symbol

Inomhusluftkvalitet – speciellt nu

I dagens värld bör vi vara medvetna om att luftföroreningar utomhus kan påverka vår hälsa. Men vad folk ofta inte inser är att luftföroreningar inomhus också kan ha betydande och skadliga hälsoeffekter. Det låter kanske överraskande, men luften du andas i ditt privata hem, ditt kontor, när du handlar, när du kör och på alla stängda, till och med klimatkontrollerade platser, kan vara mer förorenad än utomhusluften, trots alla rökande bilar och förorenande industrier där ute.

Studier utförda av United States Environmental Protection Agency (EPA) har visat att halterna av föroreningar inomhus kan vara upp till fem gånger högre än utomhusnivåerna. Även om inomhusnivåerna ännu inte är särskilt angelägna är verkligheten att de flesta i västvärlden tillbringar cirka 90 procent av sin tid inomhus. Man bör vara medveten om kvaliteten på inomhus. Lägg till vikten av ventilation för att begränsa överföringen av luftvägsinfektioner som COVID-19 ovanpå, och meddelandet är klart: Inomhusluftkvaliteten är verklig.

Givetvis inser ett växande antal uppfinnare och entreprenörer detta, vilket resulterar i ett växande antal innovativa flygledningslösningar som minskar halterna av föroreningar inomhus. I den här artikeln lyfts fram några innovativa luftledningslösningar som utvecklats av israeliska företag, men låt oss först titta på de exakta farorna med dålig inomhusluftkvalitet.

När de utsätts för dålig inomhusluftkvalitet kan man uppleva flera hälsoproblem. Det kan till exempel leda till kortvariga hälsoproblem som hosta, ögonirritation och huvudvärk, men man kan också utveckla långvariga hälsoproblem som allergiska reaktioner, astma och i vissa fall till och med livshotande tillstånd som legionärssjukdom eller kol monoxidförgiftning. Dessutom kan barn vara mer mottagliga för miljöexponeringar än vuxna. Därför är luftkvaliteten i skolorna särskilt angelägen.

Nyligen utvecklade flera israeliska företag flygledningslösningar som effektivt bekämpar föroreningar inomhus. Olika lösningar finns ännu tillgängliga: från mobila till stationära enheter och gjorda för stora allmänna utrymmen som hotell och gallerior till mindre områden som vardagsrum, klassrum och kontor. Låt oss ta en titt.

 

Ventree Air

Ventree Air – www.ventree.co.il/ – är den ultimata, biologiskt baserade lösningen för luftrening inomhus från ett brett utbud av gifter och virus. Den avancerade tekniken är installerad i en unik blomkruka som innehåller en NASA-godkänd, designad och estetiskt tilltalande anläggning och är tyst och enkel att använda. Systemet drivs med 12 volt el och tar in omgivande luft, absorberar det varefter det bryter ner gifter, neutraliserar virus med en UV-lampa och avger ren och frisk luft.

Aura Air

Aura Air – www.auraair.io  – har utvecklat ett allt-i-ett-system för inomhusluftrening och kvalitetsintelligens. Aura filtrerar och desinficerar inomhusluft genom en unik 4-stegs reningsprocess samtidigt som den övervakar kvaliteten i realtid. När faror upptäcks varnar Aura dig omedelbart och ger viktig information om problemets ursprung, lösningar på hur du åtgärdar det och larm om omedelbar åtgärd eller evakuering krävs.

Better Air

Better Air – www.better-air.com – är ett banbrytande israeliskt bioteknikföretag som utvecklar och tillverkar sina patenterade mikrobiella produkter Enviro-Biotics som begränsar tillväxten av skadliga bakterier i våra inre utrymmen. Deras probiotiska produkter består av organiska kemikalier som inte innehåller några hårda kemikalier som vanligtvis finns i många hushållsrengöringsprodukter. Den revolutionerande Better Air-lösningen renar inte bara luften i ditt hem utan också de föremål och ytor du använder varje dag.

Är du intresserad av att komma i kontakt med ett av dessa företag? Tveka inte att kontakta ditt lokala kontor. Vi hjälper dig gärna vidare.

Referenser:

  1. United States Environmental Protection Agency (EPA) – ” Varför inomhusluftkvalitet är viktigt för skolor ”

https://www.epa.gov/iaq-schools/why-indoor-air-quality-important-schools#:~:text=EPA%20studies%20of%20human%20exposure,percent%20of%20their%20time%20indoors.

  1. Världshälsoorganisationen (WTO) – ” Sjukdomsbördan från hushållens luftförorening för 2012 ”

https://www.who.int/phe/health_topics/outdoorair/databases/FINAL_HAP_AAP_BoD_24March2014.pdf

  1. RIVM – ” Kan ventilatie de verspreiding van COVID-19 voorkomen? ”

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ventilatie