Ondanks de beperkingen als gevolg van COVID-19, blijft de wereldeconomie consumenten- en industriële producten leveren om aan de behoeften en wensen van de wereldbevolking te voldoen. De versnelling van de digitale transformatie heeft de economische veerkracht in alle sectoren bevorderd, waaronder voedsel, huisvesting, meubels, huishoudelijke apparaten, water, energie, consumentenelektronica, media en nog veel meer. Volgens een recente IMF-studie: “In gebieden waar bedrijven meer IT gebruikten, steeg het werkloosheidscijfer minder als reactie op social distancing.” In deze context heeft Israëlische innovatie een belangrijke rol gespeeld.

Volgens Startup Nation Central zijn er meer dan 250 bedrijven in de Industrie 4.0-sector die diensten verlenen op het gebied van cybersecurity, infrastructuur, supply chain & logistiek, energieoptimalisatie, 3D-printen, robotica, onroerend goed, voedsel, kwaliteits- en opbrengstverbetering, voorspellende analyses, sensoren , kunstmatige intelligentie, beveiliging, AR / VR en andere.

Twee Israëlische bedrijven met geautomatiseerde oplossingen voor magazijnverwerking zijn Caja Robotics & Fabric. Ze hebben een piek in de vraag ervaren vanwege de contactloze aard van hun toepassingen. Omdat consumenten een snellere levering verwachten, loont het ook de moeite om producten op voorraad te hebben bij fulfilmentcentra die dichter bij de eindklant zijn. Detailhandelaren vinden het ook handig om de logistieke en verpakkingsreacties op de grote vraag naar e-commercebestellingen te automatiseren. Zelfs de vastgoedsector let op, aangezien verhuurders het potentieel zien om lege winkellocaties om te vormen tot aantrekkelijke micro-fulfilmentcentra.

In een meer industrieel segment van de economie is ‘digital twins’ een modewoord geworden om alles te helpen bewaken en inspecteren, van nutsstations tot grote gebouwen en zelfs bruggen. Pixtier en Rapida Sensing zijn twee bedrijven die realtime gegevensverwerking willen gebruiken met behulp van sensoren en camera’s, kunstmatige intelligentie en big data om 3D digitale tweelingen te creëren voor de infrastructuurindustrieën, zoals de energie- en transportsector. Deze bedrijven profiteren vaak van lokaal regelgevingsbeleid dat consequent onderhoud en onderhoud van kritieke infrastructuur vereist.

Binnen de productiesector spelen bedrijven zoals QualityLine, Vanti Analytics (dat net $ 4,5 miljoen heeft opgehaald) en Augury ‘doktertje’ voor industriële machines. Deze bedrijven hebben big data-analyses ontwikkeld – en in sommige gevallen sensoren – die grote bedrijven helpen hun machines in real time te onderhouden. In feite kunnen deze technologieën zelfs de prestaties volgen van contractfabrikanten / leveranciers en in sommige gevallen wordt het hele proces uitgevoerd met 100% software en zonder enige fysieke installatie!

Iets heel anders: bent u ooit getuige geweest van een beursgenoteerd bedrijf dat driemaal in twee weken geld van de markten inzamelde?! Nano Dimension heeft precies dat gedaan na recente doorbraken met partner HENSOLDT, die ‘s werelds eerste 10-laags dubbelzijdige 3D-printplaat assembleerde met behulp van de polymeren van Nano Dimension. De voorraad van Nano Dimension heeft het behoorlijk goed gedaan tijdens dit traject.

Een van de grote thema’s van Industry 4.0 is big data en AI. De groeiende golf van digitale transformatie vertoont geen tekenen van oponthoud. In feite versnelt het alleen maar! Met meer afhankelijkheid van computerinfrastructuur wereldwijd, wordt de cyberbeveiligingscomponent van Industrie 4.0 vergroot in belang. Over het algemeen stegen de investeringen in cyberbeveiligingsstartups in Israël met 30,5% ten opzichte van 2018 in 2019 tot $ 1,4 miljard – en dit was voordat de impact van COVID-19 voelbaar was. De wereldwijde investeringsmarkt voor cyberbeveiliging plaatst ongeveer één op elke vijf dollar in Israëlische startups!

Gezien de breedte en diepte van Israëlische innovatie, is het niet verwonderlijk dat veel mondiale bedrijven die onderzoek doen naar en geavanceerde oplossingen op het gebied van digitale transformatie ontwikkelen, ervoor kiezen om in Israël te kijken. De tIsrael Industry 4.0 Global Leaders Summit wordt een evenement dat je niet mag missen voor belanghebbenden die trends voor willen blijven. Volgend jaar markeert het vierde opeenvolgende jaar van evenementen die onder dit merk worden beheerd, welke plaatsvindt in samenwerking met Grove Ventures, een toonaangevend durfkapitaalbedrijf voor oprichters en bedrijven van diepgaande technologie.

Wij hopen dat Israëlische innovatie in het komende jaar 2021 dynamische oplossingen blijft bijdragen aan de we