De afgelopen jaren is er sprake van een opkomst van digitale gezondheidszorg als katalysator voor transformatie in de mondiale gezondheidszorgsector. Israël, de ‘Startup Nation’, heeft zichzelf in de voorhoede van de hightech-industrie gepositioneerd, vooral op het gebied van HealthTech, en heeft een revolutie teweeggebracht in de gezondheidszorgsector met ontwrichtende technologieën en oplossingen.

Een belangrijk voordeel van de Israëlische HealthTech-industrie is het openbare gezondheidszorgsysteem dat bestaat uit vier concurrerende zorgorganisaties.

Deze zorgorganisaties zijn de afgelopen 25 jaar digitaal gebaseerd en de rijkdom aan medische gegevens wordt beschermd door de strenge Israëlische wetten op het gebied van gegevensprivacy en de expertise op het gebied van cyberbeveiligingstechnologie. Dit wordt aantrekkelijk voor mondiale gezondheidszorgaanbieders en farmaceutische bedrijven die op zoek zijn naar inzichten en een R&D-sandbox. Bovendien hebben veel Israëlische start-ups zichzelf gepositioneerd als partners voor multinationale gezondheidszorggerelateerde bedrijven die uitgebreide medische gegevens willen gebruiken voor de ontwikkeling van hun producten of diensten.

Volgens Start-Up Nation Finder is Israëls aandeel in de mondiale investeringen in de gezondheidstechnologiesector gestaag toegenomen van 1,5% in 2014 naar 4,5% in 2019. Ondanks de financiële uitdagingen van 2022 trok het land nog steeds 1,5 miljard dollar aan investeringskapitaal aan , en ontving in 2021 een opmerkelijke 2,6 miljard dollar aan investeringen. Bovendien meldde Galen Growth, een toonaangevend onderzoeksbureau dat zich richt op digitale gezondheidsanalyses, dat Israël de enige regio is die tussen 2021 en 2022 getuige is geweest van een groei in investeringen.

Er zijn vanaf 2022 ruim 1600 bedrijven in de Life Sciences- en HealthTech-sector in de Start-Up Nation Finder, met de subsector digitale gezondheidszorg rond de 700 bedrijven.

Hieronder staan drie digitale gezondheidszorggebieden waar Israëlische bedrijven sterke vooruitgang boeken:Telemedicine and Remote Monitoring

 

ATLASense  heeft REPHAEL ontwikkeld, een niet-invasief, end-to-end, in-en-uit-ziekenhuis, ICU-niveau multi-indicatief platform voor patiëntmonitoring op afstand. Door gebruik te maken van gepatenteerde multi-sensor en unieke algoritmen die verschillende fysiologische veranderingen waarnemen en analyseren, zoals de elektrische activiteit van het middenrif, kan naadloos worden geanticipeerd op ARDS en ademhalingsinsufficiëntie en kan deze worden voorkomen

Neteera heeft een unieke en gepatenteerde micro-bewegingssensor ontwikkeld naast geavanceerde algoritmen om cardiopulmonale gegevens te verzamelen. Het door de FDA goedgekeurde platform voor patiëntmonitoring op afstand maakt patiënten met succes los van machines, stroomlijnt de patiëntmonitoring en vermindert de last en werklast die steeds meer op het klinische personeel rust.

 

Wearables en MHealth

Oxitone Medical  is de ontwikkelaar van de Oxitone 1000M-pulsoximeter, een door de FDA goedgekeurd medisch apparaat dat is ontworpen om kritieke medische problemen bij patiënten met ernstige chronische ziekten continu te monitoren en automatisch te signaleren, waardoor ze op de meest eenvoudige manier onmiddellijke hulp kunnen krijgen. De sensoren van het apparaat worden rond het ulnaire bot van de patiënt bij de pols geplaatst, waar ze elke seconde een meting naar de cloud sturen. De basismetingen omvatten SpO2, hartslag, HRV, beweging en huidtemperatuur.

 

Binah.ai’s Health Data Platform is een AI-aangedreven, videogebaseerde, 100% softwareoplossing waarmee iedereen een breed scala aan biomarkers kan meten met behulp van een smartphone, tablet of laptop. Biomarkers omvatten bloeddruk, hartslag, hartslagvariabiliteit (meerdere parameters en ruwe RRI-gegevens), zuurstofverzadiging, ademhalingssnelheid, sympathische stress, parasympathische activiteit, pols-ademhalingsquotiënt (PRQ) en Binah Wellness Score.

 

Ondersteunende Technologieën

Tuned biedt een hoorzorgoplossing die de gehoorkwaliteit van mensen verbetert met een gebruiksvriendelijk product tegen een betaalbare prijs. De complete hoorzorgoplossing bestaat uit een slim hoortoestel met uitstekende geluidskwaliteit en een mobiele app met ingebouwde AI-audioloog die 24/7 gepersonaliseerde hoorzorg biedt.

Kemtai is een computervisie-oefenplatform voor fysiotherapie en MSK. Het werkt op elk apparaat met een camera (mobiele telefoons, computers, tablets). het biedt patiënten ook realtime feedback en begeleiding en voorziet therapeuten (of de zorgverleners) van de gegevens over de prestaties van de patiënt om hun thuisoefeningsprotocollen verder te personaliseren.

 

Dit zijn slechts enkele innovatieve digitale gezondheidszorgtechnologieën uit Israël. Als u meer wilt weten over het Israëlische digitale gezondheidszorg-ecosysteem, neem dan contact op met mevrouw Dianne Solleza op Dianne.Solleza@israeltrade.gov.il.