symbol

Granskning av året som har gått

 

De senaste tolv månaderna var överlägset de bästa hittills för startups som fick finansiering inom Start-Up Nation. Den totala investeringen i israeliska nystartade företag var nära $ 10,3 miljarder. Detta är otroligt med tanke på att de flesta av resten av världen kämpade med operationer på grund av en global pandemi.

De hetaste sektorerna för 2020 inkluderade cybersäkerhet, FinTech och Smart Mobility. Ökningen av arbetare på distans och behovet av att företagsdata enkelt kan integreras från flera platser stöder intresset för investeringar i alla dessa. Det var tyvärr också ganska vanligt 2020 att höra om dataintrång varannan månad, vilket starkt stöder behovet av bättre integritetsstyrningssystem för företag.

FinTech har varit en växande vertikal över hela världen ett tag och stora aktörer inom Israel inkluderar bland annat eToro och PayKey. eToro är en webbplats där du kan lära dig grunderna om olika kryptovalutor och sedan en gång beväpnad med den kunskapen, köpa virtuella valutor som ETH och BTC. Det finns också en funktion där du kan göra samma affärer som mycket populära handlare, en relativt nyare strategi för virtuella valutor. PayKey är ett företag som tillåter företag att erbjuda kunder omedelbar tillgång till olika finansiella tjänster medan de är på sin telefon. Detta kommer att vara särskilt populärt för banker som vill maximera sina kontaktpunkter hos kunderna. Kunden behöver bara använda sitt meddelandetangentbord för att kunna använda sina tjänster.

Cybersäkerhet är den mest kända kategorin för israeliska startups och fick i särklass flest investeringar förra året. Specifika företag inkluderar Perimeter 81, Aqua Security och Wiz. Det otroliga faktumet med Wiz, som är en plattform för molndesign, är att de inom ett år från början säkerställde sin första finansieringsrunda, som uppgick till åtta siffror och fick stöd av några av de största namnen i Silicon Valley. Perimeter 81 skapades för att ge säker nätverksåtkomst till företag och visar sig vara en ledare inom Secure Access Service Edge (SASE). Aqua Security skyddar företagets applikationer från utveckling till produktion, över alla arbetsbelastningar och upp och ner i stacken. Alla dessa tre företag har definitivt en betydande marknad och en växande marknad också.

När det gäller övergripande trender kan sektorer och deras finansiering från 2020 samt ’18 och ’19 sammanfattas enligt följande:

Att tänka i termer av investeringar för tidiga steg kontra tillväxtstadier, bör det inte bli någon överraskning att företag i senare skede fick huvuddelen av finansieringen, eftersom investerare tog året för att omvärdera sina vinnare och förlorare och beslutade att hälla pengar i startups som hade tidigare varit en succé när det gäller intäkter, produktmarknadsanpassning och redan mager verksamhet. Investerare har satt på torrt pulver ett tag, och 2020 verkade de ta marginellt mindre risk på grund av effekterna av covid-19. Denna trend kommer sannolikt att fortsätta under första halvan av 2021, men har en chans att kvällen ut igen bland alla företag som vill höja.

En annan trend som har märkts under några år som fortsatte 2020 är att investeringsrundans storlek fortsätter att öka. Serie A-rundor för tio år sedan ser nu ut som Seed-rundor idag, och denna trend hindrades inte alls av en global kris. En del i branschen säger att inflation är orsaken till högre värderingar, men mer realistiskt beror det på att det finns många fler privata investerare (VC: er, PE-företag, Angels, Strategics) än någonsin tidigare. Förvänta dig att denna aspekt av värderingar kommer att fortsätta i framtiden.

 

Referenser:

https://www.forbes.com/sites/davidjeans/2020/12/09/wiz-sequoia-index-cybersecurity-100-million-former-microsoft-executives/?sh=4e16dd42254c

https://www.israel21c.org/why-did-israeli-firms-win-record-investments-in-a-covid-year/ https://www.crunchbase.com/hub/israel-fintech-companies/hub_overview_default/top?tab=top_orgs

https://finder.startupnationcentral.org/