Berätta vad du skulle säga om du vaknade en morgon, inte mår bra, tittade in i din smarttelefonkamera under en minut och en app bekräftade att du var sjuk och meddelandet omedelbart din arbetsplats och meddelade dem om din hälsa. Berätta nu vad du skulle säga om du ringde din läkare från den här smarttelefonen och de utförde en fjärrhälsokontroll med din undersökningskamera, spatel och stetoskop.

 

När medicinens värld förändras, utvecklas, håller sig uppdaterad och utöver de enorma framsteg som gjorts under de senaste åren inom läkemedel, såväl som utveckling av medicinsk och teknisk utrustning, och med en mängd olika patientcentrerade och riktade terapier; en växande kunskapsbas och teknikindustri använder sig av avancerad digital kapacitet och utveckling. Detta digitala hälsofält kombinerar nya och befintliga innovativa teknologiska utrymmen som integrerar högteknologi med hälso- och sjukvård. Digital hälsa ger ett effektivt och innovativt svar på många olika aktiviteter i världen av hälsa och medicin, som blir centrala för sjukhus och läkemedelsföretag som utför kliniska prövningar, diagnostisk utveckling, akutmedicin och specifikt hemvård.

 

Digital medicin använder medicinsk diagnostik och behandlingar med innovativa medel, mätutrustning, kommunikationsverktyg, dataanalyser, tillsammans med patientövervakningsmetriker som möjliggörs av sensorer och avancerade (bärbara) tekniska apparater. Den använder nu också mobilapplikationer för diagnostik, övervakningssituationer och insamling av individuella data för big-datasystem. Dessutom analyserar det databaser och tillhandahåller medicinsk insikt för att upptäcka terapier och support; testas genom kliniska studier.

 

Under de senaste åren har den israeliska innovationen kommit långt från cybersäkerhet och har i allt högre grad påverkat den globala marknaden för medicinteknik.

 

Binah.ai är den första lösningen – revolutionerande personlig välbefinnande och leverans av medicinska tjänster. De har skapat en vital lösning för övervakning av tecken för alla, överallt och deras prisbelönta lösningar för övervakning av hälsa och välbefinnande gör att du kan ta ut mätningar av vitala tecken på medicinsk kvalitet med bara en enhet du redan har, vår smarttelefonkamera. Hjärtfrekvens, hjärtfrekvensvariation, mental stress, syremättnad, andning; allt mäts snabbt genom överkontroll i ansiktsövervakning. Fantastisk.

 

TytoCare är den andra lösningen – när en patient är i behov av att få hälsosvar snabbt från en professionell, är 24-timmars läkarundersökningar med en läkare, från bekvämlighet hemma, nu en verklighet. Inga fler väntetider för att 13SICK kanske kommer fram. Undersökning av öron, lungor, hjärta, hals, hud, buk och temperatur; fjärrläkare kan ställa diagnoser och tillhandahålla recept inom en minut.

 

Binah.ai och TytoCares lösningar påskyndades och anpassades på grund av SARS-CoV-2; de sticker ut från mängden som framtida spelbytter. Telemedicin och Digital Healthcare användes knappast ens för några år sedan, föreställ dig nu vilken förstärkning den har och kommer att ha, inte bara på den avlägsna befolkningen utan också effekten på läkarnas väntrum. Appar som bekräftar sjukdom, vilket var en sak av science fiction, är nu en verklighet, och vi kommer att använda dem mycket snart som fler datamöjligheter växer, vilket ger större trafikmängd, det är möjligt genom avancerade nätverkssystem, vilket möjliggör större bandbredd med säkrad datatrafik.

 

Våra kontor har alltid handlat om att ansluta israeliska teknologilösningar till lokala företag, organisationer, enheter och regeringar. Nu hjälper vi till med livräddande teknik och är allt starkare. Världen bör inte lämnas kvar, när det gäller telemedicin, för om de inte använder den senaste tekniken (även om de säkert kommer att göra det) skulle de inte kunna komma ikapp. Israel är en teknikdriven ekonomi på grund av många faktorer och har bekräftat denna titel under den nuvarande pandemin. Det är dags för världen att vakna upp, titta på sina smartphones och fråga mer från dem, agera snabbt och smart, ytterligare omfamna nyskapande nyskapskultur för att göra denna värld till en globaliserad smartare nation.