symbol

Det israeliska tekniska investeringsloket stoppades inte på grund av COVID-19-krisen

Enligt en rapport från IVC och ZAG S&W Zysman, Aharoni, Gayer & Co, under andra kvartalet 2020, klättrar israeliska högteknologiska investeringar till nya kvartalsrekord med 170 affärer, med en ökning av tidiga investeringar i april-maj jämfört med erbjudanden i februari-mars.

Trots COVID-19-pandemin fortsätter att skicka skakningar över hela världsekonomin, finns det en viss lättnad i kunskapen om att israelisk högteknologisk finansiering beter sig som vanligt. Den positiva trenden i tidiga och sena omgångar har fortsatt under första halvåret med 5,25 miljarder dollar i 312 affärer.

 

I februari – mars minskade antalet finansieringsavtal, särskilt för tidiga finansieringsrundor (Seed och A-omgångar), betydligt. Men i april – maj återupptogs antalet erbjudanden för tidigare omgångar normala intervall och kompenserade till och med för nedgången under Q1 / 2020.

 

Investerarnas beteende var ett stort ämne under första halvåret. VC-investerare undvek sig varken från de första eller uppföljande investeringarna, vilket ledde till att antalet VC-affärer blev rekord under andra kvartalet 2020. Detta är en viktig punkt med tanke på den höga ekonomiska osäkerheten.

 

Israeliska högteknologiska företag hade ett framgångsrikt andra kvartal 2020 * och samlade 2,5 miljarder dollar i 170 affärer. Detta var det näst starkaste kvartalet i termer av totala belopp. Fler affärer gjordes, även om medianbeloppet minskade något främst på grund av en ökning i nedre delen av finansieringsrundorna – mer seed finansiering till mindre belopp.

Här är en sammanfattning av de bästa erbjudandena för Q2 2020:

Biocatch, som levererar beteendemetoder, analyserar interaktioner mellan mänskliga enheter för att skydda användare och data, stängde en investering på $ 145.

Vast Data, som utvecklar kostnadseffektiva flash infrastrukturlösningar och konsoliderar applikationer till ett mycket skalbart all-flash-lagringssystem för att möta prestandabehovet för krävande arbetsbelastningar, slutförde en serie C-finansieringsrunda på 100 miljoner dollar.

Pagaya, ett globalt företag inom finansiell teknik som använder artificiell intelligens (AI) för att omforma kapitalförvaltning och institutionella investeringar, stängde en finansieringsrunda av serie D på 102 miljoner dollar.

Uppgifterna för H1 är solida, men i den nuvarande globala miljön har de inga löften under resten av året. Den fulla omfattningen av de ekonomiska effekterna kunde fortfarande kännas under Q3 / Q4 och framåt.

För ytterligare information om hur du kan vara en del av den israeliska high tech-investeringsscenen, vänligen kontakta ditt israeliska kommersiella kontor på www.itrade.gov.il

Sammantaget slog H1 2020 också en ökning av antalet erbjudanden över $ 50 miljoner med 22 affärer under H1 2020, jämfört med 15 erbjudanden på H1 2019.