De vele uitdagingen en plagen van boeren zijn nog niet duidelijk begrepen; anders hadden er inmiddels duurzame en zinvolle oplossingen kunnen worden gevonden. In het kort zijn de grootste uitdagingen van de landbouwers:

 1. Kleine bedrijven maken de landbouw oneconomisch zolang de onderverdeling en fragmentatie van land voortduurt.
 2. De voortdurende schuldenlast van kleine boeren drijft hen naar een lagere levenskwaliteit.
 3. Onvermogen om kwaliteitszaden en meststoffen te verkrijgen van de overheid of van de open markt vanwege vermenging.
 4. Gebrek aan water en slechte opbrengsten tijdens door regen gevoede landbouw.
 5. Het onvermogen om hun producten op de markt te brengen om de kosten soms terug te verdienen, en op andere momenten flinterdunne marges. Beide houden geen verband met de inputkosten van de landbouwactiviteit.
 6. Door de klimaatverandering worden ze getroffen door onderzekerhuid met voorspellingen over het weer, regenval, bodemdegradatie, plagen en hoge inputkosten.

De voorgestelde oplossingen:

 1. Israël intensiveert de samenwerking op het gebied van de landbouw, helpt boeren hun inkomen te vermenigvuldigen met betere praktijken en opbrengsten, en kiest de juiste gewassen of groenten die de bilaterale banden versterken.
 2. Open extra Centers of Excellence (COE’s) waar Israëlische landbouwtechnologie kan worden geïmplementeerd, rekening houdend met alle factoren die succes kunnen melden.
 3. Naast de agrotechnische kennis heeft Israël een bedrijfsmanagementaanpak voor het beheren van een boerderij, na de oogst en voor het op de markt brengen van uw producten. Ze kijken naar boeren die kunnen investeren in pakhuizen, vrachtwagens, koelketens en marketing.
 4. De samenwerking vanuit Israël zou zich ook uitstrekken tot satellietbeelden en geografische informatiesystemen.
 5. Eén van de oplossingen zou zijn om een bedrijf in te schakelen om samen te werken met een groot aantal boeren in een dorp en hen aandeelhouders te maken.
 6. Betrek professionals om landbouw te bedrijven op basis van bodem, water en hoogwaardige producten en breng marktverbindingen tot stand. Deel de winst als aandeelhouders en betaal hun lonen door ze als arbeidskrachten in te zetten – dat zou voor beiden een win-winsituatie kunnen zijn.
 7. Op bewijs gebaseerde precisielandbouw is de sleutel tot het succes van Israëlische technologieën over de hele wereld. Samenwerking met bedrijven die 10.000 boeren kunnen verzamelen voor elke technologie/product adoptie gedurende 2 tot 3 oogstseizoenen en een positieve impact met bewijsmateriaal kunnen garanderen, zal een game changer zijn om het te laten werken.
 8. Integratie met FPO’s is een goed model om op te schalen waarbij de time-to-market sneller is voor adoptie bij deze coöperaties voor nieuwe technologieën.

 

Enkele Israëlische bedrijven die kunnen helpen:

CropX – is een eenvoudig te gebruiken maar krachtig agronomisch boerderijbeheersysteem dat bedrijfsgegevens, realtime omstandigheden en agronomische kennis met elkaar verbindt om succesvolle en duurzame landbouwprocessen te begeleiden

landbouw, terwijl alle agronomische bedrijfsgegevens op één plek worden verzameld, zodat ze eenvoudig kunnen worden gevolgd en gedeeld.

 

Agrowing Ltd. – is een toonaangevende leverancier van multispectrale detectieoplossingen met hoge resolutie en hoge kwaliteit, die de detectie van precisielandbouw vanuit de lucht naar een volgend en aanzienlijk hoger niveau brengen. Het bedrijf is erop gericht om telers en boeren te voorzien van oplossingen die hen direct in het veld voorzien van nauwkeurige, bruikbare gegevens.

 

Netafim – Als pionier en leider op het gebied van precisie-irrigatie werkt het Israëlische Netafim aan het promoten van op maat gemaakte irrigatieoplossingen om water over de hele wereld te besparen. Het bedrijf biedt een unieke duurzame landbouwaanpak die het toedienen van voedingsstoffen en water op de juiste tijd en plaats mogelijk maakt om de groeiomstandigheden te optimaliseren.

 

SupPlant – Het Israëlische bedrijf SupPlant richt zich op het digitaal informeren van irrigatiesystemen over de hele wereld. Het systeem combineert plantdetectie, kunstmatige intelligentie en gegevens verzameld over 1.500 groeiseizoenen om boeren te voorzien van gepersonaliseerde irrigatie-aanbevelingen te midden van wereldwijde watercrises.

 

Phytech – Nu de woestijnvorming toeneemt, is er een dringende noodzaak om het land dat we hebben te maximaliseren. Bedrijven als het Israëlische Phytech willen precies dat doen door een beslissingsondersteunend systeem te creëren dat is ontworpen om telers te helpen de landbouwproductie te beheren en te optimaliseren. Met behulp van een IoT- en plant-AI-platform dat een reeks unieke sensoren op planten, fruit en irrigatiesystemen omvat, pakt Phytech uitdagingen zoals droogte aan door realtime gegevens te verzamelen om betere en hogere opbrengsten te bieden.

 

TarriTech – Heeft een uniek bezorgsysteem ontwikkeld, dat effectief en herhaaldelijk werkt om het bederf van verse groenten, fruit en kruiden te voorkomen. Voordat verse producten worden opgeslagen of getransporteerd, worden ze gedurende een korte periode blootgesteld aan een gecontroleerd profiel van vluchtige stoffen, die door ons leveringssysteem vrijkomen uit een mengsel van verschillende essentiële oliën. De geselecteerde essentiële oliën, elk met een specifieke biologische activiteit, voorkomen in combinatie het bederf veroorzaakt door verschillende soorten micro-organismen. Het systeem is afgestemd op specifieke gewassen en ontworpen om te integreren in bestaande pakhuisprocessen.

Er moeten nog veel meer Israëlische technologieën worden onderzocht, die kunnen helpen bij het verbeteren van de bodem, de opbrengst, de naoogst en oplossingen voor de toeleveringsketen, waar de boeren profijt van kunnen hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met veshalakshe.gajajraj@israeltrade.gov.il, handelsfunctionaris van de Israëlische economische en handelsmissie, Bangalore, India.