IVC Research Center en advocatenkantoor Meitar heeft een rapport gepubliceerd waarin de werd benadrukt hoe recordbrekend 2021 was voor Israëlische tech-startups. “Israëlische technologiebedrijven hebben nu in de eerste negen maanden van 2021 $ 17,5 miljard omzet, wat al veel meer is dan de recordomzet van $ 10 miljard in 2020. ” Hieronder enkele van de bedrijven die volgens GLOBES sinds het begin van het jaar enkele van de meest omvangrijke investeringen hebben opgehaald uit een totaal van 575 deals:

Snyk (cyber security) – $530 miljoen

Papaya Global (salaris, betalingen en personeelmanagement) – $250 miljoen

Melio (crediteurentool) – $250 miljoen

Lightricks (videobewerking) – $130 miljoen

Streamelements (live streaming platform) – $100 miljoen

Totango (klant-succes platform) – $100 miljoen

Versatile (bouwtechnologie) – $80 miljoen

Optimove (CRM marketing) – $75 miljoen

Een NoCamels.com-artikel benadrukte dat de “bedragen die werden omgezet door cybersecurity-, fintech-, foodtech- en IoT-bedrijven een hoogtepunt bereikten in het eerste kwartaal van 2021, waarbij het aantal deals in deze verticale markten in het derde kwartaal daalde.” De cybersecuritybedrijven genereerden tot nu toe de meeste investeringen in 2021, met meer dan $ 4,5 miljard aan financiering, gevolgd door fintech-bedrijven met $ 4,4 miljard. “IoT-startups hebben in Q1-Q3 meer dan $ 2 miljard opgehaald en foodtech-outfits hebben tot nu toe $ 480 miljoen binnengehaald.” “We zien het aanhoudende effect van Covid-19 op ons leven. De technologiesector versnelde met de digitalisering van de wereld en de overgang naar de cloud op alle gebieden, samen met de toegenomen vraag naar cyberoplossingen”, aldus advocaat Shira Azran, een partner in Meitar Advocaten.

Het IVC-rapport gaf ook aan: “In het eerste tot het derde kwartaal van 2021 gingen 65 Israëlische hightechbedrijven de markt op met een totaalbedrag van $ 9,78 miljard, een toename van 225% en een kapitaalverhoging van 506% ten opzichte van de jaarlijkse cijfers, hun totale post-waardering bereikte $ 76,4 miljard.”

“Inderdaad, buitenlandse investeerders hebben hun financiering in Israëlische bedrijven geleidelijk verhoogd na een lichte daling van de deelname in de laatste twee kwartalen van 2020. Buitenlandse investeerders hebben tot nu toe in 2021 meer dan $ 12 miljard in Israëlische bedrijven geïnvesteerd, terwijl Israëlische investeerders de rest voor hun rekening nemen.”

Jon Medved, CEO van investeringsmaatschappij OurCrowd, zei: “deze indrukwekkende financieringscijfers zijn nog eens te meer bewijs dat de overgang van ‘Startup Nation’ naar opschalingsnatie in volle gang is.”

Referenties:

https://www.timesofisrael.com/israeli-tech-firms-raise-staggering-17-8b-this-year-almost-double-2020-total/

https://nocamels.com/2021/10/israel-startups-quarters-billion-ivc/