Automotive Cyber Security – Innovatieve oplossingen uit Israël

 

Hoewel Israël geen autofabrieken of assemblagelijnen voor voertuigen heeft, loopt Israël voorop op het gebied van mobiliteit en intelligente transporttechnologieën. De wereldwijde auto-industrie heeft dringend behoefte aan innovatieve oplossingen en Israëlische start-ups banen zich een weg om de belangrijkste leveranciers te worden van technologieën van de volgende generatie in dit snel veranderende ecosysteem.

Autonome voertuigen, elektrificatie, verbonden auto’s en gedeeld vervoer zijn de grote trends die de auto-industrie transformeren. Israël is sterk aanwezig op het gebied van computersoftware en -hardware, halfgeleidertechnologie, IoT- en AI-expertise, radartechnologie, cyberbeveiliging, LiDAR-oplossingen, oplossingen voor satellietcommunicatie, computervisie en sensoren. Zoals alle IoT-apparaten worden auto’s slimmer door verbinding te maken met internet om waardevolle gegevens te verzamelen en te verzenden. Maar met een grotere connectiviteit komen er ook meer gateways voor cyberaanvallen, die in het geval van rijdende auto’s dodelijk kunnen zijn.

De toegenomen complexiteit van moderne auto’s maakt het moeilijker om ze te beveiligen en om ze mogelijk gemakkelijker te hacken. Er zijn meerdere kanalen waarmee men de interne netwerken van een auto kan infiltreren, zoals de perifere connectiviteitspoorten zoals Bluetooth, Wi-Fi en boorddiagnose; evenals cloudservers voor auto’s, zoals telematica, waarmee hackers de controle over meerdere voertuigen tegelijk kunnen overnemen; en andere mobiele applicaties die samen met de auto zijn verpakt. De combinatie van de potentieel verwoestende beveiligingsrisico’s en de hoge frequentie van aanvallen op automotive-netwerken noopt nu tot automotive cybersecurity-bedrijven om een

cruciale rol in de openbare veiligheid.

 

Hier zijn enkele Israëlische bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor cyberbeveiliging in de auto-industrie:

 

Argus Cyber Security 

De kant-en-klare producten beschermen tegen kwaadwillende indringers die de privacy van gegevens of elektronische besturingseenheden in gevaar kunnen brengen. Argus stelt autofabrikanten en -leveranciers in staat connectiviteit aan te bieden zonder privacy of veiligheid in gevaar te brengen. Argus-oplossingen voorkomen terugroepacties en zijn evenzeer van toepassing op aftermarket-connectiviteitsplatforms. Een eenvoudig te integreren en naadloos bij te werken cyberbeveiligingslaag maakt gebruik van Deep Packet Inspection (DPI)-algoritmen om OS-afwijkingen te detecteren, verdachte applicaties te isoleren en de verspreiding van aanvallen te voorkomen.

 

Arilou

De Security Agent-oplossing is een inbraakdetectie- en -preventiesysteem dat kan worden geïntegreerd in de bestaande CAN-bus van een voertuig en elke poging blokkeert van apparaten op het netwerk om illegale of verboden berichten te verzenden. Security Agent streeft ernaar alle voertuigen te beveiligen, ongeacht hoe kwetsbaar of buggy hun aangesloten apparaten zijn.

C2A Security

Ontwikkeling van cyberbeveiliging voor verbonden voertuigen. De belangrijkste kenmerken van de oplossing zijn eenvoudige integratie met bestaande CAN-busoplossingen op OEM- of Tier 1-niveau en aftermarket; aanpassingen op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning voor individuele merken en modellen; goedkope stuklijst; hardware die een eenvoudige connector is met goedgekeurde onderdelen; software op één ECU met een zeer kleine voetafdruk waarvoor geen regelmatige downloads nodig zijn; geen herprogrammering van de CAN-bus en kunstmatige intelligentie die potentieel levensbedreigende fouten kan minimaliseren.

 

Engimatos

Enigmatos biedt oplossingen voor bestaande en opkomende auto-architecturen. De oplossingen voor inbraakdetectie en -preventie zijn gebaseerd op gegevensverzameling in de auto op verschillende niveaus – communicatie (bijv. CAN, Flexray, Ethernet) en andere kritieke lijnen, evenals cloudgebaseerde analyse. Hun Machine Learning-modellen zijn op maat gemaakt voor afwijkingen en bedreigingen in de auto-industrie.

 

GuardKnox

Biedt autofabrikanten een allesomvattende cyberbeveiligingshardwareoplossing die past bij de waardeketen in de auto-industrie en de problemen bij het integreren van een softwareoplossing verlicht. De unieke Lockdown-methode, ontwikkeld door het GuardKnox-team, is met succes ingezet voor gebruik in de Israëlische Iron Dome- en Arrow III-raketafweersystemen, evenals in de Israëlische F-35 straaljager.

 

Karamba Security

Voorkomt dat hackers verbonden auto’s en autonome platformen aanvallen. De ingebouwde software van Karamba elimineert cybergerelateerde terugroepacties door ECU’s automatisch te beveiligen volgens de fabrieksinstellingen en cyberaanvallen te voorkomen die niet voldoen aan de fabrieksinstellingen.

 

Nano Lock Security

Het gepatenteerde toegangscontroleplatform van NanoLock Security biedt een vergrendelings-/ontgrendelingsmechanisme voor solid-state geheugen, CPU’s en microcontrollers. NanoLock Security regelt de mogelijkheid om naar gespecificeerde gebieden te schrijven. De beveiligde gebieden van het apparaat zijn standaard alleen-lezen. Machine-to-machine (M2M) ontgrendeling op afstand kan alleen worden gedaan met een eenmalig programmeerbaar (OTP) wachtwoord. Het OTP-wachtwoord van het apparaat verandert na elke geautoriseerde ontgrendeling.

 

Upstream Security

Een cloudgebaseerde cyberbeveiligingsoplossing die de technologieën en toepassingen van verbonden en autonome voertuigen beschermt. Upstream Security maakt gebruik van big data en machine learning om OEM’s en wagenparken uitgebreide, niet-opdringerige verdediging te bieden.

 

SafeRide Technologies

Biedt een cyberbeveiligingsoplossing voor voertuigen, gericht op commerciële wagenparken en privévoertuigen – die voertuigveiligheid en bescherming van persoonlijke gegevens en privacy, handelsgeheimen, leveranciersreputatie, bedrijfsactiviteiten, intellectueel eigendom en mensenlevens mogelijk maakt.

 

Neem voor meer informatie contact op met Saraswati@israeltrade.gov.il, Trade Officer of Israeli Economic and Commercial Mission, New Delhi, India.