Israëlische innovatie: onafhankelijkheid geven aan ouderen

 

In de afgelopen halve eeuw, met uitzondering van de Covid-19 pandemie, is de wereldwijde levensverwachting met 26% gestegen en zal naar schatting 70% van alle senioren enige vorm van langdurige zorg en hulp nodig hebben. Met deze voortdurende toename van onze oudere bevolking wordt de wereld uitgedaagd om nieuwe manieren te ontdekken om een vergrijzende bevolking te behandelen en tegelijkertijd een gevoel van waardigheid en onafhankelijkheid te behouden. Als leider in innovatieve technologie, en gecategoriseerd als een van de toplanden die de gezondheidstechnologiesector leiden, heeft Israël een overvloed aan levensveranderende oplossingen voor deze steeds groter wordende gemeenschap geproduceerd. Bedrijven hebben snel technologie ontwikkeld om te helpen op verschillende gebieden, waaronder bewaking op afstand, vroege detectie, preventieve actie, hospicezorg, geheugenzorg en meer.

 

Tussen wereldwijde pandemieën en individuen die hun vrijheid proberen te behouden, heeft deze risicovolle gemeenschap een verhoogde vraag naar technologie gecreëerd in de volgende subverticalen:

 

  • Continue monitoring: honderden bedrijven hebben oplossingen ontwikkeld voor thuisbehandeling en zorg voor senioren. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het monitoren op vallen, het monitoren van vitale functies en doktersbezoeken op afstand. Israëlische bedrijven die impact hebben gemaakt in deze branche zijn onder andere:

 

Neteera: Dit bedrijf heeft een oplossing voor patiëntbewaking op afstand ontwikkeld die continue, contactloze, passieve bewaking van vitale functies en biogegevens mogelijk maakt. De oplossing is ontworpen om de zorg te verbeteren, kosten te verlagen en optimaal comfort voor patiënten mogelijk te maken zonder enige tussenkomst van hun kant.

CardiacSense: Ze hebben een klinisch bewezen medisch draagbaar apparaat ontwikkeld voor het bewaken van hartritmestoornissen. Het horloge is gebaseerd op bloedstroomtechnologie en maakt 24/7 bewaking en onmiddellijke elektrocardiogrammetingen mogelijk, momenteel gericht op de detectie van atriumfibrilleren en andere aritmieën, evenals continue en uitgebreide bewaking van vitale functies.

 

2)     Alleen wonen – Robotic Assistance: Er zijn specifieke technologieën die meer gericht zijn op alleenwonende ouderen. Deze personen hebben extra hulp nodig om hun gezondheid veilig te beheren. Er is zowel een mentale als fysieke vraag die gepaard gaat met zelfstandig wonen. Hieronder vindt u enkele roboticabedrijven die producten hebben gemaakt waarmee deze personen hun onafhankelijkheid kunnen behouden zonder hun kwaliteit van leven op te offeren.

 

Temi: Een video-georiënteerde, spraakgestuurde autonome AI-robot die gebruikers kan herkennen en volgen wanneer daarom wordt gevraagd, vooraf ingestelde locaties kan opslaan en door huizen en kantoren kan navigeren terwijl hij verbinding maakt met slimme apparaten en webservices. De zelfnavigerende robot kan autonoom locaties verplaatsen en op afstand videochatten met artsen, verpleegkundigen, familie en vrienden. Evenals medicijnen toedienen en temperaturen opnemen.

 

Intuition Robotics: Intuition Robotics ontwikkelt digitale begeleidende technologie. Hun AI-platform, Q, gebruikt sensorfusie om de context van de omgeving te begrijpen en maakt op doelen gebaseerde cognitieve beslissingen met behulp van eigen algoritmen die proactief anticiperen en gebruikers betrekken met multimodale uitdrukkingen. Ze ontwikkelden ElliQ, een proactieve sociale robot voor ouderen, gericht op het scherp, verbonden en betrokken houden van ouderen door hen proactief te verbinden met hun familie en de buitenwereld.

 

  • Doctor’s at Home:Gemak, bekwaamheid en tijd zijn allemaal factoren die een rol spelen bij het vermogen en de frequentie van het individu om hun arts te zien. Het kan voor deze personen een uitdaging zijn om zichzelf te nemen of iemand te vinden/in te huren die hen naar hun doktersbezoek kan brengen. Hieronder staan enkele Israëlische bedrijven die dit probleem frontaal hebben aangepakt en oplossingen hebben bedacht om het bezoek van de dokter thuis te brengen.

 

 

Tyto Care: Tyto Care biedt een tool voor onderzoek op afstand en een platform voor telegezondheid waarmee een volledig onderzoek van het hart, de longen, de huid, de keel en de oren mogelijk is, inclusief temperatuurmetingen, altijd en overal. De missie van het bedrijf is om gemakkelijke, betaalbare en hoogwaardige telezorgbezoeken aan te bieden, compleet met medische onderzoeken, allemaal vanuit het comfort van het huis van de patiënt.

MedFlyt: Een technologieplatform dat de zorgsector verbindt met zorgverleners. Dit webgebaseerde platform is ontworpen om het personeelsproces te vereenvoudigen door bureaus te helpen bij het toewijzen van personeel aan patiënten thuis. MedFlyt bevat ook een mobiele app die zorgverleners real-time vacature-alerts biedt voor mogelijkheden om hun inkomen te verhogen.

 

Author: Sarah Benjamin, Head of Healthcare and Consumer Goods, West Coast Office sarah.benjamin@israeltrade.gov.il