symbol

Största trenderna inom Retail tech, Sporttech och nya medier

Skriven av: George Labunsky, chef för detaljhandel, nya medier och sport, Israels ekonomiska uppdrag till västkusten, USA

Hur israelisk teknik formar våra vardagliga upplevelser med vårt sätt att konsumera både varor och underhållning.

2020 störde COVID-19 vår vardag tillsammans med de branscher vi litar på för våra väsentliga och icke-väsentliga behov. När vi närmar oss det sista kvartalet 2020 och börjar se framåt vad 2021 har i väntan har nya trender dykt upp som ser ut att stanna permanent.

Konsumentismen i detaljhandeln har ytterligare accelererat bort från tegel och murbruk. 2020 har visat oss att tillväxten på online försäljningen är ostoppbar och online försäljningen kommer att uppgå till 4,5 biljoner USD 2021, med 73% av dem som slutförs via mobila enheter. Implementeringen av artificiell intelligens förändrar hur konsumenter interagerar och köper från sina favoritmärken. Från ökningen av röst handel och visuell handel till en mer personlig shoppingupplevelse online har konsumenterna fler alternativ än någonsin tidigare.

Konsumenterna anpassar sig också till otillgängligheten för att delta i sina favoritplatser, vare sig det är en sportplats, en ny film på teatern eller till och med gymmet! Mer än någonsin har pandemin människor som letar efter nya sätt att replikera en pre-COVID-värld så nära som möjligt.

Med stora personliga händelser som sannolikt inte kommer tillbaka under överskådlig framtid är innovation det som leder oss till den “nya normalen.” Genom att implementera ny engagerande teknik över hela vårt sätt att konsumera fitness, filmer, sport och annat kommer det att uppleva upplevelser så nära verkligheten som möjligt.

Våra ögon har aldrig lagt så mycket tid på enheter och skärmar. Med pandemin som fortfarande bryggs och de flesta av oss hemma växlar mellan iPhone till laptop till TV och tillbaka till iPhone är annonsörer i paradiset. Israelska företag som Innovid positionerade sig som en enda lösning för personlig kanaliserad reklam, från visning av annonser till delningsanalys. Företaget erbjuder en helhetslös, datadriven lösning över flera enheter för att möta publikfragmenteringskrav och personalisera kundresan. Innovids patenterade teknik och avancerade mätfunktioner gör det möjligt för marknadsförare att trivas i ett ständigt föränderligt digitalt tv-landskap och engagera tittare i stor skala via uppslukande, interaktiv berättande. Innovid driver tvärkanalkampanjer för videomarknadsföring för några av de största varumärkena i mer än 28 länder, inklusive Bank of America, Best Buy, Citi, Comcast, Kraft, L’Oréal, Microsoft, P&G, Walmart, Samsung, Sprint och Toyota .

Men vad nyttar det med att annonsera om ditt faktiska innehåll inte är övertygande för tittarna? Lyckligtvis för oss skapar Arti.tv ett nytt berättande varumärke med kraften i deras utvidgade verklighetsberättelser i våra regelbundet sända program. Arti tillhandahåller innehållsproducenter, oavsett nivån på teknisk kunskap, att implementera AR-sändningskvalitet. Sportshowproducent? Inga problem, lägg till infografik och idrottare i AR till din sändning. Filmproducent? Implementera de största tillgångarna alla med Arti. Fitness YouTuber? Anslut som aldrig tidigare till dina följare med interaktiva tillgångar som säkerligen kommer att lysa någons träningspass. Arti.tv ger möjlighet att skapa berättelser om utvidgad verklighet full av insikter, data och information.

Efter en välförtjänt avkoppling kan vi slå på Vi Trainer från Vi Labs för att komma tillbaka till vår aktiva livsstil, allt med hjälp av en virtuell tränare som drivs av artificiell intelligens. Vi utvecklar produkter som hjälper människor att komma i form genom personlig, målinriktad coaching och socialt spel. Vi skapade ett träningspass utomhus kallat Torch, en social springupplevelse med en-mot-en virtuell tävling med vänner och ganska matchade konkurrenter över hela världen. Med Vi Trainer guidar en AI-driven tränares röst människor genom uppslukande och underhållande träningspass som matchas till deras unika mål och förmågor.

Efter en spännande körning och en renande svett, vilket bättre sätt att visa din nyvunna livsstil än genom vad du bär. Men tänk om du skulle kunna avstå från den gamla textsökningen för att hitta den perfekta sommartoppen? Donde är ett sådant exempel, ett israeliskt företag som fokuserar på sätt att förbättra onlinebutiken UX (User Experience). Donde är en plattform som förbättrar kundernas online shoppingupplevelse genom att använda artificiell intelligens för att tänka som shopparen och visa resultat som de har i åtanke. Snarare än traditionella textbaserade sökningar. Donde använder visuella ledtrådar i kombination med egna algoritmer som syftar till att efterlikna hur kunderna engagerar sig i produkter, vilket ger de mest relevanta rekommendationerna. Forever 21, ett av de största kvinnliga klädmärkena, har antagit Donde Search. När shopping går längre och längre online tränger trycket att skapa en förstklassig shoppingupplevelse igenom e-handelsutrymmet Donde Search fortsätter att leda vägen med sin vision om visuell shopping.

För trött för att röra fingrarna för att beställa nästa outfit, måltid eller hushållsartiklar? Med VoiceFront tillhandahåller en SaaS-plattform för e-handelshandlare en lösning för att snabbt möjliggöra röstförsäljning på virtuella butiker. Med virtuella assistenter som Alexa och Google Assistant är din röst allt du behöver för att beställa online. VoiceFront vill störa Amazons marknadsandel på över 95% av röstaktiverad shopping. År 2022 förväntar sig rösthandelsutrymmet att växa 55%. VoiceFront är positionerat som ledande när det gäller att möjliggöra shopping med din röst från din soffa och formar en ny gräns för e-handel.

Med tre månader kvar 2020 kommer våra nyligen adopterade vanor, livsstil och teknik att följa oss nära 2021 och därefter. Som vi har hört i år är den “nya normalen” över oss. Med innovativ israelisk teknik kommer övergången till att sätta sig in i denna nya verklighet att bli mer sömlös. Från de industrier som vi diskuterade och långt sträcker sig till alla branscher och aspekter av livet, måste vi anamma förändring för att fortsätta att gå framåt i en ständigt föränderlig värld.