symbol

Är israelisk A.I., framtidens läkare?

Vi vet alla vad det gillar att träffa en läkare. Från en bebis till en vuxen; förväntan, instrumenten, provet, diagnosen; det är vanligtvis detsamma. Men vem vet hur länge vi faktiskt kommer att träffa en fysisk person under den tid då medicinsk artificiell intelligens är?

Patienter tror att deras medicinska behov är unika och inte kan hanteras adekvat av datorer, men många har ännu inte insett att algoritmer och AI traditionellt kan analysera och diagnostisera snabbare och mer exakt än någon människa kan.

Algoritmer har löst världens tuffaste problem i flera år. Från enkel matematik till att lösa komplexa teorier; dessa grupper av ettor och nollor finns med endast ett syfte i åtanke. Tänk på om du inte behövde leva med alla de ständiga distraktioner vi människor möter? Hur mycket skulle du kunna åstadkomma? Detta går hand i hand med begreppet AI-baserad medicin. Ett program som har ett mål; diagnostisera ditt tillstånd med nästan 100% noggrannhet. Medicinska företag börjar redan använda detta fascinerande fenomen, och Israel ligger i framkant. Det är med dessa teknologiska genombrott, att israelisk medicin blir höjdpunkten i den medicinska världen.

Företag som:

Binah.ai: Videobaserad, AI-driven Vital Signs Monitoring

Binah.ais färdiga att använda, AI-drivna Digital Healthcare-applikationer hanterar utmaningarna med fjärrkontaktfri kontakt- och hälsoövervakning. Dess videobaserade övervakningslösning tar bort behovet av bärbara apparater och förbättrar telemedicin, fjärrövervakning och förebyggande medicinstjänster. Binah.ais AI-baserade, unika tekniska mix omvandlar vilken kamera som helst på vilken enhet som helst (smartphone, bärbar dator, surfplatta, etc.) till en medicinsk övervakningslösning. Binah.ai: s hjärtfrekvensmätningar (HRV) utgör basen för ett brett spektrum av kroppsmätningar som blodtryck, mental stressnivå, syremättnad, andning, alkoholnivå med mera.

Vocalis Health: VocalisTrack för fjärrdetektering av andnöd

VocalisTrack: Ett röstbaserat verktyg för fjärrdetektering Andfåddhet. AI-baserad programvaruenhet som analyserar patienternas röstinspelningar: Passiv användning av patientens egen röst använder patientens smartphone utan ytterligare hårdvara eller fysisk undersökning. Känner av andfåddhet. Visar dagliga jämförelseresultat på leverantörens instrumentpanel: 1) sämre eller 2) förbättrad eller 3) ingen förändring. Överbryggar klyftan mellan patienten och sjukvården.

 

FDNA: Bestämning av fenotypisk information från ansiktsfoton

FDNA utvecklar AI-teknologier och SaaS-plattformar som används av tusentals kliniska, forsknings- och laboratoriesajter globalt i det kliniska genomområdet. Med avancerad djupinlärning fångar, strukturerar och analyserar FDNA nästa generations fenotypteknik komplexa mänskliga fysiologiska data för att producera genomtänkta genomiska insikter.

FDNA: s databas innehåller ett djup av fenotypisk och genotypisk information som är associerad med mer än 10 000 sjukdomar, massor från verkliga patientfall via ett brett nätverk av företagets användare. Dessa avidentifierade data samlas in och lagras i ett privat och säkert molnbaserat kliniskt lager och integreras i LIMS-, EMR- och varianttolkningssystem via en uppsättning öppna API: er.

Diagnostic Robotics: Predictive Healthcare Analytics

Diagnostic Robotics utvecklar AI-teknik för vårdindustrin. Genom att integrera sina produkter i befintliga system syftar företaget till att göra hälso- och sjukvården mer effektiv, effektiv och prisvärd. Diagnostic Robotics utvecklar förutsägbara analysmodeller för att hantera akuta kliniska och ekonomiska utmaningar inom hälso- och sjukvården. Företagets lösningar gör det möjligt för vårdsystemen att leverera mer effektiv vård till lägre kostnader. Diagnostic Robotics produktpaket används för närvarande på vårdinstitutioner, HMO och leverantörer i Israel och USA.