symbol

Hur israeliska företag hjälper till att renovera bygg- och fastighetsteknologisektorn

Konstruktion och frågor som rör fysisk egendom och infrastruktur är ofta dyra och tidskrävande, men de är aktiviteter som verkar gå igenom en period av snabba framsteg, både vad gäller tekniker och material. Nu hjälper israeliska företag att ta sektorn till nya nivåer av sofistikering.

Enligt databasen Start-Up Nation Central finns det mer än 150 israeliska företag som är involverade i konstruktion och relaterad teknik som täcker många aspekter av branschen. Innovativa företag som tillhandahåller produkter som funktionella glasbeläggningar (Gauzy), sofistikerade produkter i kompositmaterial (Neo Composites) och smarta låssystem (Smart Door Systems) är nu väletablerade, men nyare företag kommer in på marknaden med störande och värdefulla verktyg.

Det rapporterades nyligen att företaget Siteaware (https://siteaware.com) avslutade en serie A-finansieringsrunda av serie A för sin Digital Construction Verification (DCV) -lösning. Med artificiell intelligens, autonoma drönare och smarta enheter fångar systemet kontinuerligt projektets status. Den analyserar sedan data för att identifiera eventuella avvikelser och inkonsekvenser i projektet i realtid. På detta sätt uppmärksammas utvecklare på fel mycket tidigare än vad som vanligtvis skulle vara fallet, vilket gör att de kan använda korrigerande åtgärder och undvika kostnader i samband med korrigeringar och tidsfördröjningar på projekt.

Som en spegling av den uppenbara efterfrågan på sådan teknik inom sektorn gör en annan israelisk start något liknande, men genom att utnyttja befintlig byggpersonal på plats och kombinera den med artificiell intelligens.

Buildots (https://buildots.com), grundat 2018 av tre akademiker från IDF: s Talpiot Unit, designade ett system som sätter kameror på chefernas hårda hattar för att fånga bilder av varje detalj i ett pågående projekt under regelbundna platsinspektioner. Med hjälp av bildprocesssteknik och AI jämför systemet kontinuerligt bilder och data med byggnadsplanerna och tidtabellerna. Eventuella fel eller avvikelser som kan ha en kostnad, tid eller andra effekter på projektet flaggas sedan och kan åtgärdas. Buildots har hittills samlat in 16 miljoner dollar i finansiering, inklusive flera hundra tusen dollar i bidrag från Israel Innovation Authority. Med sådan godkännande från den privata och offentliga sektorn är det uppenbart att dessa tekniker är efterfrågade.

Under denna era av Coronavirus har många kontor och gemensamma utrymmen blivit mindre användbara på grund av sociala avståndskrav, så byggchefer och ägare måste hitta lösningar och implementera modifieringar för att göra dem funktionella igen och säkrare för sina invånare. Israeliska företag kan återigen hjälpa till. Aura Air (www.airair.io) har utvecklat en smart lufthanteringsplattform som rengör och desinficerar inomhusluft samtidigt som den övervakar kvaliteten i realtid, medan Dolphin Vision (www.dolphinvision.net) har patenterat ett system som är utformat för att hålla allmänheten transport, hissar och byggnader som är fria från virus och bakterier, inklusive COVID-19. Dessa företag växer säkert snabbt och kan hjälpa till att mildra utmaningar för fastighetsägare och förvaltare samtidigt som folkhälsan förbättras.

Även när det gäller all viktig säkerhet i sektorn hjälper israeliska företag som SafetyFirst (https://margad.wixsite.com/safetyfirst) arbetare och chefer att förhindra olyckor och skador. SafetyFirst använder en egen IOT-teknik och AI för att möjliggöra övervakning i realtid av alla arbetstagare, aktiviteter, fordon eller rörlig utrustning i ett specifikt område. Den identifierar potentiella risker och varnar aktivt för faran, vilket gör det möjligt att vidta förebyggande åtgärder.

Att observera dessa företag etablera och utveckla är inte en överraskning, med tanke på att för bara några år sedan, 2017, etablerades världens första byggtekniska knutpunkt i Israel för att ge byggföretag och fastighetsutvecklare världen över tillgång till störande högteknologisk innovation . Denna konstruktionsinnovationszon är ett unikt samarbete mellan Israel Builders Association, den Tel Aviv-baserade SOSA-plattformen för globala startekosystem, det israeliska bygg- och bostadsministeriet och det israeliska ekonomiministeriet.

Ansträngningarna för att främja denna enormt värdefulla sektor fortsätter snabbt, och nästa månad kommer TLV Contech & Proptech 2020 att äga rum den 24 och 25 november. Denna virtuella internationella konferens och utställning för tillämpad innovation inom bygg- och fastighetsindustrin kommer att sammanföra störande nystartade företag, branschledare, experter och multinationella företag för att samarbeta och diskutera avancerade produkter och teknologier för denna föränderliga bransch. Kontakta din lokala israeliska handelsrepresentant för mer information.