Tegenwoordig zijn de meeste mensen zich bewust van het feit dat luchtvervuiling buiten invloed kan hebben op hun gezondheid. Wat mensen zich echter vaak niet realiseren, is dat luchtverontreiniging binnenshuis ook aanzienlijke- en schadelijke gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Opmerkelijk genoeg is de lucht die je thuis inademt, doorgaans zelfs meer vervuild dan de buitenlucht, ondanks al die rokende auto’s en vervuilende industrieën die daar te vinden zijn.

Studies van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) hebben zelfs aangetoond dat de niveaus van verontreinigende stoffen binnenshuis tot vijf keer hoger kunnen zijn dan die van buiten. En dan te bedenken dat de meeste mensen in de westerse wereld ongeveer 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen. Voeg het belang van ventilatie toe om de overdracht van luchtweginfecties zoals COVID-19 te beperken, en de boodschap is duidelijk: de kwaliteit van de binnenlucht is echt van groot belang. Gelukkig beseft een groeiend aantal mensen dit, wat resulteert in een groeiend aantal innovatieve luchtzuiveringsoplossingen die de hoeveelheid vervuilende stoffen binnenshuis verminderen. In dit artikel worden enkele innovatieve oplossingen voor luchtzuivering die door Israëlische bedrijven zijn ontwikkeld, belicht. Maar laten we eerst eens kijken naar de exacte gevaren van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

Bij blootstelling aan slechte binnenluchtkwaliteit kunnen verschillende gezondheidsproblemen optreden. Het kan bijvoorbeeld leiden tot gezondheidsproblemen op de korte termijn zoals hoesten, oogirritatie en hoofdpijn, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn zoals allergische reacties, astma en in sommige gevallen zelfs levensbedreigende aandoeningen zoals legionella koolmonoxidevergiftiging. Bovendien zijn kinderen mogelijk gevoeliger voor luchtkwaliteit dan volwassenen. Daarom is een goede luchtkwaliteit op scholen erg belangrijk.

Onlangs hebben verschillende Israëlische bedrijven luchtzuiveringsoplossingen ontwikkeld die binnenshuis verontreinigende stoffen effectief bestrijden. Er zijn al verschillende oplossingen beschikbaar: van mobiele tot stationaire apparaten, en gemaakt voor grote openbare ruimtes zoals hotels en winkelcentra tot kleinere ruimtes zoals woonkamers, klaslokalen en kantoren. Laten we eens kijken.

Ventree Air

Ventree Air is de ultieme, biologische oplossing voor het binnenshuis zuiveren van een breed scala aan giftige stoffen en virussen in de lucht. De geavanceerde technologie is geïnstalleerd in een unieke bloempot met een door NASA goedgekeurde, ontworpen en esthetisch aantrekkelijke plant, en is stil en gemakkelijk te bedienen. Het systeem wordt gevoed met 12 volt elektriciteit en neemt omgevingslucht op, absorbeert deze waarna het gifstoffen afbreekt, virussen neutraliseert met een uv-lamp en schone en frisse lucht afgeeft.

Aura Air

Aura Air heeft een alles-in-één systeem voor luchtzuivering ontwikkeld. Aura filtert en desinfecteert de binnenlucht door middel van een uniek 4-fasen zuiveringsproces, terwijl de kwaliteit ervan in real-time nauwlettend wordt bewaakt. Wanneer gevaren worden gedetecteerd, waarschuwt Aura u onmiddellijk, met cruciale informatie over de oorsprong van het probleem, oplossingen voor het verhelpen ervan en alarm als onmiddellijke actie of evacuatie vereist is.

Betere lucht

Better Air is een baanbrekend Israëlisch biotechbedrijf dat hun gepatenteerde Enviro-Biotics microbiële producten ontwikkelt en produceert die de groei van schadelijke bacteriën in onze binnenruimtes beperken. Hun probiotische producten bestaan ​​uit organische chemicaliën, welke geen agressieve chemicaliën bevatten die meestal in veel huishoudelijke schoonmaakproducten voorkomen. De revolutionaire Better Air-oplossing zuivert niet alleen de lucht in huis, maar ook de voorwerpen die je dagelijks gebruikt.

Interesse om in contact te komen met een van deze bedrijven? Aarzel niet om contact op te nemen met uw plaatselijke handelsmissiekantoor. We helpen je graag verder.

Referenties:

  1. United States Environmental Protection Agency (EPA) – ‘Waarom de luchtkwaliteit binnenshuis belangrijk is voor scholen’

https://www.epa.gov/iaq-schools/why-indoor-air-quality-important-schools#:~:text=EPA%20studies%20of%20human%20exposure,percent%20of%20their%20time%20indoors

  1. Wereldgezondheidsorganisatie (WTO) – ‘’ Ziektelast door luchtverontreiniging in huishoudens voor 2012 ’

https://www.who.int/phe/health_topics/outdoorair/databases/FINAL_HAP_AAP_BoD_24March2014.pdf

  1. RIVM – ‘’ Kan ventilatie de verspreiding van COVID-19 voorkomen? ’’

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ventilatie