Het verwelkomen van een nieuwe baby is zo’n speciale tijd, maar het brengt ook stress en angst mee. Waarom huilt de baby? Heeft de baby honger, koud, nat? Vrees niet, het land van innovatie heeft u gedekt!

Hieronder vindt u een lijst met toonaangevende babytechnologiebedrijven uit Israël die het voor ouders gemakkelijker maken om voor hun pasgeborenen te zorgen:

Het eerste bedrijf is Nanit dat ook wel bekend onder de naam ‘Udisense Inc’. “Nanit Plus slimme babyfoon wordt door TIME beschreven als een “slaapcoach” voor baby’s. De babyfoon heeft namelijk een dubbele functie: als een live-app-gebaseerde videomonitor en een volgapparaat dat omgevingsinformatie verzamelt en relevante suggesties doet, zoals het aanpassen van de temperatuur of het verduisteren van de kamer om de baby te helpen in slaap te vallen. Het bedrijf heeft vestigingen in Tel Aviv en New York. “Nanit werd in het New York Magazine genoemd als een van de “beste babyfoons, volgens ouder- en slaapconsulenten”.

Een andere winnaar van TIME Magazine Best Inventions is Nanobébé’s moedermelkfles waarvan wordt gezegd dat het de eerste babyfles is die is ontworpen om essentiële voedingsstoffen voor moedermelk te behouden door snelle verwarming en afkoeling mogelijk te maken door middel van een innovatieve geometrische vorm die lijkt op een echte borst en niet omvalt. ”De flessen worden gemaakt in Israël en het bedrijf biedt ook een complete lijn aanvullende babyproducten aan.

Voor rolstoelgebruikers heeft FreeWill Ltd. een aanpasbare adapter ontwikkeld die elke rolstoel op elke kinderwagen kan aansluiten, zodat aan een rolstoel gebonden ouders hun baby’s zelfstandig kunnen meenemen voor een wandeling. FreeWill werd in 2016 opgericht door industrieel ontwerper Dana Yichye Shwachman, wiens vader rolstoel gebonden was.​

Een ander bedrijf dat helpt de veiligheid en het comfort van een baby te garanderen, is LittleOne.Care, een in Tel Aviv gevestigde startup die het eerste draagbare wellness product voor baby’s heeft gemaakt. Het LittleOne.Care-apparaat klikt op de kleding van een baby net boven de luierlijn. Het bevat een kleine versnellingsmeter – dezelfde soort die in onze mobiele telefoons wordt gebruikt – om te meten hoe en wanneer de baby beweegt. Een voicerecorder vangt de geluiden die de baby maakt op. Kunstmatige intelligentie zet die bewegingen en geluiden vervolgens om in bruikbare gegevens voor ouders.  ‘’Als de baby huilt omdat hij moe is, veranderen de lichten in diepblauw. Als de baby huilt omdat hij honger heeft, wordt hij groen – de kleur van voedsel. Als het geel is, betekent dit dat het tijd is om de luier van de baby te verschonen. Rood gaat over pijn of gevaar.​

Het in Tel Aviv gevestigde Pika heeft een luierwasmachine ontwikkeld om het voor ouders gemakkelijker te maken om af te zien van wegwerpluiers en in plaats daarvan katoenen luiers te gebruiken. Pika, opgericht in 2019, wil de planeet “een betere plek voor onze kinderen maken” door “producten te ontwikkelen met als doel een einde te maken aan het gebruik van plastic”.

Het laatste bedrijf op de lijst is “MilkStrip, een startup voor moedermelk die werd opgericht door Avital Beck, een moeder van zes kinderen, en Hadas Shatz-Azoulay, een moeder van vijf, beiden onderzoekers van moleculaire biologie aan het Israëlische Weizmann Institute of Science.” Met deze gepatenteerde technologie kan vanuit het comfort van uw eigen huis de zelfdiagnose van moedermelk worden vastgesteld op basis van een monster dat wordt geanalyseerd door de mobiele app en die voedingsaanbevelingen biedt om eventuele tekorten of problemen te behandelen.

Deze indrukwekkende lijst van innovatieve babytech-oplossingen biedt de broodnodige ondersteuning met betrekking tot comfort, veiligheid en gemoedsrust, waardoor zowel de ouders als de baby een goede nachtrust hebben.

Bronnen:

https://www.israel21c.org/2-israeli-baby-items-make-times-2018-best-inventions-list/

https://www.israel21c.org/2-israeli-baby-items-make-times-2018-best-inventions-list/

https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3766893,00.html

https://www.israel21c.org/why-is-your-baby-crying-theres-a-device-to-tell-you-that-now/

https://www.israel21c.org/why-is-your-baby-crying-theres-a-device-to-tell-you-that-now/

https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3766893,00.html