De sportindustrie blijft in een opmerkelijk tempo groeien. Professionele sporten vergroten hun wereldwijde bereik en komen in contact met fans in alle delen van de wereld, en steeds meer mensen nemen deel aan een verscheidenheid aan amateursportactiviteiten. meer dan ooit verbindt sport verschillende mensen van over de hele wereld op een manier waartoe niets anders in staat is. Er zijn steeds meer belanghebbenden in de sportindustrie die deze groei stimuleren en een breed ecosysteem creëren: van de federaties, competities, teams en clubs, via de media en verschillende sponsors en partners tot fabrikanten van kleding en elektronica.

Als we naar deze wereldwijde trends kijken, identificeren we het bloeiende Israëlische sporttechnologie-ecosysteem als een toonaangevende bron van innovatie voor topsportorganisaties in bijna elk segment van sporttechnologie, die een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de industrie wereldwijd. Israëlische start-ups maken gebruik van de gevestigde hi-tech expertise van “Start-up Nation” en passen deze toe op de sportwereld. De groei en het vroege succes van het Israëlische sporttechnologie-ecosysteem bleef niet onopgemerkt, aangezien investeerders en grote bedrijven en organisaties – zowel lokaal als wereldwijd – nauw betrokken raken bij het Israëlische sporttechnologie-ecosysteem.

Zeven sleuteltrends die de sportindustrie momenteel bepalen:

  • Data-analyse
  • Omroep en media
  • Draagbare appararen en prestatieverbetering
  • Het Stadium van de Toekomst
  • Fan-betrokkenheid
  • Nieuwe sponsormogelijkheden
  • eSports

Enkele Israëls Sporttech start-ups in kaart gebracht:

Minute Media is een toonaangevend sportmedia- en technologiebedrijf, aangedreven door authentieke en sociaal gedreven inhoud. Het ontwikkelt producten waarmee fans sportcontent over de hele wereld kunnen creëren, publiceren, delen en distribueren. Minute Media werd in 2011 gelanceerd als FTBPro, toen 90min, en is de snelstgroeiende digitale voetbalmediagemeenschap ter wereld geworden.

WSC‘s platform helpt eigenaren van mediarechten om geautomatiseerde video’s te genereren voor al hun digitale producten en sociale-mediakanalen. Het platform van het bedrijf analyseert live sportvideo’s in realtime en maakt aangepaste video’s over elke speler, team, wedstrijd of actie. De technologie helpt eigenaren van sportinhoud hun video-items te maximaliseren door meer inhoud te creëren en het aantal weergaven te vergroten, door betere marketing en branding mogelijk te maken door slimmere inhoud en nieuw merkvastgoed, en door de betrokkenheid en loyaliteit van fans te vergroten terwijl een interactieve en gepersonaliseerde ervaring.

LifeBEAM heeft als doel de prestaties van het menselijk lichaam te voelen tijdens dynamische activiteiten via innovatieve bio-sensing-technologie die is geïmplementeerd in draagbare dingen. LifeBEAM’s ontwikkelde de SMART, ‘s werelds eerste fietshelm die continu vitale functies meet (hartslag, calorieverbruik, genomen stappen, cadans), waardoor het dragen van een borstband overbodig is. Het bedrijf staat op het punt om Vi te lanceren, een AI-personal trainer, die in geavanceerde, bio-sensing-oortelefoons is ingebouwd en de wereld van fitness wil veranderen.

PlaySight’s visie is om de volgende generatie atleten met elkaar te verbinden en hun fysieke en digitale wereld samen te brengen. PlaySight ontwikkelde een SmartCourt-oplossing (verwijst naar alle sporten) – verbonden met internet met ingebouwde camera’s die automatisch alle activiteiten opnemen, analyseren, livestreamen en opslaan, en communiceert met volgsensoren, scoreborden, enz. De oplossing stelt gebruikers in staat om bekijk, meet, leer van en deel elk detail over hun spel onmiddellijk en versnel de verbetering, terwijl een wereldwijde en verbonden gemeenschap van atleten, coaches en fans wordt gecreëerd.