I november 2020 publicerade Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) en policysammanfattning med titeln “Effekten av COVID-19 på studenters eget kapital och inkludering: Stöd för utsatta studenter under skolstängningar och skolöppningar”, där det konstaterades att pandemin hade en ”Djupgående påverkan, inte bara på människors hälsa utan också på hur de lär sig, arbetar och lever. Det lyfte fram utmaningen för ett globalt utbildningssystem som byggdes kring fysisk skoldeltagande och konstaterade att mer än 188 länder, som omfattade cirka 91% av de inskrivna eleverna över hela världen, hade stängt sina skolor i ett försök under en topp i pandemin under 2020. för att hålla kvar spridningen av koronavirus.

Israel, som hyllades internationellt som en modell för god inneslutning i de tidiga stadierna av pandemin, blev tyvärr det land med världens högsta antal infektioner per capita när ekonomin och samhället började alltför öppnas igen. Analys senare föreslog att snabb återöppning av skolor var en viktig faktor i virusets överföring.

För närvarande med ännu större viral överföring på grund av virusmutationer, om än vid en tidpunkt då vaccinkampanjer har börjat, har skolor stängts igen. Den här gången har dock erfarenheterna av tidigare nedläggningar gjort det möjligt för skolor och beslutsfattare inom utbildning att vara något bättre förberedda när det gäller att ersätta traditionellt skolbaserat lärande. Tillsammans med detta kommer dock erkännandet att det måste göras ytterligare investeringar på detta område och insikten att blandning av teknik och utbildning inte längre är ett alternativ utan ett absolut krav.

Enligt Merav Horev, Senior VP för utbildningspolitik vid National Digital Israel Initiative, ett regeringsinitiativ fokuserat på att utnyttja digital teknik för att påskynda ekonomisk tillväxt, minska socioekonomiska luckor och främja regeringens tillgänglighet för medborgarna, “borta är frågan om det är rätt att integrera teknik med utbildning, formell och informell. Frågan är nu hur man gör det rätt och hur man gör det bäst … ”Ingen pratar om att gå tillbaka till det som var. Vi pratar alla om den nya normalen. ”

EdTech Innovators till undsättning

Som med sektorn för digital hälsa och medicintekniska produkter har israeliska företag under många år varit innovativa inom den digitala inlärningsarenan. Som ett resultat erbjuder denna industrisektor, som består av cirka fyra hundra företag, en uppsjö av avancerade tekniska lösningar till en mängd olika publik, från utbildningsinstitutioner till hemanvändare. Dessa inkluderar distansutbildningsplattformar, administrationsverktyg, internetsäkerhetslösningar, utbildnings- och författarplattformar, virtuella klassrum, dokumentation och automatisk distribution av live- och inspelade evenemang, videobibliotek, arkiv och mer.

Till exempel, i kärnämnen som matematik, erbjuder Matific en prisbelönt out of the box-lösning för distansutbildning på skolan, distriktet, staten eller nationell nivå. Den tillhandahåller tusentals läroplaner och aktiviteter och kalkylblad på över 40 språk och kombinerar detta med en robust rapportering för lärare, administratörer eller utbildningsministerier. Andra företag som Class.me tillhandahåller verktyg för att hjälpa elever att undvika överbelastning av digital information och för att lättare kommunicera med lärare och kamrater med hjälp av chattappar i realtid, on-demand-handledare, bedömningsverktyg för lärare och ett privat kommunikationsnätverk anpassat till varje skola, klass och åldersgrupp.

Inte bara innehåll utan engagemang också.

Med tanke på att engagemang mellan student och lärare och inte bara innehåll är en kritisk funktion i fjärranlärning, erbjuder Tailor-Ed en plattform som ger helhetsinlärningsupplevelser för lärarnas, klassrummet och enskilda elevers behov. Enligt Maayan Yavne, VD, “Distansutbildning handlar inte om att använda Zoom för att leverera det du gjorde i klassrummet.” … “Vår specialitet är den sociala känslomässiga komponenten, vilket är mycket viktigt i distansutbildning eftersom lärare inte har samma interaktion med eleverna som i klassrummet.”

I en intervju med Israel21C förra året sa Avi Warshavsky, VD för MindCET, den tekniska innovationsenheten för Israels ideella centrum för utbildningsteknik, att ”de flesta tekniska frågor kring distansutbildning är lätta att lösa, dock kommunikation, tidsstyrning och själv -lärningssvårigheter är svårare att ta itu med. ” Därför hjälper andra företag, som Composica, organisationer att skapa övertygande och mycket interaktivt e-lärande innehåll. Dess flaggskeppsprodukt, möjliggör samarbete i realtid och ger rika utvecklingsfunktioner utan behov av programmering samtidigt som den kan levereras på någon enhet.

Detta livfulla e-lärande ekosystem stöds av organisationer som EdTech Israel, ett nationellt affärshub som framgångsrikt förbinder den israeliska utbildningssektorn med inte Nationella entreprenörer, investerare och affärspartners och samarbetar med andra nationella EdTech-nav för att dela kunskap och bygga affärsrelationer inom utbildningsinnovation över hela världen.

Det verkar som att för lärare och för studenter är varje dag verkligen en skoldag.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. https://en.unesco.org/covid19/educationresponse
  2. https://nocamels.com/2020/09/israel-school-hack-teaching-learning/

https://www.israel21c.org/israeli-ed-tech-solutions-help-launch-a-very-unusual-school-year/

 

I november 2020 publicerade Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) en policysammanfattning med titeln “Effekten av COVID-19 på studenters eget kapital och inkludering: Stöd för utsatta studenter under skolstängningar och skolöppningar”, där det konstaterades att pandemin hade en ”Djupgående påverkan, inte bara på människors hälsa utan också på hur de lär sig, arbetar och lever. Det lyfte fram utmaningen för ett globalt utbildningssystem som byggdes kring fysisk skoldeltagande och konstaterade att mer än 188 länder, som omfattade cirka 91% av de inskrivna eleverna över hela världen, hade stängt sina skolor i ett försök under en topp i pandemin under 2020. för att hålla kvar spridningen av koronavirus.

 

Israel, som hyllades internationellt som en modell för god inneslutning i de tidiga stadierna av pandemin, blev tyvärr det land med världens högsta antal infektioner per capita när ekonomin och samhället började alltför öppnas igen. Analys senare föreslog att snabb återöppning av skolor var en viktig faktor i virusets överföring.

 

För närvarande med ännu större viral överföring på grund av virusmutationer, om än vid en tidpunkt då vaccinkampanjer har börjat, har skolor stängts igen. Den här gången har dock erfarenheterna av tidigare nedläggningar gjort det möjligt för skolor och beslutsfattare inom utbildning att vara något bättre förberedda när det gäller att ersätta traditionellt skolbaserat lärande. Tillsammans med detta kommer dock erkännandet att det måste göras ytterligare investeringar på detta område och insikten att blandning av teknik och utbildning inte längre är ett alternativ utan ett absolut krav.

 

Enligt Merav Horev, Senior VP för utbildningspolitik vid National Digital Israel Initiative, ett regeringsinitiativ fokuserat på att utnyttja digital teknik för att påskynda ekonomisk tillväxt, minska socioekonomiska luckor och främja regeringens tillgänglighet för medborgarna, “borta är frågan om det är rätt att integrera teknik med utbildning, formell och informell. Frågan är nu hur man gör det rätt och hur man gör det bäst … ”Ingen pratar om att gå tillbaka till det som var. Vi pratar alla om den nya normalen. ”

 

EdTech Innovators till undsättning

 

Som med sektorn för digital hälsa och medicintekniska produkter har israeliska företag under många år varit innovativa inom den digitala inlärningsarenan. Som ett resultat erbjuder denna industrisektor, som består av cirka fyra hundra företag, en uppsjö av avancerade tekniska lösningar till en mängd olika publik, från utbildningsinstitutioner till hemanvändare. Dessa inkluderar distansutbildningsplattformar, administrationsverktyg, internetsäkerhetslösningar, utbildnings- och författarplattformar, virtuella klassrum, dokumentation och automatisk distribution av live- och inspelade evenemang, videobibliotek, arkiv och mer.

 

Till exempel, i kärnämnen som matematik, erbjuder Matific en prisbelönt out of the box-lösning för distansutbildning på skolan, distriktet, staten eller nationell nivå. Den tillhandahåller tusentals läroplaner och aktiviteter och kalkylblad på över 40 språk och kombinerar detta med en robust rapportering för lärare, administratörer eller utbildningsministerier. Andra företag som Class.me tillhandahåller verktyg för att hjälpa elever att undvika överbelastning av digital information och för att lättare kommunicera med lärare och kamrater med hjälp av chattappar i realtid, on-demand-handledare, bedömningsverktyg för lärare och ett privat kommunikationsnätverk anpassat till varje skola, klass och åldersgrupp.

 

Inte bara innehåll utan engagemang också.

 

Med tanke på att engagemang mellan student och lärare och inte bara innehåll är en kritisk funktion i fjärranlärning, erbjuder Tailor-Ed en plattform som ger helhetsinlärningsupplevelser för lärarnas, klassrummet och enskilda elevers behov. Enligt Maayan Yavne, VD, “Distansutbildning handlar inte om att använda Zoom för att leverera det du gjorde i klassrummet.” … “Vår specialitet är den sociala känslomässiga komponenten, vilket är mycket viktigt i distansutbildning eftersom lärare inte har samma interaktion med eleverna som i klassrummet.”

 

I en intervju med Israel21C förra året sa Avi Warshavsky, VD för MindCET, den tekniska innovationsenheten för Israels ideella centrum för utbildningsteknik, att ”de flesta tekniska frågor kring distansutbildning är lätta att lösa, dock kommunikation, tidsstyrning och själv -lärningssvårigheter är svårare att ta itu med. ” Därför hjälper andra företag, som Composica, organisationer att skapa övertygande och mycket interaktivt e-lärande innehåll. Dess flaggskeppsprodukt, möjliggör samarbete i realtid och ger rika utvecklingsfunktioner utan behov av programmering samtidigt som den kan levereras på någon enhet.

 

Detta livfulla e-lärande ekosystem stöds av organisationer som EdTech Israel, ett nationellt affärshub som framgångsrikt förbinder den israeliska utbildningssektorn med inte Nationella entreprenörer, investerare och affärspartners och samarbetar med andra nationella EdTech-nav för att dela kunskap och bygga affärsrelationer inom utbildningsinnovation över hela världen.

 

Det verkar som att för lärare och för studenter är varje dag verkligen en skoldag.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. https://en.unesco.org/covid19/educationresponse
  2. https://nocamels.com/2020/09/israel-school-hack-teaching-learning/

https://www.israel21c.org/israeli-ed-tech-solutions-help-launch-a-very-unusual-school-year/