symbol

Hur israelisk industri 4.0-teknik hjälper den globala ekonomin att anpassa sig till COVID-19

Trots oöverträffade begränsningar på grund av COVID-19 fortsätter den globala ekonomin att leverera konsument- och industriprodukter för att upprätthålla den globala befolkningens behov och önskemål. Accelereringen av digital omvandling har främjat ekonomisk motståndskraft inom alla sektorer inklusive mat, bostäder, möbler, hushållsapparater, vatten, energi, konsumentelektronik, media och mycket mer. Enligt en nyligen genomförd IMF-studie, “I områden där företag antog mer IT ökade arbetslösheten mindre som svar på social distansering.” I detta sammanhang har israelisk innovation spelat en roll för att hjälpa den globala ekonomin att anpassa sig till förändrade omständigheter.

Enligt Startup Nation Central finns det över 250 företag inom Industry 4.0-sektorn som tillhandahåller tjänster inom cybersäkerhet, infrastruktur, försörjningskedja och logistik, energioptimering, 3D-utskrift, robotik, fastigheter, mat, kvalitet och avkastningsförbättring, prediktiv analys, sensorer, artificiell intelligens, säkerhet, AR / VR och andra.

Två israeliska företag med automatiserade lageruppfyllningslösningar är Caja Robotics & Fabric. De har upplevt en ökad efterfrågan på grund av deras lösningar utan kontakt. Eftersom konsumenterna förväntar sig snabbare leverans, lönar det sig också att ha en produkt i lager på leveranscentra som är närmare slutkunden. Återförsäljare tycker också att det är bekvämt att automatisera logistik- och förpackningssvaren till hög efterfrågan på e-handel. Även fastighetssektorn är uppmärksam eftersom hyresvärdar ser potentialen att omvandla tomma butiker till attraktiva centra för mikrouppfyllelse.

I ett mer industriellt segment av ekonomin har “digitala tvillingar” dykt upp som ett ord som hjälper till att övervaka och inspektera allt från transformatorstationer, till stora byggnader och till och med broar. Pixtier och Rapida Sensing är två företag som försöker utnyttja databehandling i realtid med hjälp av sensorer och kameror, artificiell intelligens och big data för att skapa digitala tvillingar i 3D för infrastrukturindustrin, såsom energi och transportsektorer. Dessa företag är ofta mottagare av lokal lagstiftningspolicy som kräver konsekvent underhåll och underhåll av kritisk infrastruktur.

Inom tillverkningssektorn är företag som QualityLine, Vanti Analytics (som just tog in $ 4,5 miljoner) och Augury “spelar läkare” för industrimaskiner, i den meningen att de tillhandahåller AI-diagnostik, “lyssnar” på tung utrustning och övervakar ” Maskinhälsa. ” Dessa företag har utvecklat stor dataanalys – och i vissa fall sensorer – som hjälper stora företag att underhålla sina maskiner i realtid. I själva verket kan dessa tekniker till och med spåra prestanda * över * kontraktstillverkare / leverantörer, och i vissa fall görs hela processen med 100% programvara och utan fysiska installationer!

För en annan mind-bender, har du någonsin sett ett offentligt företag samla in pengar från marknaderna tre gånger på två veckor?! Nano Dimension har just gjort det på grund av de senaste genombrotten med partnern HENSOLDT som monterade världens första dubbelsidiga 3D-kretskort med 10 lager med Nano Dimensions polymerer. Nano Dimensions lager har utvecklats betydligt bra under denna sträcka.

Ett av de stora teman i Industry 4.0 är big data och AI. Den växande tidvattnet för digital transformation visar inga tecken på att släppa. Faktum är att det bara accelererar! Med mer beroende av datorinfrastruktur globalt förstärks cybersäkerhetskomponenten i Industry 4.0. Generellt sett ökade investeringarna i Israels cybersäkerhetsstart 30,5% från 2018 2019 till 1,4 miljarder dollar – och detta var innan effekten av COVID-19 kunde kännas. Den globala marknaden för cybersäkerhetsinvesteringar placerar ungefär en av fem dollar i israeliska startups!

Med tanke på bredden och djupet av israelisk innovation är det inte förvånande att många globala företag som forskar och utvecklar banbrytande lösningar inom digital transformation väljer att se ut i Israel. Israel Industry 4.0 Global Leaders Summit håller på att bli ett måste för deltagare som vill hålla sig före trender. Nästa år kommer det fjärde året i rad att händelser hanteras under detta varumärke, som äger rum i samarbete med Grove Ventures, ett ledande riskkapitalföretag för djupteknologiska grundare och företag.

Vi hoppas att israelisk innovation fortsätter att bidra med dynamiska lösningar till den globala ekonomin under 2021 framöver. Håll dig uppdaterad!