symbol

Uppmuntrande resultat för israelisk export 2020

Ekonomi- och industriministeriet: Uppmuntrande resultat för israelisk export 2020 – Kalla prognoser realiserades inte eftersom exporten minskade med mindre än förväntat

(Meddelas av talesmannen för ekonomi- och industriministeriet)

Sammanfattning av trenderna i den israeliska exporten och verksamheten inom Foreign Trade Administration 2020

* Exporten uppgår till cirka 112 miljarder dollar – en minskning med endast cirka 3% jämfört med 2019 och en ökning med cirka 1% jämfört med 2018

* Jämfört med Israel förväntas prognosen för 2020 för OECD-medlemsländerna minska i genomsnitt med cirka 11,7%

* Den mest betydande nedgången var exporten av turismtjänster – cirka 66% jämfört med 2019

* Den högsta tillväxten var exporten av företagstjänster och högteknologi – cirka 20% tillväxt i dollarn jämfört med 2019

* Exporttillväxt till målstater: Tyskland, Belgien, Nederländerna, Vietnam, Taiwan, Japan, Sydkorea och Chile

* Ökad biståndsaktivitet till exportörer: 1 228 åtgärder för att främja export –

11% tillväxt; 4 090 begäranden om handelsstöd från Foreign Trade Administration bifogar – 36% tillväxt

Ekonomi- och industriminister Amir Peretz:

“Den mycket goda israeliska exportuppgiften under koronavirusåret är resultatet av tänkande utanför lådan och en snabb förståelse av förändrade arbetsförhållanden. Jag är glad att ekonomins och industriministeriets förberedande beredskap bibehöll och till och med ökade export i flera sektorer. Enligt min mening är en av de mest uppmuntrande uppgifterna ökningen av aktiviteten hos israeliska exportörer år 2020. Detta visar att när du arbetar korrekt, ordnat och med en arbetsplan är resultaten inte väntar långt även när koronaviruskrisen slår världen. ”

Ekonomi- och industriministeriets utrikeshandelsdirektör Ohad Cohen:

“2020 präglades av den globala ekonomiska avmattningen, som mycket påverkade israelisk export. Trots att prognoserna i början av krisen förutspådde en tvåsiffrig nedgång i israelisk export, minskade exporten i praktiken endast med cirka 3,2%. det senaste året erbjöd utrikeshandelsverket exportörerna ett brett utbud av hjälpverktyg som lyckades undanröja många hinder för handeln för exportörer, att tillhandahålla information i realtid om vad som hände på de globala marknaderna och att utfärda ett anbud för fraktflygningar med ett statligt säkerhetsnät. Det senare säkerställde funktionell kontinuitet genom att driva flygburna lastvägar till kritiska israeliska exportmål. De ekonomiska bilagorna anpassade sin verksamhet i 50 globala centra för att främja israelisk export enligt en online arbetsmodell, med över 1 200 kommersiella och virtuella händelser runt om i världen. Det skedde en betydande ökning av stödet inom ramen för de biståndsfonder som drivs av Foreign Tr ade Administration. ”

Direktör Cohen konstaterade att de ekonomiska tillhörigheterna gjorde det, “medan han arbetade i en utmanande verklighet av låsning och begränsningar av rörelse, arbete hemifrån, luckor i utrustning och kommunikation bland många av de lokala utländska anställda runt om i världen och samtidigt ständigt svarar på behoven av akuttjänstemän i hälso- och försvarsministerierna. De ekonomiska anknytningarna och deras team i utrikestjänsten visste hur man skapade nödvändiga förbindelser för läkemedelsföretag, medicinsk utrustning och PPE-tillverkare, tog bort import- och regleringshinder, kartlade viktiga leverantörer och liknande, och fortsatte att främja israelisk export samtidigt som vi såg helhetsbilden och uppfyllde villkoren för oöverträffat tryck och osäkerhet. Slutsatsen är att de kyliga prognoserna inte realiserades och medan den israeliska exporten minskade var den mycket mindre än väntat. Mer än lite av kredit går till det intensiva arbetet i Utrikeshandelsförvaltningen och nätverket av ekonomi vid tar runt världen. ”

Utrikeshandelsverket kommer att publicera den omfattande exportrapporten för 2020 senare på året då all information kommer att mottas.