symbol

Israel Water Technology hjälper till i kampen mot Corona Virus

Världen är i svår vattenbrist på grund av klyftan mellan efterfrågan och utbudet. Den ökade efterfrågan beror på befolkningstillväxt, urbaniseringsprocesser och ekonomisk tillväxt. Utbudet är begränsat på grund av klimatförändringar, dålig infrastruktur och olämpliga affärsmodeller inom vatteninfrastruktursektorn.

Med tanke på de nämnda utmaningarna ökar det globala marknadsintresset för smarta vattenteknologier, inklusive till exempel användningen av smarta vattenmätare, big data och IoT (Internet of Things) till förmån för effektiv hantering av vatteninfrastruktur.

Israel exporterar 2 miljarder dollar i vattenteknik årligen. Israels relativa fördel på den globala vattenmarknaden härrör från den kunskap och erfarenhet som har uppnåtts i flera år, de har mött akut vattenbrist och torka inför stora utvecklings- och jordbruksbehov.

Tillhandahållandet av säkert vatten, sanitet och avfallshantering samt hygieniska förhållanden är viktigt för att förebygga och skydda människors hälsa varje dag och ännu mer under coronavirus (COVID-19). Att se till att samhällen, hem, skolor, marknadsplatser och vårdinrättningar har en kontinuerlig tillförsel av vatten, liksom goda vattenhushållningspraxis kommer att säkerställa att världen har tillräckligt med vatten för att tvätta händerna och rent vatten för att dricka som hjälper till att hantera Covid 19.

Nya innovativa lösningar behövs för att bekämpa det nya Coronaviruset. Här är några av Israels bästa vattenteknologier:

  • Forskare från Bar-Ilan University har utvecklat nya metoder för att producera kraftfulla, miljövänliga desinfektionsmedel, baserade på kranvatten, som kan eliminera bakterier och döda virus, inklusive mikrober från coronavirusfamiljen. Desinfektionsmedlen är effektiva och säkra att använda och förorenar inte grundvattnet. Tekniken fungerar genom en rad nanometerformade elektroder med unika vattenmiljöer. Mötet mellan vatten och elektroder skapar ett rengöringsmaterial i en unik vattenmiljö. Kombinationen av dessa föreningar ger upphov till en effektiv antibakteriell förmåga för mikroorganismer (bakterier, virus och sporer), samtidigt som det är säkert för mikroorganismer (större kroppar som hudceller)

 

  • BlueGreen Water Technologies har utvecklat lösningar för att förhindra skadliga algblomningar (HAB) som äventyrar hälsan och ekonomin i närliggande samhällen. BlueGreen grundades i Israel 2014. Idag har det dotterbolag i USA och Kina. Den blåvita lösningen börjar ut ur vattnet – i yttre rymden, faktiskt – och använder sin egen blandning av alger för att döda algerna och förhindra att den kommer tillbaka på ett miljövänligt sätt. cyanobakterie blommor, alger som växer utom kontroll, producerar också toxiska effekter och orsakar skador på djur, fåglar, marint liv, människor och lokal ekologi. Men det är inte bara den kemiska lösningen som gör det möjligt för BlueGreen att bekämpa cyanobakterierna. Företaget använder ett nära realtidsövervakningssystem baserat på satellitbilder och AI-analys som gör det möjligt att övervaka stora vattenförekomster över hela världen, upptäcka algblomningar vid de tidigaste utvecklingsstadierna och förhindra att de blir ett problem helt och hållet.

 

  • Kando grundades 2011 och använder IoT, avancerade algoritmer och artificiell intelligens för att möjliggöra avloppsvattenorganisationer för att upptäcka föroreningar och avstängningar i realtid för att hålla avloppssystem hygieniska och fungerande. Företaget riktade sin uppmärksamhet mot SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19, i början av april 2020. Kandos lösning, Clear Upstream, ger realtidsmedvetenhet om händelser i avloppsnät. Med hjälp av live-kartor, online-instrumentpaneler och textmeddelanden tittar företaget på den insamlade informationen och identifierar problemen, händelsernas källor och berättar för sina kunder var de ska agera. Kandos lösning gör det möjligt för städer att – kontinuerligt och fjärrstyrt – kontrollera deras avloppsvattenkvalitet och skydda folkhälsan

 

  • Forskare vid Ben-Gurion University of the Negev (BGU) har utvecklat en ny metod för att spåra SARS-CoV-2-viruset genom avlopps- och avloppssystemen. De bestämde redan att det överfördes genom avföring till avloppet i deras första provomgång. Ingen är dock säker på om viruset förblir smittsamt i avloppsvatten. Dessutom, om deras nya metod läggs till i de regelbundna screeningtesterna för avlopp och avloppsvatten, kan den användas för att bestämma omfattningen av det nuvarande utbrottet och bli ett system för tidig varning för framtida utbrott. Med tanke på framtiden tror gruppen att deras nya metod skulle kunna införlivas som ett standardtest för avloppsvatten för att ge tidig varning om ett annat utbrott skulle inträffa.

 

Referenser;

https://nocamels.com/

www.export.gov.il