symbol

Israeliska företag på NASDAQ

Inte alla länder får ett ambitionellt smeknamn. Staten Israel har med rätta tjänat två.

Smeknamnen “Innovation Nation” och “Start-up Nation” används ofta som förkortningar för att illustrera Israels oöverträffade tekniska ekosystem. Smeknamnen skildrar delvis de många nystartade företag som Israel producerar, de stöd som tekniska företag får av regeringen, kapital från globala investerare och den “kan-göra-allt” -attityden hos den israeliska entreprenören.

Oavsett om du mäter ett lands tekniska skicklighet med sin forsknings- och utvecklingsbudget, procent av utländska riskkapitaldollar, nystartade företag per capita eller global marknadsandel i tekniskt tunga områden som cybersäkerhet, visar Israel generellt högst upp på listor.

Spännande arrangemang av innovativa nystartade företag väcker mycket uppmärksamhet. Detta leder till att israeliska företag ofta slås samman eller förvärvas av större multinationella företag. Intel köpte till exempel Mobileye för 15,3 miljarder dollar och Google köpte Waze för 1,3 miljard dollar. Naturligtvis finns det många andra affärer varje månad bakom rubrik om ett israeliskt företag som förvärvats.

Men inte alla israeliska nystartade företag väljer att göra sin ”exit” via uppköp. Vissa väljer en internationell börsintroduktion, ofta på en stor börs. NASDAQ är ett alternativ och de är inriktade mot teknikföretag gör det naturligt attraktivt för israeliska företag att lista där.

Med 79 företag och ett sammanlagt marknadsvärde på 88 miljarder dollar representerar Israel det enda Mellanösternland som är noterat på NASDAQ. Kort sagt, Israel är ett kraftpaket för börsen.

Israeliska företag på NASDAQ inkluderar: 38 sjukvårdsföretag, 24 teknikföretag och 7 kapitalvarubolag. Hittills 2020 gick tre nya företag, Ayala Pharmaceuticals (AYLA), Nano-X Imaging (NNOX) och PolyPid (PYPD), till NASDAQ.

Medan varje noterat företag har en otrolig historia och innovativa lösningar lyfter vi fram tre nedan. Om du har intresse av att arbeta med dessa, eller något annat israeliskt företag listat (eller inte noterat), vänligen kontakta din lokala israeliska handelsrepresentant.

Du hittar dem här: http://www.itrade.gov.il/

Cyberark – (NASDAQ: CYBR) – Cyberark grundades 1999 och har nu över 1480 anställda, varav 480 finns i Israel. År 2019 omsatte de 411 MUSD. CyberArk fokuserar på att eliminera de mest avancerade cyberhoten; de som använder insiderbehörigheter för att attackera företagets hjärta. CyberArk är dedikerat till att stoppa attacker innan de stoppar affärer, och skyddar sig proaktivt mot cyberhot innan attacker kan eskalera och göra irreparabel skada. Företaget litar på ledande företag för att skydda sina tillgångar, infrastruktur och applikationer med högst värde.

SolarEdge – (NASDAQ: SEDG) – SolarEdge grundades 2006 och har nu över 2078 anställda, 650 som finns i Israel. År 2018 omsatte de 914 miljoner dollar. SolarEdge tillhandahåller en intelligent växelriktarlösning som har förändrat hur kraften skördas och hanteras i solcellssystem. Det SolarEdge DC-optimerade växelriktarsystemet maximerar kraftgenerering på den individuella PV-modulnivån samtidigt som den sänker energikostnaden som produceras av solcellssystemet. SolarEdge-systemet består av kraftoptimeringsapparater, växelriktare, lagringslösningar och en molnbaserad övervakningsplattform och adresserar ett brett spektrum av solmarknadssegment, från solcelleanläggningar till kommersiella och små solceller.

WIX.com (NASDAQ: WIX) – Wix grundades 2006 och har nu över 2600 anställda varav 1800 finns i Israel. År 2019 omsatte de 761 MUSD. Wix är en ledande molnbaserad webbutvecklingsplattform med över 90 miljoner registrerade användare över hela världen. Wix grundades på tron ​​att Internet borde vara tillgängligt för alla att utveckla, skapa och bidra. Genom gratis- och premiumabonnemang ger Wix miljontals företag, organisationer, yrkesverksamma och privatpersoner att ta sina företag, varumärken och arbetsflöde online. Wix ADI, Wix Editor och en mycket curated App Market gör det möjligt för användare att bygga och hantera en helt integrerad och dynamisk digital närvaro.

Tillsammans med aktiviteten i Israel driver Foreign Trade Administration ett nätverk av ekonomiska representanter som utgör ministeriets operativa arm på marknader runt om i världen. De viktigaste aktiviteterna för ekonomi- och handelsbyråerna inkluderar aktiviteter för att främja handel och export, initiera och upprätthålla handelsavtal för att förbättra Israels handelsförhållanden, attrahera och uppmuntra utländska investeringar och skapa strategiskt samarbete med utländska företag.

För mer information, besök http://www.itrade.gov.il/ eller kontakta din lokala Israel Economic Attaché.