Israël heeft jarenlang een geschiedenis van landbouwinnovatie gedreven door schaarste. Met geavanceerd onderzoek, ondernemende boeren en technologen en overheidssteun heeft het land een Agritech-sector voortgebracht die vandaag de dag meer dan 500 wereldwijd georiënteerde bedrijven telt die uitblinken in veel verschillende gebieden.

De belangstelling voor technologieën voor de landbouw zal blijven bestaan naarmate het bedrijfsmanagement datagestuurde agronomie overneemt. Digitale beeldvorming, sensoren en platforms voor kunstmatige intelligentie zullen de landbouw veranderen van precisie naar ‘voorspellende’ landbouw. Van voorspellende landbouw tot oogstverzekeringen, deze Israëlische bedrijven brengen technologische innovatie om de landbouwsector te moderniseren. Ontdek hieronder hun innovatieve oplossingen:

  1. Agritask biedt een holistisch platform voor landbouwactiviteiten dat is ontworpen om op feiten gebaseerde, tijdige besluitvorming mogelijk te maken. De klanten van het bedrijf bestaan uit telers, kopers, landbouwinputbedrijven, overheden en non-profitorganisaties, onderzoeksinstituten en verzekeraars. Het Agritask-platform stelt klanten in staat om agronomische gegevens vast te leggen en te gebruiken en is ontworpen voor een hoge flexibiliteit per klant.
  2. Agro Shelef en de Agriculture Research Organization van het Israëlische Ministerie van Landbouw hebben samen Tamar-Tech ontwikkeld, een niet-giftig product voor ongediertebestrijding. Tamar-Tech is afgeleid van eetbare plantaardige oliën en is vervaardigd met een innovatieve emulgator. Het is een veilig, niet-vervuilend product dat een breed scala aan plagen kan bestrijden zonder residuen van bestrijdingsmiddelen achter te laten.
  3. Biofeed ontwikkelt technologie die is ontworpen om een van de meest urgente problemen in fruitproducerende landen aan te pakken: de plaag van fruitvliegen. Het bedrijf heeft zijn Slow Fluid Release (SFR)-technologie gepatenteerd, een vloeibaar mengsel van kunstaas en additieven die voedingssubstanties, voedingsstimulerende middelen en controle- of therapeutische middelen kunnen bevatten. Biofeed biedt zijn technologie aan via een breed scala aan professionele toepassingen, waaronder een speciale productlijn die is ontwikkeld om fruitvliegen te bestrijden.
  4. Farm Dog biedt een plaag- en ziektebeheerplatform dat is ontworpen om telers te helpen hun veldbehandelingen te optimaliseren, de opbrengsten te verhogen en ecologische duurzaamheid te bevorderen. De oplossing van het bedrijf is bedoeld om ervoor te zorgen dat velden de juiste behandeling krijgen, op het juiste moment en op de juiste locatie, via AI-enabled workflowsoftware en analyses. Met de Farm Dog-app kunnen gebruikers plagen, ziekten, onkruid en meer volgen. Farm Dog werd uitgeroepen tot een van de top vijf landbouwtoepassingen van 2017 en heeft strategische partnerschappen met John Deere, een grote Amerikaanse tractor- en landbouwmachinefabrikant, en het Amerikaanse ministerie van landbouw.
  5. Farmster is een marktplaats voor digitale producten waarvoor boeren geen internettoegang nodig hebben. Met de AI-gestuurde sms-chatbot van Farmster kunnen boeren informatie over hun aanstaande oogsten publiceren zonder dat ze een smartphone hoeven te kopen, een app hoeven te downloaden of gegevens hoeven te gebruiken. Kopers kunnen producten zoeken met behulp van de Farmster-app en vervolgens telefonisch contact opnemen met boeren. Het platform is actief in Kenia voor de FarmKenya Farmer’s Market.
  6. Groundwork BioAg produceert mycorrhiza-inoculanten voor commerciële landbouw. Met geconcentreerde en krachtige nuttige schimmels kunnen de Rootella- en Dynomyco-inoculanten van het bedrijf de opname van voedingsstoffen in de bodem door planten verbeteren, de gewasopbrengst verhogen, de weerstand tegen verschillende soorten stress verbeteren en de behoefte aan bemesting verminderen. Groundwork BioAg heeft aanzienlijke opbrengstverhogingen laten zien in tal van belangrijke gewassen, waaronder maïs, sojabonen, sorghum, tomaten, uien en cannabis.
  7. N-Drip is de ontwikkelaar van een zwaartekracht-micro-irrigatiesysteem dat gebruik maakt van bestaande overstromingsirrigatie-infrastructuur om efficiënte druppelirrigatie te bieden. Het systeem gebruikt een druk lager dan 0,06 bar en is compatibel met vuil water en vereist geen filters. N-Drip is niet afhankelijk van externe energie, maar maakt in plaats daarvan gebruik van de veldtopografie en zwaartekracht om de conversiekosten te verlagen en de operationele efficiëntie te verhogen met als doel water en kunstmest te besparen en de opbrengsten te verhogen. N-Drip ontving de Overall Award for Excellence in Disruptive Technologies bij de Transformational Business Awards.
  8. PickApp maakt gebruik van gegevens over arbeidsactiviteit om boerderijen te helpen topprestaties te bereiken. Door gebruik te maken van methoden voor het verzamelen van gegevens over boerderijactiviteiten en gebruiksvriendelijke intelligente landbouwtools, maakt PickApp gegevensgestuurd realtime beheer en besluitvorming op hoog niveau van arbeidsintensieve boerderijen mogelijk.
  9. Saillog maakt gebruik van gepatenteerde kunstmatige intelligentie (AI) en computervisie-algoritmen voor landbouwoplossingen en gewasbescherming. De algoritmen van Saillog worden ingezet op de mobiele applicatie Agrio. Telers uploaden afbeeldingen van gewassen met vermoedelijke pathologieën en ontvangen vervolgens identificaties en behandelingssuggesties van de op AI gebaseerde software. Agrio gebruikt voorspellingsmodellen om de verspreiding van ziekten en plagen te monitoren en stuurt vervolgens waarschuwingen om plagen tegen te gaan.
  10. OKO maakt gebruik van satelliet- en mobiele technologie om kleine boeren een betaalbare en eenvoudige oogstverzekering te bieden. OKO gaat indexpartnerschappen aan met leveranciers van weergegevens en gebruikt deze om parametrische verzekeringsproducten te creëren die worden onderschreven door een lokaal erkende verzekeringsmaatschappij. Boeren kunnen ook profiteren van OKO’s weerswaarschuwingen, landbouwtips en toegang tot betaalbaar microkrediet. OKO won de Orange Social Venture Prize in 2019 en de ITU SME Competition in 2020 en is door MetLife Foundation en Visa vermeld als een van de “Inclusive Fintech 50”.