Volgens Health Care Management Science kostte geneeskundig onderzoek in het verleden jaren om af te ronden, maar met huidige technologieën kunnen behandelingen en diagnoses worden afgeleid op veel kortere termijn – soms zelfs onmiddellijk – wat leidt tot meer levens die gered worden.

Digitale technologie kan de transformatie van niet-duurzame gezondheidszorgsystemen in duurzame systemen omzetten, de relatie tussen medische professionals en patiënten verbeteren en goedkopere, snellere en effectievere oplossingen bieden voor ziekten.

Verouderde processen met het gebruik van papieren archiveringssystemen om patiëntenossiers bij te houden, kunnen nu hun patiëntendossiersystemen stroomlijnen door het gebruik van elektronische patiëntendossiers. Apparaten en draagbare technologieën hebben de betrokkenheid en therapietrouw van de patiënt verbeterd. Virtual Reality traint chirurgen, waardoor hun algehele prestaties met 230% worden verbeterd in vergelijking met hun traditioneel opgeleide collega’s.

Israël is een van de belangrijkste vernieuwers geworden die de toekomst van het medische en gezondheidszorgecosysteem vormgeven. Volgens een recent rapport van Start-Up Nation groeiden de investeringen in deze sector in 2016 met ongeveer 30% tot $183 miljoen, waarbij meer dan 70% alleen werd geïnvesteerd in persoonlijke gezondheidstools en gezondheidsanalysebedrijven.

Enkele interessante Israëlische bedrijven in deze sector zijn:

Inspira Technologies

Inspira Technologies is een innovatief medisch technologiebedrijf. Inspira ontwikkelt een kosteneffectieve, minimaal invasieve Extracorporele Respiratory Support-technologie (ECRS), die volgens het bedrijf het potentieel heeft om zuurstof te gebruiken om de verzadigingsniveaus van patiënten opnieuw in evenwicht te brengen terwijl ze wakker zijn. De technologie van Inspira heeft het potentieel om de noodzaak van mechanische ventilatie te voorkomen.

NanoX Medical

Nanox Medical onderzoekt en ontwikkeld een geavanceerde röntgenstralingtechnologie

researches and develops breakthrough X-ray technology, die unieke monochromatische röntgenstralen genereert met een zeer hoge vloeiendheid.

Novocure

Novocure is een oncologiebedrijf dat pioniert met een nieuwe therapie voor solide tumoren, met de naam Tumor Treating Fields, of TTFields. TTFields zijn afwisselende elektrische velden met een lage intensiteit binnen het middenfrequentiebereik. TTFields verstoort de celdeling door fysieke interacties met sleutelmoleculen tijdens mitose. Deze niet-invasieve behandeling richt zich op solide tumoren.

EarlySense

EarlySense heeft een contactloos monitoringsysteem ontwikkeld dat is ontworpen om de resultaten te verbeteren en het risico voor een reeks patiëntengroepen te verminderen. Het systeem kan worden gebruikt door ziekenhuizen, zorgorganisaties, geïntegreerde leveringsnetwerken en revalidatiecentra, en om de thuiszorg uit te breiden met behulp van patiëntbewaking op afstand.

Het EarlySense-systeem biedt voortdurende, contactloze bewaking van de hartslag, ademhalingsfrequentie en beweging van een patiënt, waardoor klinische teams vroege tekenen van verslechtering en exacerbatie en de impact van therapieën kunnen detecteren en aanpakken.

De realtime levering van bruikbare gegevens door het systeem, gecombineerd met de cloudgebaseerde gegevens en datawetenschapstools, biedt een reeks proactieve inzichten om klinisch personeel te helpen potentieel kritieke situaties zo vroeg mogelijk te identificeren. Bovendien kan het systeem worden geïntegreerd met traditionele asynchrone patiëntbewaking op afstand om een nieuw niveau van overzicht en proactieve inzichten te bieden.

OrCam

OrCam Technologies heeft een draagbaar hulpmiddel ontwikkeld voor mensen die blind zijn, slechtziend zijn, moeite hebben met lezen of een andere handicap hebben.

OrCam’s MyEye communiceert visuele informatie door gebruik te maken van een kleine, intuïtieve slimme camera die op de brilmonturen van de drager wordt gemonteerd en wordt aangesloten op een computer in zakformaat. MyEye leest onmiddellijk en discreet elke tekst die op elk oppervlak is afgedrukt via een kleine luidspreker die in de richting van het oor van de gebruiker is geplaatst. Het apparaat kan ook gezichten herkennen en producten en valuta identificeren.

Het bedrijf ontwikkelt momenteel MyMe, een apparaat ter grootte van een duim dat is ontworpen om op een shirt te klikken of als een hanger aan een jurk te hangen. De gezichtsherkenningstechnologie van MyMe kan het gezicht dat het ziet, matchen met afbeeldingen van de Facebook- of contactenlijst van de drager en die gegevens vervolgens weergeven op een gekoppeld apparaat zoals een smartphone of Apple Watch. De batterij gaat een hele dag mee op een lading.

 

Het bedrijf heeft ook OrCam Hear ontwikkeld, een door AI aangedreven draagbaar hulpmiddel voor mensen met een gehoorbeperking. Het apparaat werd tijdens de CES 2020 Innovation Awards uitgeroepen tot “Best of Innovation” voor toegankelijkheid door de Consumer Technology Association (CTA).

 

Bent u geïnteresseerd in één van deze bedrijven of wilt u meer te weten komen over de Israëlische markt? U kunt ons bereiken via holland@israeltrade.gov.il of telefonisch via 070 3760 514.