Mijnbouw in Israël is historisch gezien geen grootschalige industrie geweest, afgezien van de oude mijnen in de Timna-vallei die sinds het tijdperk van koning Salomo actief door mensen zijn gedolven. De positionering van Israël als centrum voor geavanceerde technologie en innovatie is echter wereldwijd bekend en wordt geleidelijk door de mijnindustrie erkend als een uitstekende bron van potentiële oplossingen.

De wereldwijde mijnbouwindustrie worstelt momenteel met verschillende uitdagingen die economische efficiëntie en ecologische duurzaamheid op de voorgrond plaatsen. Er is een gericht debat gaande over de noodzaak om moderne mijnbouw te verschuiven naar een duurzamer kader om milieuvriendelijk te zijn.

Een van de nieuwe wereldwijde trends in de mijnbouwindustrie is de verschuiving naar afgelegen en autonome mijnbouw. Dit omvat voertuigen op afstand die op honderden kilometers afstand kunnen worden ‘gereden’ of zelfs autonome voertuigen en apparatuur die zelf kunnen rijden, bedienen en ‘denken’. Er is ook een grote duw in de mijnbouwwereld van vandaag in de richting van Command, Control, Communication en Computer intelligence (4CI).

Hoewel, zoals hierboven vermeld, Israël geen echte mijnbouwindustrie heeft, is het in een positie om enkele van de grootste uitdagingen in deze sector op te lossen. Deze blogpost bevat Israëlische bedrijven die tot de grootste systeemintegrators behoren en geavanceerde innovatieve technologieën bieden die mijnbouwactiviteiten efficiënt en ecologisch duurzaam maken.

 INDUSTRY 4.0 AND A.I.

IOSight – IOSight is een innovator en marktleider op het gebied van infrastructuur facility management. IOSight biedt kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke BI-/databeheer- en rapportageoplossingen voor middelgrote tot grote water- en energie-infrastructuurfaciliteiten die de kosten verlagen, de efficiëntie verbeteren, de productiviteit verhogen, energie besparen en voldoen aan de regelgeving.

Pzartech – Pzartech ontwikkelt een visuele herkenningstechnologie waarmee gebruikers van complexe mechanische apparatuur onderdelen snel kunnen identificeren met behulp van beeldverwerking en deep learning. Het bedrijf wil onderhoudsoperators in staat stellen informatie te ontvangen over de mechanische onderdelen waaraan ze werken met behulp van camera’s van smartphones en tablets.

 AUTONOME VOERTUIGEN

Cognimine – Cognimine is de ontwikkelaar van autonoom rijden en kunstmatige intelligentie-technologie voor off-road voertuigen. De nieuwe component van het autonome transportsysteem voor mijnen is geïntegreerd in intelligente vrachtwagens om menselijke chauffeurs te vervangen, waardoor de productiviteit en veiligheid van de mijnen wordt verbeterd. De oplossing van Cognimine maakt wagenparken van grote autonome vrachtwagens mogelijk met interne communicatie en beheer tussen alle vrachtwagens. Cognimine biedt ook een volledige reeks mijnconversiefuncties, waaronder technologie-assimilatie, training en post-implementatieservices.

Simlat – Simlat is een toonaangevende leverancier van innovatieve, next-generation trainingsoplossingen voor Unmanned Aerial Systems (UAS). Deze trainingsoplossingssystemen maken training mogelijk voor elk platform, elk laadvermogen en elke missie. De systemen van Simlat bieden een verbazingwekkende UAS-trainingservaring die de prestaties en veiligheid verbetert en tegelijkertijd de risico’s en kosten drastisch verlaagt.

 SENSORS, INSPECTION, AND RPA

Lingacom – Lingacom Ltd is een ontwikkelaar en fabrikant van scanners die subatomaire deeltjes kunnen detecteren die bekend staan als muonen. Het bedrijf levert het gehele platform, inclusief de detectoren en software. De technologie is relevant voor verschillende industrieën en kan worden toegepast voor object- en materiaaldetectie in voertuigen, kartering voor de mijnbouw en het detecteren van grote geologische objecten. Het muon is een van de meest doordringende subatomaire deeltjes op aarde. De technologie van Lingacom biedt een tomografie die een breed scala aan objecten kan detecteren, van verborgen lading in vrachtwagens tot ondergrondse formaties. Het bedrijf biedt deze stralingsvrije technologie aan in detectoren die kunnen worden gekoppeld aan röntgensensoren.

Sightec – Sightec geeft autonome drones de mogelijkheid om in realtime te analyseren en te reageren op wat ze zien, waardoor ze complexe taken kunnen uitvoeren. De oplossing van het bedrijf maakt realtime beeldverwerking mogelijk via een reeks algoritmen die minimale rekenkracht vereisen. De voordelen van de technologie van Sightec zijn onder meer autonome detectie en tracking, op visie gebaseerde oriëntatie en navigatie, en realtime monitoring en inspectie.

 BIG DATA AND DATA INTEGRATION

Coralogix – Coralogix helpt bedrijven bij het beheren van hun loggegevens en geeft hen automatisch inzicht op machine- en componentniveau. Het bedrijf biedt een oplossing die miljoenen logbestandrecords kan begrijpen door de logs op te nemen en ze vervolgens in categorieën te destilleren. Het Coralogix-product slaat onbewerkte gegevens op in Elastic Search voor visualisatie en bevraging. Het creëert weinig waarschuwingen, met een laag percentage valse positieven. De software wordt als service aangeboden en is te vinden op AWS en Azure. De prijsstelling is gebaseerd op de hoeveelheid gegevens die door klanten naar Coralogix worden verzonden.

NooBaa – NooBaa brengt een nieuwe architecturale benadering voor klanten met grootschalige uitdagingen op het gebied van gegevensopslag. Het product van NooBaa is een op software gebaseerde schaalbare opslagoplossing die wordt beschreven als “wrijvingsloos”. Deze wrijvingsloze ervaring is ook van toepassing op het doorlopende beheer van het archief, waar de mogelijkheid om elke host- en mediatechnologie automatisch te accommoderen, lock-in en technologierisico’s elimineert. NooBaa’s innovatie ligt in het gebruik van geavanceerde metadata en machine-learningtechnologieën, die worden gebruikt om gegevensplaatsing over bronnen te orkestreren om te optimaliseren voor veerkracht, prestaties, beveiliging en economie, terwijl de administratieve complexiteit wordt verminderd. NooBaa ondersteunt ook het gebruik van cloudresources en on-premise resources voor echte hybride ondersteuning.

Mijnbouwactiviteiten worden steeds gecompliceerder, evenals regelgeving en de vraag naar zorg voor het milieu, daarom wordt er voortdurend naar nieuwe technologieën gezocht om de problemen op te lossen die moderne mijnbouwactiviteiten stellen.

Neem voor meer informatie over de bovengenoemde oplossingen of alles wat met mijnbouw te maken heeft contact op met Kirk Amoah –