Juridische technologie kan op veel verschillende manieren worden gedefinieerd en tussen haakjes worden geplaatst, van contractbeheer tot het opstellen van documenten tot AI-platforms. Dit type technologie helpt bij het leveren van juridische diensten en het ondersteunen van de juridische sector door het gebruik van software en verbeteringen in moderne juridische technieken. De veronderstelling is dat deze diensten alleen worden gebruikt in advocatenkantoren, maar ze worden ook gebruikt in juridische afdelingen van grote bedrijven, en er is ook een grote prevalentie bij veel accountantskantoren.

COVID-19 was een belangrijke factor in de snelle groei van LegalTech in de afgelopen jaren, waarbij de advocatuur net zo digitaal werd als ooit tevoren. Door social distancing, het toenemende thuiswerken en werken op afstand, leidde dit ertoe dat bedrijven zich moesten aanpassen aan nieuwe arbeidsomstandigheden en LegalTech als een noodzaak zagen in plaats van een luxe.

Dit jaar heeft de UK Economic & Trade Mission in Londen een inaugurele LegalTech Innovation Tour naar Israël georganiseerd. Van maandag 5 september tot donderdag 8 september ontvangen we LegalTech-professionals van advocatenkantoren over de hele wereld in een delegatie om de cultuur van LegalTech in Israël te verkennen. Het wordt de eerste in zijn soort en een delegatie die we de komende jaren vaak hopen te hebben. Onze delegatie zal niet alleen B2B-bijeenkomsten organiseren, maar het belangrijkste doel is om de vooruitgang te benadrukken die Israël de afgelopen 3 jaar heeft geboekt in de LegalTech-scene.

Onze agenda omvat bedrijfsbezoeken aan enkele van de meest succesvolle en opwindende technologiebedrijven van Israël in de ruimte, waaronder:

Darrow – Het claimminingplatform van Darrow houdt het deep web in de gaten om juridische overtredingen aan het licht te brengen, hun bewijskracht te verrijken en ze uiteindelijk te matchen met juridische professionals die gerechtigheid kunnen brengen.

Litigate.ai – LitiGate ontwikkelt een accurate en tijdige claimanalyse-oplossing om advocaten te helpen bij hun dagelijkse werk. De oplossing van het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde tekstanalyse-algoritmen om de schriftelijke argumenten van tegenstanders te vergelijken met eerdere gevallen. Het platform van LitiGate structureert commerciële en civiele geschillen van pre-action protocollen, via mid-trial applicaties, tot de beroepsfase, waarbij de nadruk ligt op het semantische DNA van de argumenten en de aard van de omstandigheden.

LawGeex – LawGeex is een door AI aangedreven platform voor contractbeoordeling waarmee bedrijven contracten automatisch kunnen beoordelen en goedkeuren. LawGeex stelt juridische teams in staat om de doorlooptijd van beoordelingen te versnellen, naleving van de wet te waarborgen en de algehele operationele efficiëntie te verhogen op basis van de vooraf gedefinieerde checklist van de juridisch adviseur. LawGeex combineert machine learning-algoritmen, tekstanalyse en de kennis van deskundige advocaten om diepgaande contractbeoordelingen te leveren die ongebruikelijke, problematische of ontbrekende clausules benadrukken. Het biedt ook statistische benchmarks die het besluitvormingsproces voor standaard en niet-standaard contracten voor het hele bedrijf vereenvoudigen.

Bovendien zullen we een Israëlisch advocatenkantoor bezoeken en een discussie voeren met verschillende collega’s in de LegalTech-afdelingen van veel van de grootste bedrijven van Israël voor een rondetafelgesprek, dat inzicht geeft in het huidige LegalTech-landschap in Israël en hoe goed de Israëlische advocatenkantoren zijn met nieuwe technologie.

Tijdens de reis zullen onze afgevaardigden ook de innovatiecultuur van Israël in het algemeen begrijpen en verschillende nieuwe opkomende start-ups ontmoeten (zie hieronder) in de ruimte, ook tijdens een B2B meet & greet in de kantoren van Deloitte Catalyst:

Modulegal – Het digitale platform van ModuLegal past zich aan juridische werkprocessen aan en maakt werken mogelijk door gebruik te maken van uw eigen sjablonen. Hun vriendelijke en gebruiksvriendelijke modulaire mogelijkheden bieden u een eenvoudige gebruikerservaring. Met ModuLegal besparen advocaten kostbare werktijd. In plaats van handmatig informatie te verzamelen en in te voeren in juridische documenten van klanten, kunt u door hun systeem te gebruiken profiteren van verhoogde productiviteit en toegankelijkheid.

FirstRead – De semantische zoekervaring van Firstread betekent dat één eenvoudige zoekopdracht meestal voldoende is om snel kritieke gegevenspunten te vinden en te exporteren – niet alleen woorden, maar ook woordgroepen. In-line voorvertoningen van het document bieden realtime antwoorden op uw zoekopdracht, zodat u meteen aan de slag kunt met de volgende stap in uw workflow.

DealSumm – DealSumm is een technologiebedrijf dat haar klanten in staat stelt om automatisch, grondig en snel de bepalingen van hun contracten, leases en gerelateerde documenten over volledige portfolio’s te abstraheren, beheren en rapporteren. DealSumm heeft een brede portefeuille van patenten met betrekking tot het begrijpen, extrapoleren en extrapoleren van data-elementen in contracten.

Lexense – Lexense richt zich op het opnieuw opbouwen van de manier waarop recht wordt gediend. Het datagestuurde platform van het bedrijf stelt klanten in staat hun wettelijke rechten gemakkelijker uit te oefenen door toegang tot het rechtssysteem te ontgrendelen.

Verbit – Verbit biedt verticaal gebouwde spraak-AI-oplossingen, waarmee meer dan 2000 bedrijven en instellingen de tools krijgen die ze nodig hebben om boeiende en rechtvaardige ervaringen te bieden die niet alleen voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, maar ook verbale informatie doorzoekbaar en bruikbaar maken.

De delegatie staat open voor alle advocaten op het gebied van technologie en innovatie, evenals voor bedrijven die meer willen weten over wat Israël te bieden heeft. We hebben een agenda gemaakt met de details van elke dag en we sturen deze graag naar je toe als je interesse hebt (zie mijn contactgegevens hieronder voor meer details).

We hopen echt dat we niet alleen het karakter van Israël als wereldleider op het gebied van technologie kunnen benadrukken, maar ook kunnen aantonen dat de LegalTech-sector van het land veel sterker is dan de meeste mensen denken en nog jaren in de lift zit.

Neem voor meer informatie over onze LegalTech Innovation Tour gerust contact op met Cameron Crowley ( cameron.crowley@israeltrade.gov.il ) en voor verdere vragen over Israëlische innovatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke commerciële kantoor.