In slechts 75 jaar tijd is Israël uitgegroeid tot een krachtpatser in industriële en geavanceerde productiestart-ups, waardoor het wereldwijde landschap van technologiegedreven innovatie opnieuw wordt gedefinieerd. Met een combinatie van ondernemersgeest en geavanceerde technologieën is Israël getransformeerd in de hi-tech hoofdstad van de wereld met kracht in industriële en geavanceerde productie.

 

De industriële productiesector van het land is opmerkelijk getransformeerd, waarbij geavanceerde technologieën zijn geïntegreerd met traditionele productieprocessen. Gedreven door de recente Vierde Industriële Revolutie (4IR), is Israël gepositioneerd als een leider in het bevorderen en transformeren van traditionele productieprocessen.

 

 

De 4IR, zoals gedefinieerd door McKinsey, vertegenwoordigt de digitalisering van de productiesector, aangewakkerd door ontwrichtende trends zoals data, connectiviteit, analyse, mens-machine-interactie en robotica. Dit concept sluit nauw aan bij geavanceerde productie, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologieën om producten en processen te verbeteren. De 4IR ontwikkelt oplossingen voor productie-uitdagingen zoals operationele optimalisatie, onderhoud, inspectie en testen, en supply chain. Industrie 4.0-technologieën zoals detectie en beeldvorming, 3D-printen, robotica en platformconnectiviteit maken deel uit van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die de vooruitgang in de productiesector stimuleren.

 

 

Israëls focus op geavanceerde productie en zijn ecosysteem van innovatie en R&D-centra hebben het potentieel om productieprocessen op wereldschaal te transformeren. Grote multinationale bedrijven zoals Applied Materials, Intel, Teva Pharmaceutical en HP Indigo hebben productievestigingen in Israël gevestigd en creëren technologieën die een revolutie teweegbrengen in wereldwijde processen.

 

Israëls hoogopgeleide en goed opgeleide beroepsbevolking en ondernemerscultuur bieden een omgeving voor technologische doorbraken. Bovendien heeft de overheidssteun van Israel’s Israel’s Innovation Authority om de productie-industrie te hervormen door middel van infrastructuurprogramma’s, technologische implementatie op fabrieksniveau, kapitaalinvesteringen en financiering, en de ontwikkeling van bekwaam menselijk kapitaal een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van innovatie in geavanceerde productie.

 

Tijdens de Covid-19-pandemie gingen Israëlische technologieën de uitdaging aan toen de wereld te maken kreeg met uitdagingen in de toeleveringsketen en wereldwijde productietekorten. Tijdens het uitbreken van de pandemie in Israël bijvoorbeeld, startte @3BY, een bedrijf in het Tefen Industrial Park dat medische hulpmiddelen produceert, een proces om een mal voor wattenstaafjes te ontwikkelen en produceerde snel miljoenen wattenstaafjes. Tijdens de vierde industriële revolutie hebben Israëlische technologiesystemen zich aangepast en aangepast aan de behoeften van de wereldmarkt.

 

 

Terwijl de wereld het tijdperk van de Vierde Industriële Revolutie binnengaat, zorgt Israël voor transformatieve veranderingen in het wereldwijde productielandschap. Er zijn meer dan 650

geavanceerde productie- en industriële technologie start-ups in Israël, hieronder zijn slechts enkele van de bedrijven die toonaangevend zijn in de geavanceerde productiesector:

 

  1. EcoPlant  is een leider in operationele optimalisatie. EcoPlant biedt een softwareoplossing die AI-technologie gebruikt om de prestaties van persluchtsystemen te optimaliseren. Door verbinding te maken met controllers en sensoren, kan het systeem continu worden bewaakt en bestuurd, waardoor energieverspilling wordt verminderd en onderhoud wordt verbeterd. Het platform bevat een dashboard dat inzicht geeft in de werking van het systeem, het energieverbruik en machineanalyses, waardoor gebruikers inefficiënties kunnen identificeren, inactieve tijd kunnen volgen en de betrouwbaarheid van de productie kunnen verbeteren. Onlangs heeft het Amerikaanse industriële bedrijf Ingersoll Rand zojuist de overname van EcoPlant aangekondigd met een deal ter waarde van $ 40- $ 50 miljoen.

 

  1. Matics  ontwikkelt real-time plug-and-play operationele intelligentieoplossingen voor digitale productie. Via de veilige, cloudgebaseerde oplossing biedt Matics toonaangevende technologieën voor operationele optimalisatie die zijn ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Matics biedt een real-time venster in de productieomgeving voor directe controle en zichtbaarheid van activiteiten. Het platform zet industriële IoT-apparaten in; veilige, cloudgebaseerde connectiviteit, slimme, verbonden apps voor live OEE-controle; en realtime productieanalyses.

 

  1. Augury  Augury biedt end-to-end onderhoudsoplossingen die machines betrouwbaarder maken door kunstmatige intelligentie en het internet der dingen te combineren. De kruising van deze twee belangrijke trends stelt Augury in staat machines te voorzien van een mechanisch zenuwstelsel en het bewustzijn om hun gezondheid te optimaliseren, waardoor de menselijke productiviteit en veiligheid toenemen. De end-to-end-oplossingen van Augury bieden marktleiders vroege, bruikbare en uitgebreide inzichten in de gezondheid en prestaties van machines. Deze inzichten bieden een vroege waarschuwing voor zich ontwikkelende machineproblemen en helpen bepalen wat er mis is op componentniveau, de hoofdoorzaak en welke corrigerende maatregelen moeten worden genomen.

 

  1. Inspekto’s  technologie innoveert de inspectie- en testruimte. De innovatieve oplossing van Inspekto is ontworpen om visuele inspectie op de productielijn te automatiseren voor fabrikanten van elke schaal en elk profiel. Hun autonome machine-vision-systemen worden aangedreven door AMV-AI-technologie, waardoor out-of-the-box QA-systemen kunnen worden ingezet zonder dat vision-experts of intensieve productiegegevens nodig zijn.

 

 

  1. Highcon Systems ontwikkelt en verkoopt digitale snij- en rilmachines voor de vouwkartonindustrie. Als leider in de supply chain-sector zijn zijn machines gebaseerd op een gepatenteerde technologie genaamd Digital Adhesive Rule Technology, waarmee complexe verpakkingen van hoge kwaliteit kunnen worden geproduceerd zonder dat er traditionele matrijzen nodig zijn. Dit maakt het voor klanten mogelijk om snel en eenvoudig nieuwe ontwerpen te produceren, maar ook om wijzigingen aan bestaande ontwerpen aan te brengen zonder de hoge kosten te hoeven maken die gepaard gaan met traditionele matrijsproductie.

 

Dit artikel is geschreven door Emma Hantgan, Business Development Intern bij de Israel Economic Mission to the USA- East Coast. Als u meer wilt weten over de Industrie 4.0-sector, neem dan contact op met Max Coën, Business Development Lead via Max.Coen@israeltrade.gov.il.