Wereldwijde innovatie-uitdaging voor oplossingen voor gehandicapten

TOM: Tikun Olam Makers organiseren een internationale innovatiewedstrijd – de Wereldwijde Innovatie-uitdaging, waar bouwers, ondernemers, ingenieurs, ontwerpers en sociale acitivisten hun technologische oplossingen zullen ontwikkelen voor gehandicapte mensen. De winnaars zullen een geldprijs ontvangen en de kans om deel te namen aan de Expo 2020 Dubai.

Registratie is nu open via www.tomchallenge.org.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de wedstrijd!

Nu is je kans om een team op te bouwen, te zien waar er technologische tekortkomingen zijn en daar een oplossing voor te ontwikkelen. Doe mee aan de Global Innovation Challenge en doe jouw bijdrage aan verandering!

Voor meer informatie en om je te registreren, bezoek de GIC-website (zie boven) of stuur een e-mail naar nadav@tomglobal.org.

Tijdens de wedstrijd zullen teams rond de wereld deelnemen in één van de twee tracks: de Live Track, die focust op oplossingen voor dagelijkse taken als eten, drinken, mobiliteit of persoonlijke hygiëne; en de Aspire Track, die focust op oplossingen die gehandicapte mensen toestaat deel te nemen aan kunsten, muziek, sport en andere hobby’s. De deelnemende teams zullen online en fysiek bij elkaar komen (als COVID dit toestaat) om een versteld ontwikkelingstraject van hun producten aan te gaan.

De TOM GIC zal plaatsvinden van 15 augustus t/m 31 oktober met teams uit vijf werelddelen, die strijden om een totaal van $18.000,- in prijzengeld en een kans om hun winnende oplossing te laten zien tijdens het afsluitende evenement op de Expo 2020 Dubai in november.

Alle projecten worden ontwikkeld in een ‘open source’-format, zodat de producten overal geproduceerd kunnen worden. Elke oplossing is erop gericht de behoefte van een bepaald persoon te vervullen, terwijl het kan ingezet worden om vele anderen ook te helpen. Gezamenlijk is TOMs verzameling van oplossingen erop gericht de levens van miljoenen mensen wereldwijd te verbeteren.

TOM is een wereldwijde humanitaire organisatie die is opgericht in Israël in 2014, en nu wordt geleid vanuit New York City, met een R&D-centrum in Tel Aviv. TOM heef6t als doen miljoenen mensen te helpen door een wereldwijde beweging van gemeenschappen te steunen en te motiveren om bij te dragen aan open-source, betaalbare oplossingen, die worden opgeslagen in een verzameling van gratis oplossingen die voor iedereen beschikbaar is. TOM-oplossingen zullen door 3D-printers en werkplaatsen rond de wereld worden geproduceerd en verspreid. Sinds het ontstaan van TOM hebben TOM-gemeenschappen meer dan 100 Makeathons geleid, wat marathons zijn van innovatie in dertig landen op vijf continenten.