E-commerce in de detailhandel groeit exponentieel, met een geschatte omzet van $ 4,28 biljoen in 2020. In 2022 zal de omzet volgens Statista.com naar schatting $ 5,4 biljoen bedragen.

Deze e-commerce-boom wordt gevoed door de digitale revolutie, de COVID-19-pandemie en de behoefte aan gemak. Door lockdowns werd e-commerce de belangrijkste manier voor consumenten om aan hun producten te komen.

De winnaars in deze hausse waren de grote retailers die over een efficiënte logistieke en leveringsinfrastructuur beschikten om aan de behoeften van consumenten te voldoen. Consumenten verwachten over het algemeen een vlekkeloze service bij het online winkelen; snelle levering, onbeschadigde goederen tegen een goede prijs.

Van aankoop tot levering, de e-commerce-ruimte in de detailhandel wordt ondersteund door een complexe logistieke en leveringsindustrie die in een indrukwekkend snel tempo verbetert om aan de behoeften van bedrijven en consumenten gezamenlijk te voldoen. Hoe slimmer uw logistieke en leveringsinfrastructuur, hoe hoger uw klanttevredenheid, aangezien u aan de hoge verwachtingen van consumenten kunt voldoen.

De logistieke en leveringsindustrie zal naar verwachting groeien tot een waarde van $ 37 miljard in 2027 naarmate de vraag van de consument blijft groeien.

Voor bedrijven die willen profiteren van deze e-commerce hausse, moeten retailers goederen zo snel en efficiënt mogelijk leveren. Logistiek en leveringstechnologieën zouden een belangrijk onderwerp voor investeringen moeten zijn. Vooral in Afrika, waar logistiek een van de grootste uitdagingen in e-commerce is, is investeren in logistiek en leveringstechnologieën van groot belang.

Als u denkt aan investeringen in supply chain-technologieën, is het Israëlische tech-ecosysteem een goede plek om te beginnen. Israël is de thuisbasis van meer dan 150 bedrijven die betrokken zijn bij verschillende aspecten van de industrie en die geavanceerde technologie en innovatie gebruiken om ervoor te zorgen dat goederen snel en efficiënt worden geleverd.

Dit artikel wil enkele belangrijke Israëlische bedrijven belichten die impact hebben in deze sector.

BRINGG: BRINGG is de #1 samengevoegde bezorging & uitvoering-cloudoplossing om uw bezorgcapaciteit, ophaalservices en klantervaring snel op grote schaal te verbeteren. Het platform verbindt en digitaliseert uw hele last-mile-ecosysteem, waarbij concurrerende uitvoeringsdiensten worden ontwikkeld op basis van uw eigen bedrijf, waardoor leverings- en uitvoeringsactiviteiten snel worden opgeschaald om de capaciteit te maximaliseren, de klantervaring te optimaliseren en uw bedrijf te laten groeien.

BRINGOZ: Bringoz is een op SaaS gebaseerd logistiek platform dat een end-to-end, schaalbare leveringsinfrastructuur biedt waarmee ze kunnen concurreren in het veeleisende landschap van vandaag. De Bringoz-interface zorgt voor volledige zichtbaarheid en controle over uw hele leveringsoperatie met uitzonderlijke gebruikerservaring. Geef uw ondersteunend personeel alle informatie die ze nodig hebben om uw wagenpark in realtime te volgen, te bewaken en te beheren.

PROGRESSIVE LABS: De innovatieve benadering van Progressive Labs beschermt tegen onzekerheid met dynamische buffers volgens realtime vraagdetectiemogelijkheden en door identificatie van knelpunten en belastingcontrole. De technologie stelt u in staat de bedrijfskosten te verlagen, voorraad en blootgestelde contanten te verminderen, volledig te synchroniseren tussen productie/aankoop en de werkelijke vraag en volledig te synchroniseren over de hele supply chain met één enkel prioriteitssysteem.

HOOPO: Transformeer uw logistieke activiteiten in een slim digitaal systeem met behulp van Hoopo’s energiezuinige, op maat gemaakte trackingoplossingen. De kosteneffectieve, end-to-end, tracking- en monitoringoplossingen helpen u bij het optimaliseren van uw operationele processen. Met Hoopo kunt u uw bedrijfsmiddelen te allen tijde eenvoudig volgen en bewaken, het gedrag van bedrijfsmiddelen analyseren om bruikbare, realtime inzichten te verkrijgen en slimme, gegevensgestuurde beslissingen te stimuleren voor proactief beheer.

UNITY SCM: UNITY SCM – Supply Chain Data Cloud – informatie uit uw hele netwerk eenvoudig verzameld, georganiseerd en geconsumeerd op één plek in realtime, met hoge kwaliteit. Unity SCM biedt: eenvoudige gegevensverzameling, intuïtieve gegevensmodellering en eenvoudige gegevensintegratie, realtime zichtbaarheid van de gehele toeleveringsketen en storingsdetectie.

LADINGO: Met het platform van Ladingo is er geen logistiekexpert nodig. Met het platform kunt u grote wereldwijde verzending democratiseren, de gemakkelijkste, meest betaalbare en risicovrije manier om LCL’s, FCL’s en grote leveringen wereldwijd te verzenden. Ladingo biedt betaalbare wereldwijde verzendingen, export/import om uw wereldwijde bereik gemakkelijk te vergroten en een vlekkeloze verzendervaring.