symbol

Slutar på top! Investeringar i israeliska företag skjuter i höjden 2020

Det har minst sagt varit ett galet år, men när vi närmar oss slutet av 2020 är det en fantastisk tid att reflektera över vad som har hänt de senaste 12 månaderna. Även om året började med löfte och potential för många företag runt om i världen, förändrade de olyckliga händelserna som skulle utvecklas när det gäller COVID-19 världen som vi känner den.

Utmaningen med COVID innebar emellertid inte ett problem för israelisk teknik utan en möjlighet, varför antalet nystartade företag som erbjöd servicebaserade lösningar till Coronavirus i slutet av året ökade till 400. Detta har lett till Israel är ett av de enda länderna i världen som ökar kapitalinvesteringarna i deras teknik för 2020. De senaste siffrorna i december har bekräftat att investeringarna i israeliska företag under året ökade med 23% sedan 2019 till hela 9,5 miljarder dollar i kapital. Jämfört med resten av världen, USA bara 5% och Asien ser en nedgång med 15%, har Israel framstått som en av de mest framgångsrika innovatörerna i ett år som har sett den globala ekonomin på gränsen till kollaps.

Några av de största investeringarna har kommit från COVID-relaterad teknik, men det har funnits andra områden som israelisk teknik har varit framgångsrik; visar mångsidigheten i Israels ekonomi som helhet.

Den största investeringen i år gick till Hippo Insurance Services, som samlade in 350 miljoner dollar från ett japanskt dotterbolag till MS&AD Insurance Group Holdings, Mitsui Sumitomo. Hippo, ett Insurtech-startande företag som grundades 2015 av Assaf Wand och Eyal Navon, gör det möjligt för kunder att spara 25% på premier och få smartare täckning för hushållsartiklar genom förståelsesdata från offentliga datamängder. Investeringen kommer att hjälpa företagets produkt att rulla ut över USA och låta dem nå 95% av amerikanska hem under det kommande året.

En annan framträdande investeringsmöjlighet som inträffade tidigare på året var SentinelOne, som kunde stänga 267 miljoner dollar i finansiering för att hjälpa till med kraven på deras innovativa teknik. Deras lösning hjälper till att leverera autonom säkerhet för slutpunkt, datacenter och molnmiljöer för att hjälpa organisationer säkra sina tillgångar snabbt och enkelt. Företaget tar cybersäkerhetsindustrin med storm och värderas för närvarande till 3,1 miljarder dollar.

Gongo.io Ltd var ett annat företag från Israel som fick betydande finansiering från en gemensam affär till ett värde av 200 miljoner dollar av Coatue, Salesforce och Sequoia. Företagets programvara använder artificiell intelligens (AI) för att analysera samtal, vilket gör det möjligt för säljteam att bättre förstå de saker som går rätt och fel i deras försäljningssamtal. Med några av deras största kunder som Paypal, Shopify och Slack – Gong har blivit en stor aktör på dataanalysmarknaden och det har lett till att deras företag värderas till 2,2 miljarder dollar efter att de grundades 2015, en imponerande bedrift för sådana ett nytt start-up.

Dessa typer av investeringar under ett år som 2020 visar det löfte och potential som Israel kan se fram emot för nästa år. När världen börjar komma ut ur pandemin och länderna börjar återvända till normalitet kommer investeringstrenderna mot israelisk teknik från föregående år nästan säkert att realiseras i framtiden.

Om du vill förstå mer om israelisk innovation och några av de senaste teknikerna som kommer ut ur landet är du välkommen att kontakta ditt lokala handelskontor för det israeliska handels- och ekonomiska uppdraget.

 

Referens:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-07/israeli-tech-funding-jumps-23-to-9-5-billion-on-virus-demand

https://www.prnewswire.com/il/news-releases/deswide-covid-19-israeli-technological-innovation-sets-new-capital-rounds-record-approaches-the-10-billion-line-301187609. html

https://startupstash.com/top-israeli-startups-in-2020/