De wereldwijde telecommunicatie-industrie transformeert grote communicatie- en technologiebedrijven door midden van Intelligent Edge. Deze Intelligent Edge is de combinatie van geavanceerde connectiviteit, compacte verwerkingskracht en Al in de buurt van apparaten die gegevens gebruiken en produceren. Voorspellingen zijn dat er in 2021 een uitbreiding zal zijn door Telecoms die de Intelligent Edge voor 5G-netwerken en hyperschaal cloudproviders inzetten. De Intelligent Edge komt ten goede aan elk bedrijf dat datacenters, cloud en netwerken beheert. Telecombedrijven zijn belangrijke partners voor Intelligent Edge. Grote telecombedrijven verkopen hun eigen Edge computing- en IoT-oplossingen. Providers met het Edge-ecosysteem kunnen hun zakelijke consumenten end-to-end-connectiviteit bieden voor geavanceerde 5G-oplossingen, kabel, glasvezel en bedrade of draadloze netwerken.

De Israëlische telecommunicatiemarkten zijn de afgelopen jaren getuige geweest van groei en zullen naar verwachting in deze richting blijven groeien in de prognoseperiode tot 2025. De groei in deze branche komt van de toenemende acceptatie van mobiele telefoons die 5G, 4G en 3G ondersteunen in het hele land. Deze sector zal naar verwachting verder groeien tijdens de prognoseperiode met de toenemende acceptatie van IOT, dat is verbonden met draadloos breedband.

De nieuwe trends in de telecommunicatie-industrie zijn een grote groei van diensten met toegevoegde waarde. Digitale transformaties van nieuwe technologie helpen de telecommunicatie-industrie kansen te bieden om te groeien op hun dienstenaanbod en oplossingen om diensten met toegevoegde waarde toe te voegen aan klanten en consumenten. Innovatietechnologie kan, mits correct gebruikt, Telco’s helpen zich op de markt te onderscheiden en de productiviteit te verhogen. Dit zal de telecommunicatie-industrie vragen om buiten de connectiviteitskader te denken en technologie te innoveren om diensten met toegevoegde waarde te vergroten.

 Hieronder enkele technologieën en trends die de toekomst van Telco’s zullen beïnvloeden:

 5G

De 5e generatie mobiele draadloze connectiviteit is 5G. Volgens GSMA zal deze technologie goed zijn voor 20% van de wereldwijde verbindingen. 5G-technologie zal de manier waarop bedrijven werken veranderen, omdat het snellere connectiviteit mogelijk maakt. Dit zal van invloed zijn op de IoT en Edge Computing die het beheer van bedrijfsprocessen, operaties, digitalisering en automatisering mogelijk maken. 5G-connectiviteit stelt Telco’s in staat om zich te richten op bedrijven met 5G-gerelateerde applicaties die specifiek zijn gebouwd voor industrieën, bijvoorbeeld telegeneeskunde-apps waarmee we contact kunnen maken met de gekwalificeerde artsen wanneer dat nodig is, een diagnose en een behandelplan online kunnen krijgen. In de moeilijke tijden van COVID-19 zijn deze oplossingen waardevol, zo niet kritiek.

 AI (kunstmatige intelligentie)

Door gebruik te maken van AI kan de telecommunicatie-industrie enorme hoeveelheden big data verwerken en analyseren om toegang te krijgen tot bruikbare inzichten die kunnen worden gebruikt om de klantervaring te verbeteren en de winstgevendheid te vergroten. Dit wordt gedaan door AI-technologie te gebruiken voor netwerkoptimalisatie en automatisering, waardoor Telco’s eventuele problemen of problemen met het netwerk kunnen detecteren of voorspellen en waarmee ze het probleem kunnen identificeren en oplossen voordat het een negatieve invloed heeft op klanten. Door het gebruik van virtuele assistenten kunnen operators selfserviceplatforms en -oplossingen implementeren waarmee klanten meer zelf kunnen doen.

 FinTech

FinTech-innovaties, in de vorm van mobiele portemonnees, mobiel geld en digitale betalingen, zijn wereldwijd een innovatieve en essentiële dienst geworden. De telecommunicatie-industrie heeft de mogelijkheid om in contact te komen met miljoenen klanten zonder bankrekening. De Fintech-markt heeft een enorm groeipotentieel en is op zoek naar financiële inclusie voor eenvoudige en veilige manieren om betalingen te doen. De pandemie van Covid-19 heeft aangetoond dat er behoefte is aan FinTech-oplossingen die het mogelijk maken om virtuele betalingen te doen, hetzij via mobiele telefoons, hetzij online. FinTech-gerelateerde trends zullen blijven groeien en een impact hebben op de toekomst van de telecom-industrie en de telecommunicatie-industrie de kans bieden om hun serviceaanbod uit te breiden.

 IoT (internet der dingen)

Internet of Things (ook wel: Internet der Dingen) blijft grip krijgen en impact hebben op de verschillende verticale branches wereldwijd, vooral nu we verschuivingen zien naar slimme productie, industriële automatisering, slimme steden en voertuigtelematica. De geschatte totale door de operator gefactureerde omzet van 5G IoT zal tegen 2024 $ 8 miljard bedragen. Deze beweging naar het Internet der Dingen biedt de telecommunicatie-industrie de mogelijkheid om hun productaanbod te innoveren en gebruik te maken van 5G-mogelijkheden, zoals network slicing en multi-edge computing oplossingen om waarde toe te voegen aan hun klantenbestand met oplossingen die inspelen op de veranderende behoeften van klanten.

De hieronder vermelde bedrijven tonen een verscheidenheid aan diensten met toegevoegde waarde voor telecombedrijven:

OKO – Biedt effectieve, betaalbare verzekeringen aan boeren in opkomende markten en zorgt voor onmiddellijke afwikkeling van claims. Door gebruik te maken van de toenemende invloed van mobiele technologie, wil OKO helpen bij het overwinnen van tekortkomingen in de inkomensverdeling voor degenen die de wereld voeden.

Trackimo – Trackimo ontwikkelt verschillende oplossingen voor persoonlijke veiligheid en het volgen van objecten, met de meest kosteneffectieve, compacte GPS-apparaten en een wereldwijde GSM / IoT-service. Met trackimo kunt u elk persoon, voertuig, huisdier of kostbaar object binnen enkele seconden lokaliseren en volgen, met behulp van internet of apps, en waarschuwingen ontvangen via meerdere kanalen. Trackimo’s cloudgebaseerde API maakt integratie met meerdere beveiligings- en volgsystemen mogelijk.

AirDoctor – Een platform dat reizigers helpt een geschikte arts in het buitenland te vinden op basis van gesproken taal, locatie, medische specialiteit en beoordelingen. En het bereidt zich nu voor op een wereld waarin reizen er misschien heel anders uitziet. Air Doctor heeft in december 2019 een telegeneeskundedienst geïntroduceerd waarmee reizigers virtueel artsen kunnen ontmoeten die hun moedertaal spreken. Het zag het gebruik van zijn virtuele netwerk de afgelopen twee maanden met 150% toenemen, omdat het coronavirus zich over de hele wereld bleef verspreiden.

PayKey – PayKey stelt banken, e-wallets, telco’s en andere bedrijven in staat om klanten direct toegang te bieden tot financiële diensten, inclusief P2P-betalingen, saldocontrole en herladen – vanuit ELKE mobiele app, inclusief alle berichtenapps. PayKey’s gepatenteerde Social Payments Solution™ is gebaseerd op een ultramodern smartphonetoetsenbord met een betaalknop, waarmee u een menu met uw services opent – altijd beschikbaar voor uw klanten, ongeacht wat ze op hun telefoon doen.

De toekomst van de telecommunicatie-industrie omvat partnerschappen en andere serviceproviders. Dit helpt de Telco’s om hen te onderscheiden, het serviceaanbod te verbeteren en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren die erop gericht zijn klanten diensten met toegevoegde waarde te bieden waarnaar ze op zoek zijn.

Referenties:

https://www2.deloitte.com/global/en/insights/industry/technology/technology-media-and-telecom-predictions/2021/edge-intelligence-fourth-industrial-revolution.html

https://www.privacyshield.gov/article?id=Israel-Information-Communication-Technology-ICT

https://www.budde.com.au/Research/Israel-Telecoms-Mobile-and-Broadband-Statistics-and-Analyses

https://www.jewishvirtuallibrary.org/the-israeli-communications-industry

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/