Nu het gevreesde Covid-19-virus nog steeds een wereldwijde bedreiging voor ons allen vormt, moet men in deze uitdagende tijden stilstaan bij de toekomst van de geneeskunde. Steeds meer medisch personeel over de hele wereld bezwijkt onder de stress, de blootstelling en de soms fatale gevolgen van hun heldhaftige acties.

Dus wat is het antwoord om de druk op deze overwerkte individuen te verlichten? Men zou kunnen zeggen dat er strengere Covid-19 richtlijnen en procedures moeten worden ingevoerd, dat mensen moeten worden onderwezen in en voortdurend worden gecontroleerd op het houden aan veilige afstandsmaatregelen, enzovoort. Maar de realiteit is dat er altijd mensen zullen zijn die besmet raken ondanks hun beste inspanningen, evenals mensen die zich niet aan de aanbevelingen/regels houden, en dat de toevoeging van deze mensen aan het “oorlogsgebied” van de gezondheidszorg alleen maar bijdraagt tot het medische debacle waarmee we momenteel worden geconfronteerd.

Ziekenhuizen zijn over hun capaciteit heen, dokterspraktijken zijn nu Covid-19 broedplaatsen, en meer en meer mensen werken thuis… dus de vraag is: “Hoe pakken we de moeilijke taken van het blijven verstrekken van hoge kwaliteit, op afstand, patiëntenzorg aan diegenen die nog steeds medische aandacht nodig hebben, goed aan?”

Het antwoord over de hele wereld is een grotere aanwezigheid en een sterkere positie op het gebied van telegeneeskunde – in het specifiek patiëntenbewaking op afstand, triage en zorg. De toekomst van de geneeskunde ondergaat een verschuiving in deze moeilijke tijden, net zoals de traditionele oorlog verschuift van vechten op de frontlinies naar oorlog voeren op de Ethernet-linies.

De bevelhebbende intelligentie en verfijning van Israël in de werelden van IoT, Cyber & Cybersecurity, Life-Sciences, zorg en zorgapparatuur maken Israël tot een van de meest logische en gezonde partners van zorgverleners en -instellingen over de hele wereld.

Bedrijven zoals:

Biobeat:  Een in Israël gevestigd Medical tech bedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor het op afstand monitoren van patiënten en in staat is om 15 vitale functies te meten met behulp van zijn gepatenteerde, minimalistische sensor, geïmplementeerd in de pols en met een borst monitor voor langetermijn- en kortetermijnmonitoring.  Biobeat’s polsmonitor (horloge) is een herbruikbaar apparaat dat gebruikt wordt voor langdurige zorg en is een perfecte oplossing voor mensen die lijden aan chronische ziekten die nauwlettender in de gaten gehouden moeten worden. Hun borstmonitor (patch) is een wegwerpapparaat dat wordt gebruikt voor zorg op korte termijn tot 6 dagen en biedt nauwere observatie voor patiënten in specifieke gevallen. Beide apparaten worden op grote schaal gebruikt in de VS, de EU en Israël als bewakingsinstrument voor COVID- en pre-COVID-patiënten. Biobeat’s draagbare apparaten zijn ook de eerste (en enige) apparaten in de wereld die FDA-goedgekeurd zijn voor manchetloze, niet-invasieve bloeddrukmonitoring, hebben ook FDA-goedkeuring voor hartslag en bloedverzadiging en zouden tegen eind februari bijkomende metingen goedgekeurd moeten krijgen.

Binah.ai: Gebruiksklare, AI-ondersteunde Digital Healthcare-applicaties pakken de uitdagingen aan van contactloze gezondheids- en welzijnsmonitoring op afstand. De louter op video gebaseerde monitoringoplossing maakt wearables overbodig en verbetert telegeneeskunde, patiëntmonitoring op afstand en preventieve medische diensten. Binah.ai’s AI-gebaseerde, unieke technologische mix transformeert elke camera op elk apparaat (smartphone, laptop, tablet etc.) in een monitoringsoplossing van medische graad. Binah.ai’s metingen van de hartslagvariabiliteit (HRV) bieden de basis voor een breed scala aan lichaamsmetingen, zoals: bloeddruk, mentaal stressniveau, zuurstofverzadiging, ademhaling, alcoholgehalte in het bloed en nog veel meer.

Hyro: Hyro’s gratis COVID-19 conversatie-AI is ontwikkeld om overbelaste organisaties in de gezondheidszorg te helpen die momenteel te maken hebben met een ongekende piek in het verkeer via hun communicatiekanalen, en om patiënten te helpen die moeite hebben om de gevalideerde antwoorden te vinden die ze nodig hebben. Hun virtuele assistenten helpen momenteel dagelijks duizenden patiënten in organisaties zoals Mercy Health en Montefiore Medical Center, door het uitvoeren van risicobeoordelingen en het triëren van symptomen terwijl ze real-time preventieve gegevens van de CDC, WHO en anderen verzamelen.

Datos: Datos’ COVID-19 oplossing, geïmplementeerd binnen 48 uur, is specifiek ontworpen om ziekenhuizen te ondersteunen om vermoedelijke coronapatiënten en degenen die geïnfecteerd zijn, maar geen ziekenhuisopname nodig hebben, thuis te houden en hen toch optimale zorg te bieden. Datos beheert grote aantallen patiënten met minimale middelen en helpt zo te voorkomen dat coronaviruspatiënten de ziekenhuizen overbelasten door thuisopname te maximaliseren en tegelijkertijd het klinisch personeel in de ziekenhuizen te beschermen.

MyHomeDoc: De add-on voor mobiele telefoondiagnostiek van MyHomeDoc maakt eerstelijnstests en communicatie tussen patiënt en arts vanuit huis mogelijk. Tijdens een pandemie nemen isolatie en de dringende behoefte aan snelle, nauwkeurige en veilige tests exponentieel toe; en MyHomeDoc helpt bij het vervangen van ‘besmettingsgevaarlijke’ face-to-face afspraken tussen zorgverleners en besmette patiënten. De technologie van het veilige, gebruiksvriendelijke apparaat maakt gebruik van 4 ingebouwde smartphone-sensoren, en omvat een otoscoop [oren], stethoscoop [hart & longen], infraroodthermometer [temperatuur], pulsoxymeter [hartslag & saturatie] & huid- en keelonderzoeken via de smartphonecamera.

Dit zijn slechts enkele van de verbazingwekkende Israëlische innovaties en levensveranderende technologieën/bedrijven die de handen uit de mouwen steken om de risico’s/blootstelling van het virus te beperken en het ecosysteem van de gezondheidszorg te helpen om in de komende dagen de meest optimale patiëntenzorg en -behandeling te blijven bieden.

Als u geïnteresseerd bent om te spreken met een van deze verbazingwekkende innovators in de gezondheidszorg-industrie, neem dan contact op met de Israëlische commerciële handelsmissie in uw regio.

VS Missies: