Met de snelle infrastructurele uitbreidingen die we gewend zijn in de wereldwijde telecomindustrie, is het onmogelijk te geloven dat er vaak een minderheid van consumenten van telefoondiensten is die consequent onderbediend blijft.

Ondanks de razendsnelle groei van het internet en breedbandconnectiviteit in de afgelopen twee decennia, was eind 2019 ongeveer 49 procent van de wereldbevolking, oftewel 3,7 miljard mensen, nog steeds offline en uitgesloten van de directe voordelen van de wereldwijde digitale economie. Bovendien hebben meer dan 750 miljoen mensen (ongeveer 10 procent van de wereldbevolking) geen toegang tot mobiele breedband (3G of hoger) en dit gebrek aan dekking is vooral geconcentreerd in landelijke en afgelegen gebieden.

De wereldwijde markt voor telecomdiensten was in 2020 naar schatting 1,66 biljoen dollar groot en zal in 2021 naar verwachting 1,70 biljoen dollar bedragen. Het is dan ook verbijsterend vast te stellen dat bedrijven in het tijdperk van 3G en 4G nog steeds aarzelen om te investeren in de uitbreiding van de dekking van mobiele telefoniediensten naar plattelandsomgevingen en minder dichtbevolkte afgelegen gebieden.

Toegegeven, dit is een spel met getallen en de meesten zullen wijzen op het gebrek aan langetermijnrendement op investeringen of (ROI) van dergelijke nieuwe ideeën, gemiddeld 6% wereldwijd, om hun terughoudendheid te valideren. Wanneer technologische oplossingen echter de investeringsuitgaven aanzienlijk kunnen verlagen en de bedrijfsbeperkingen kunnen wegnemen, zouden telecombedrijven zich op zijn minst moeten inzetten voor de visie van universele toegang en inclusieve economieën.

De Israëlische telecommunicatiesector wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde ter wereld en wordt gekenmerkt door een hoge mobiele penetratie, een uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsaanwezigheid, een pool van hooggekwalificeerd talent en een sterke concurrentie op het gebied van dienstverlening. Het is dan ook geen verrassing dat enkele gevestigde en startende Israëlische communicatietechnologiebedrijven het voortouw nemen bij de inspanningen om de wereldwijde Last Mile Connectivity-uitdaging aan te pakken.

Hier vindt u een paar uitstekende oplossingen die het overwegen waard zijn:

  • Comarcom is een gevestigde leverancier van speciale antennes voor Cellular Radio coverage enhancement solutions. Deze unieke antennes met zeer hoge versterking, smalle bundel en dubbele polarisatie, “Very High Gain Antennas (VEGA)” genaamd, stellen de cellulaire operator in staat de dekking van moeilijk te bedienen gebieden uit te breiden en te verbeteren tegen een veel lagere kostprijs, en dekken afgelegen gemeenschappen, lange wegen, spoorwegen, veerbootroutes en lange bruggen.
  • MTI Wireless E dge Ltd biedt vlakke paneelantennes van hoge kwaliteit en tegen lage kosten voor commerciële toepassingen zoals WiMAX, draadloze netwerken, RFID-lezers en breedband draadloze toegang. Met meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van antennes 100KHz tot 90GHz, inclusief directionele en omnidirectionele antennes voor buiten- en binnenopstellingen, maar ook voor basisstations en de terminals – nutsmarkt.
  • Curvalux‘ phased-array multi beam systeem, speciaal ontworpen voor operatoren en ISP’s om de hoogste vaste draadloze breedbandcapaciteit te bieden voor de last mile, landelijke en stedelijke omgevingen. Haar revolutionaire technologische oplossingen bieden de hoogste vaste draadloze breedbandcapaciteit tegen de beste eigendomskosten.
  • Gilat Satellite Networks is een toonaangevende wereldwijde leverancier van satellietgebaseerde breedbandcommunicatie. Gilat biedt een assortiment communicatieoplossingen voor zowel permanente als tijdelijke locaties, die zowel vaste als mobiele oplossingen omvatten.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.itrade.gov.il/ of contact opnemen met uw plaatselijke Israëlische economisch attaché.