Het World Economic Forum heeft vijf Israëlische bedrijven geselecteerd voor de 2021-lijst van 100 technologiepioniers uit zes continenten die “klaar staan ​​om een ​​significante impact te hebben op het bedrijfsleven en de samenleving”.[1] De vertegenwoordigde Israëlische bedrijven zijn betrokken op verschillende gebieden, waaronder AI, cleantech, cyberbeveiliging, digitale gezondheid en landbouw. CropX, MDClone, Cheq, MyndYou en Phinergy behoren tot de 100 prestigieuze wereldwijde bedrijven. Susan Nesbitt, hoofd van de Global Innovators Community van het World Economic Forum, zei in een verklaring: “Deze bedrijven tonen een groot potentieel om niet alleen hun industrieën wakker te schudden, maar ook echte oplossingen te bieden voor wereldwijde problemen. Ze zullen van grote waarde zijn voor de missie van het World Economic Forum om de toestand van de wereld te verbeteren met hun deelname aan de Technology Pioneers-gemeenschap.”[2]

“De Technology Pioneer Community werd voor het eerst gelanceerd in 2000 door het World Economic Forum. Eerdere ontvangers waren bekende namen zoals Airbnb, Google, Kickstarter, Mozilla, Spotify, Twitter en Wikimedia. De “pioniers” worden geselecteerd door een commissie van technologie- en innovatie-experts, academici, durfkapitalisten en ondernemers.”[3] Eerdere Israëlische bedrijven die door het Forum werden geselecteerd, zijn onder meer Optibus, Innoviz, Utilis, Watergen en Aleph Farms. Hieronder vindt u samenvattingen van het huidige cohort van bedrijven en hun respectievelijke oplossingen:

CropX Technologies is een ag-analysebedrijf waarmee boeren hun activiteiten real timeop hun smartphone kunnen beheren met behulp van AI en sensoren. CropX heeft ‘s werelds meest geavanceerde adaptieve irrigatieservice ontwikkeld, waarmee de gewasopbrengst stijgt en water- en energiekosten worden bespaard.

MDClone biedt een innovatieve selfservice-omgeving voor gegevensanalyse in de gezondheidszorg. Het platform stelt gebruikers in staat om gemeenschappelijke barrières in de gezondheidszorg te overwinnen om de privacy van patiëntgegevens te organiseren, toegankelijk te maken en te beschermen, terwijl onderzoek wordt versneld, de operaties, de kwaliteit worden verbeterd en innovatie wordt gestimuleerd om betere resultaten voor de patiënt te leveren.

CHEQ is een cyberbeveiligingsbedrijf met expertise op het gebied van gebruikersauthenticatie en de beperking van bots. De technologische kern van het bedrijf is gebaseerd op uitgebreide kennis en ervaring van de toonaangevende inlichtingen- en cyberoorlogsdivisie van het Israëlische leger, “Unit 8200”. De R&D-teams van het bedrijf bestaan ​​uit vooraanstaande cyberbeveiligingsonderzoekers, machine learning-experts en ervaren militair opgeleide ontwikkelaars.

MyndYou is een gegevensgestuurd platform dat hulpmiddelen biedt voor het behouden van cognitieve vaardigheden. De technologie is gebaseerd op een passieve monitoringbenadering, een nieuwe cognitieve beoordelingsmethode en door AI gegenereerde, bruikbare inzichten. De belangrijkste focus van het bedrijf is het gebruik van hun platform ten behoeve van meer dan 150 miljoen oudere volwassenen met cognitieve stoornissen (zoals de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie), zodat ze hun cognitieve vaardigheden en onafhankelijkheid zo lang mogelijk kunnen behouden.

Phinergy ontwikkelt metaal-luchttechnologie, waarbij aluminium en zink worden omgezet in een nieuwe manier om schone en veilige energie op te slaan, te transporteren en op te wekken. De aluminium-luchttechnologie van Phinergy laat de overvloedige energie in aluminium vrij, wat resulteert in een schone, veilige, kostenefficiënte en volledig recyclebare energiebron. De aluminium-luchttechnologie van Phinergy biedt schone energie voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder energieback-up voor kritieke locaties, on-demand gedistribueerde opwekking voor microgrids en range-extenders voor elektrische voertuigen.

[1] https://www.israel21c.org/5-israeli-firms-named-world-economic-forum-tech-pioneers/

[2] https://www.timesofisrael.com/five-israeli-startups-make-world-economic-forum-tech-pioneers-list/

[3] https://nocamels.com/2021/06/5-israeli-companies-technology-pioneers-world-economic-forum/