Veel misdaden worden doorgaans gepleegd voor financieel gewin. Hetzelfde geldt voor cybercriminaliteit, dat steeds vaker wordt gepleegd voor financieel gewin. Het aantal gevallen van financiële fraude is toegenomen in combinatie met de enorme uitbreiding van het gebruik van mobiel bankieren, internetbankieren, mobiele portemonnees, e-commerce en online handelen in aandelen. Ze omvatten die met creditcards, pinpassen, online en mobiel bankieren, verzekeringen, computermanipulatie, boekhoudschema’s, enz.

Israël staat bekend als een leider in Fintech-innovatie en cyberbeveiliging. Ook beschouwd als een “Start-up Nation” in de afgelopen drie decennia, heeft ze een voortrekkersrol gespeeld bij het ontwikkelen van oplossingen die de veiligheid van landen en zelfs organisaties hebben verbeterd.

In deze blogpost willen we enkele Israëlische fraudedetectiemethoden delen:

  1. SONAR van ThetaRay: SONAR is een cloud-native SaaS-oplossing voor fintech om eenvoudig AI-gestuurde transactiemonitoring en -screening te lanceren die het witwassen van geld en andere financiële misdrijven efficiënt detecteert en voorkomt, waardoor nieuwe zakelijke kansen mogelijk worden door vertrouwde en betrouwbare betalingen. Met behulp van een geavanceerde vorm van AI genaamd “kunstmatige intelligentie-intuïtie” en een familie van gepatenteerde, gepatenteerde algoritmen, analyseert SONAR gegevens dynamisch zonder te vertrouwen op vooraf gedefinieerde scenario’s of modellen.
  2. RISKIFIED van RiskifiedEen fraudedetectiemethode die handelaren helpt bij het goedkeuren van bestellingen die ze zouden hebben geweigerd. Het beschermt klanten tegen kwaadwillende aanvallen op accounts, bestrijdt betalingsproblemen bij het afrekenen en helpt verkopers misbruik te blokkeren en tegelijkertijd een consumentvriendelijk beleid te handhaven. Het platform voor risicobeheer voor e-commerce helpt handelaren om risico’s en onzekerheid in hun bedrijf te elimineren door gebruik te maken van machine learning, dat gegevens van veel van ‘s werelds grootste online handelaren verzamelt en netwerkeffecten creëert die hogere verkopen stimuleren en kostenbesparingen voor hun handelaren genereren.
  3. BioCatch: levert geavanceerde gedragsinzichten en biedt wereldwijde organisaties bruikbare informatie om een veilig en probleemloos digitaal klanttraject te creëren. Ze creëren een wereld van vertrouwen en gemak in de gehele levenscyclus van digitale identiteiten, van bescherming tegen het openen van accounts, bescherming tegen overname van accounts, detectie van mule-accounts, detectie van social engineering-zwendel, enz.
  4. AGROSCOPE vanDetelix Software Technologies Limited: Argoscope controleert 24/7 alle bedrijfsbetalingen, inclusief leveranciers, klanten, verzekerden, salarissen en elk ander organisatorisch proces om fouten, fraude en verduistering op tijd te detecteren, ook de naleving van werkprocedures. Argoscope integreert in elke mogelijke database en onderzoekt zo elk end-to-end bedrijfsproces. Het systeem is gebaseerd op de kennis en ervaring van de beste experts, waaronder financiële managers, risico’s, interne auditors, informatiebeveiliging en cyber van de grote organisaties in Israël, met behulp van machine learning, business intelligence, opnieuw leren en het ontwikkelen van nieuwe algoritmen. op continue basis. Argoscope houdt de activa van een organisatie overal en altijd bij.
  5. ARGOS EDGEvan Cyberint: een SaaS-gebaseerd Digital Risk Protection (DRP)-platform dat beveiligingsteams in staat stelt om bestaande cyberrisico’s buiten de traditionele beveiligingsperimeters te identificeren en aan te pakken. Deze DRP-oplossing is volledig geïntegreerd met mogelijkheden voor monitoring van aanvalsoppervlakken, met de mogelijkheid om te draaien naar realtime informatie over bedreigingen. Het biedt een holistische en proactieve benadering om bedreigingen buiten de perimeter af te weren. Het resultaat is een complete en superieure levenscyclusbescherming tegen een breed scala aan externe bedreigingen, gebaseerd op een drieledige benadering van ontdekking, monitoring en herstel.
  6. SIX INTELLIGENCE SETS byPaygilant: Deze dynamische lagen analyseren en correleren relevante informatie tijdens de reis van de gebruiker en bepalen of een transactie veilig of riskant is. Tijdens dit proces observeert Paygilant verschillende kenmerken met betrekking tot de gebruiker, het apparaat, de applicatie en de transactie. Dit wordt gebruikt om een identiteitsweergave van de gebruiker te weven, waardoor een risicoscore wordt verkregen die het risiconiveau van elke transactie aangeeft.

Het landschap van financiële criminaliteit blijft elke dag evolueren, aangezien cybercriminelen een combinatie van hacking- en social engineering-technieken gebruiken om de beveiliging van de huidige financiële en zakelijke instellingen te omzeilen. Verhoogde waakzaamheid en bewustzijn van dergelijke bedreigingen voor de financiële sector worden aangemoedigd om de cyberveiligheidsoorlog bij te houden.

Neem voor meer informatie over de bovengenoemde oplossingen contact op met onze handelsmissie in Nederland: holland@israeltrade.gov.il.