Israël staat bekend als de “start-up nation” van het aantal wereldwijde startups dat wordt geproduceerd. In het afgelopen decennium heeft Israël meer dan 2.000 start-ups voortgebracht, de meeste van deze start-ups worden aangedreven door software as a service (SaaS). Israëlische cloudtechnologie blijft een sterke belofte in de markt, aangezien nieuwe start-ups voortdurend de markt binnendringen.

Innovaties en technologieën verschuiven van nice-to-have naar must-have, cloud computing staat als een van de meest impactvolle innovaties in de tijd van vandaag. Er zijn al miljarden dollars geïnvesteerd in deze sector. Volgens Gartner zal de voorspelling van de wereldwijde cloudinkomsten in het jaar 2022 $ 544 miljard bedragen en in 2025 tot $ 900 miljard.

Volgens Meir Cohen en Raz Mangel van Greenfield Partners kunnen organisaties tegenwoordig, met de on-demand levering van gedeelde computerbronnen via internet, of “de cloud”, hun gegevens opslaan en openen op externe servers die volledig worden beheerd door derden. partij cloudserviceproviders. Compute, netwerken, opslag, servers en andere IT-resources kunnen indien nodig eenvoudig worden ingericht en beëindigd wanneer ze niet meer in gebruik zijn. Organisaties kunnen profiteren van de vele voordelen van het gebruik van cloud computing, zoals schaalbaarheid, elasticiteit en kosteneffectiviteit. Cloud computing heeft de IT-industrie volledig opnieuw gedefinieerd en is niet alleen de norm geworden, maar ook een noodzaak voor moderne ontwikkelingsteams.

 

De innovatieve reputatie van Israël is bekend in veel van de populairste sectoren van vandaag, en cloudtechnologie is daarop geen uitzondering. Hieronder vindt u een lijst van Israëlische cloudbedrijven die de wereldwijde markten domineren:

Infinidat – Infinidat is een goedkope leverancier van hybride InfiniBand-opslagsystemen voor ondernemingen. Het kan petabytes aan gegevens opslaan in een enkele blade, waardoor het mainframe-mogelijkheden heeft. Aangezien het bedrijf beweert systeemuptime en hoge beschikbaarheid te bieden, is het zeer geschikt voor dit type opslag voor objectopslag en big data-analysetoepassingen.

monday.com – monday.com is een SaaS-platform waarmee gebruikers applicaties op maat kunnen bouwen. Het platform helpt ook bij het maken van werkbeheersoftware. monday.com probeert de manier waarop teams samenwerken te transformeren en een cultuur van transparantie op te bouwen.

Orca Security – Orca Security is een bedrijf dat beveiligingsoplossingen biedt voor cloudinfrastructuur. De technologie van het bedrijf zorgt voor uitgebreide zichtbaarheid in de cloudarchitectuur en al zijn activa. Het scant de cloud op virussen, kwetsbaarheden en verkeerde configuraties.

Redis Labs – Redis Labs biedt een SaaS-gebaseerde in-memory database die is ontworpen voor ontwikkelaars. Het helpt ontwikkelaars bij het omgaan met clusters, knooppunten, schalen, foutherstel en gegevenspersistentie. Het platform kan worden gebruikt voor realtime gegevensopname, realtime analyse, taak- en wachtrijbeheer, snelle transacties en machine learning.

DriveNets – DriveNets is een SaaS-bedrijf dat softwaregedefinieerde routeringsinfrastructuur biedt. Aan aanbieders van communicatiediensten. Het bedrijf biedt zijn klanten Network Cloud – een cloud-native uitgesplitste router – aan. De oplossing van DriveNets bestaat uit twee kerncomponenten: DriveNets Network Operating System en DriveNets Network Orchestrator.

 

Written by: Karishma Sewduth, Trade Mission to South Africa.