOG is een toonaangevende leverancier van netwerkbeheer- en aansturingsoplossingen, speciaal ontworpen voor het beheren en bewaken van draadloze, satelliet-, uitzend- en IoT-netwerken van meerdere leveranciers.

Panorama: Wereldleiders in autonome telecommunicatie-intelligentie.

Panorama is de wereldleider in data-analyse en AI voor telecom. Panorama kan worden geïntegreerd met elk netwerk, OSS, BSS en IoT-oplossing om de gegevens van CSP om te zetten in bruikbare inzichten die de inkomsten verhogen, LTV verhogen en processen stroomlijnen.

Saguna: De pionier op het gebied van edge cloud computing

Een geavanceerde Multi-access Edge Computing (MEC) -oplossing. Het creëert Edge cloud-computeromgevingen binnen het toegangsnetwerk; dicht bij eindgebruikers en aangesloten apparaten. Snel en eenvoudig om nieuwe Edge-applicaties te ontwikkelen en te implementeren voor (IoT) industrie 4.0, AR / VR, verbonden auto’s, drone-besturing, 4K-videolevering, ondernemingen en meer.

Screenz : Geavanceerd interactief digitaal evenementenplatform voor livestreams

Screenz werkt samen met telecomoperatoren, omroepen, OTT-apps en digitale uitgevers om de betrokkenheid van het publiek te vergroten en nieuwe inkomstenstromen op te bouwen.

Talamoos: Real-time voorspellingen, personalisatie en aanbevelingen van toekomstige evenementen van gebruikers.

Talamoos biedt OTT-spelers, omroepen en elke directe app voor consumenten toegang tot de volgende generatie contentontdekking, individuele aanbevelingen en real-time personalisatie, via alle kanalen.

XVTEC: Coderings- en decoderingstechnologie met zeer lage latentie.

Ontwikkelt real-time videocompressie- en lay-outtechnologie met hoge resolutie. XVTEC ontwikkelt alle IP in eigen huis, inclusief H/W, S/W, FPGA en algoritmen.

TEXEL: Contenteigenaren in staat stellen hun kijkervaring radicaal te veranderen.

TEXEL stelt kijkers in staat huishoudens te verbinden tot een gedeelde kijkervaring samen met familie en vrienden. TEXEL wordt aangeboden als een cloud / edge-gebaseerde service aan OTT-providers.

Wilt u meer leren over innovatieve Israëlische technologieën?

Bezoek de website van onze Handelsmissie in Nederland: www.itrade.gov.il/netherlands of neem contact met ons op via de e-mail: holland@israeltrade.gov.il

 

Referenties:
https://www.export.gov.il/api/Media/Default/Files/Technologies/Mobile/Mobile_G5_2020_Catalog.pdf
https://www.pwc.in/assets/pdfs/industries/technology-media-and-telecommunications/tmt.pdf