Innovativa israeliska lösningar för industriell 4.0-distribution

Industri 4.0, en term som beskriver den pågående automatiseringen av traditionell tillverkning och industriell praxis, lovar att förbättra stabiliteten och prestandan i industriell verksamhet. Med hjälp av tekniker som IoT, avbildning och sensorer kommer företag att kunna fånga och bearbeta data från industriella tillgångar, vilket genererar tidigare otillgängliga insikter om hur maskinerna används.

Israel, som ett innovativt ekosystem med starka band och djup förståelse för tekniska luckor i detta utrymme, har blivit en stor IIoT-spelare. I själva verket rankas Israel på tredje plats i industri 4.0-satsningar och tvåa i tidiga investeringar enligt Israel21c.

Enligt Startup Nation Central finns 23 FoU-centra, 11 nav och 8 acceleratorer som stöder innovation inom detta utrymme. Regeringen har också öronmärkt mer än 100 miljoner dollar för att stödja IoT-implementering i den lokala tillverkningsindustrin.

Industri 4.0 kan delas in i flera undersektorer; Startup Nation Central kategoriserar industrin i Operations Optimization, Maintenance, Supply Chain, Inspection, Cybersecurity, IoT Platforms, Sensing and Imaging, Robotics, and 3D Printing.

Några intressanta företag inom detta område inkluderar:

  • RobotAI – RobotAI utvecklar AI-baserad programvara som förvandlar kameror till 3D-mätanordningar. Den upptäcker objekt och extraherar deras position och orientering från en enda bild. Objektens 3D-positioner gör att robotar kan förstå sin miljö och anpassa sig till den. RobotAI möjliggör flera applikationer i industriella miljöer. Företagets kunder använder denna teknik för avkänning och mätning, plock-och-plats-uppgifter, binplockning, inomhusnavigering och förstärkt och virtuell verklighet.
  • Trieye – TriEye är ett fantastiskt halvledarföretag som utvecklar teknik för att förbättra säkerheten för avancerade förarassistanssystem och autonoma fordon i dåligt väder och dålig sikt. Företagets halvledarkonstruktion använder patentsökt teknik för att möjliggöra produktion av kortvågsinfraröda (SWIR) kameror till en bråkdel av deras nuvarande kostnad. Dess halvledarteknik är baserad på nanofotonikforskning som möjliggör CMOS-baserade SWIR-sensorer.
  • Kitov – KITOV Systems utvecklar en universell lösning utformad för att identifiera defekter i 3D-geometri med avancerad maskinsyn, artificiell intelligens och djupinlärningsteknologi. Företaget strävar efter att sänka tillverkningskostnaderna, eliminera ineffektivitet och förbättra avkastningen utan att behöva erfarenhet av programmering, maskinsynteknik eller automatisering.
  • FeelIT – Feelit är utvecklaren av RetroFeel, en IoT-plattform för realtidsavkänning i realtid av strukturella förändringar i mekaniska tillgångar, med användning av nanomaterialsutskriftsteknik. RetroFeel består av flexibla, icke-invasiva sensorer för nanomaterialklister som enkelt kan fästas på vilken utrustning som helst, tillsammans med trådlösa kommunikationsenheter och AI-driven molnanalys. Systemet fungerar som en “elektronisk hud” som varnar kritiska strukturella och operativa avvikelser i förväg, förhindrar stillestånd och sänker underhållskostnaderna radikalt. Genom att direkt identifiera avvikelser i töjning, temperatur, fuktighet och vibrationer erbjuder Retro Feel fjärrövervakning i realtid och förutsägbart underhåll. Systemet är icke-invasivt och enkelt att distribuera, vilket kräver inget driftstopp för installation och ger omedelbara resultat.
  • Vayyar – Vayyar är världsledande inom 4D-radarbildteknik och erbjuder prisvärda, mycket avancerade sensorer till en mängd olika branscher. Med applikationer inom bilindustrin, smarta hem, robotik, detaljhandel, RF-testning, konsumentelektronik och medicinska sektorer kan Vayyars intelligenta sensorer se genom väggar och föremål och spåra rörelse i realtid under alla miljöförhållanden. Dess toppmoderna Radar-on-Chip täcker bild- och radarband från 3-81 GHz, med upp till 72 sändtagare på varje chip och en integrerad högpresterande DSP som levererar enastående nivåer av noggrannhet och genererar högupplöst 4D punktmolnavbildning.
  • 3DSignals – 3d Signals har utvecklat en lösning som är utformad för att påskynda tillverkarnas digitala övergång till Industry 4.0-eran. Dess lösning möjliggör omedelbar synlighet i produktionsgolv genom snabb, icke-invasiv maskinagnostisk användning av ett stort antal sensorer. Företagets AI-baserade övervakningsplattform för tillgångsprestanda förvandlar data till kraftfulla insikter och ger flera affärsinformation och analysverktyg i molnet. Lösningen har visat sig förbättra maskinens produktivitet och total effektivitet inom tre månader efter installationen.
  • Hoopo – hoopo är en leverantör av övervaknings- och spårningslösningar med låg effekt, wide-area (LPWA). Den egenutvecklade teknologin möjliggör helhetsspårning både utomhus och inomhus, samtidigt som bibehållen låga ägarkostnader och extremt höga energieffektivitetsnivåer. hoopos geolocation-lösning tillåter dev is för att överföra meddelanden över långa sträckor med batterier som kan hålla i flera år. hoopos trackers förvandlar tillgångar till ett smart, hanterbart system och möjliggör informerat beslutsfattande baserat på realtidsdata. Företagets lösning möjliggör också geo-varningar baserat på fördefinierade regler; snabb återvinning av temperaturkontrollerade varor; rörelse- och evenemangsbaserad analys; och förlust förebyggande.
  • BionicHive – BionicHIVE utvecklar en automatiserad lagerlösning baserad på en flotta med synkroniserade autonoma robotar som kan eftermonteras i befintlig lagerinfrastruktur. Lösningen består av flera autonoma robotar med 3D-rörelsefunktioner som förlänger plockytan från golv till tak. En algoritmmotor i realtid är utformad för att dynamiskt förändra maskinparkhanteringen, vilket ger flexibilitet för att ständigt skifta operativa behov, hög respons på volatilitet och sömlös skalbarhet genom att lägga till fler robotar i samma infrastruktur.
  • CoreTigo – CoreTigo erbjuder högpresterande IO-Link trådlösa kommunikationslösningar för maskinbyggare, systemintegrationer och tillverkare av industriutrustning. CoreTigos produkter möjliggör design och eftermontering av maskiner och produktionslinjer som inte var möjliga tidigare. Dessa lösningar ökar flexibiliteten, anpassningsförmågan och modulariteten, vilket resulterar i kostnadseffektivitet, ökad produktivitet och stilleståndstid. Den globala standarden IO-Link Wireless, omslagen av industriledare, passar för tuffa fabriksmiljöer och rörelsekontrollapplikationer, ger kabelanslutning för miljontals sensorer,

Wiliot – Wiliot är ett fantastiskt halvledarföretag som tillhandahåller passiva SoC-plattformar för IoT-marknaden. Företaget utvecklar en trådlös teknik som är utformad för att eliminera beroende av batterier och kabelansluten ström för att på ett kraftigt sätt påskynda sakernas internet. Den nya tekniken driver sig genom att skörda energi från radiovågor och syftar till att göra allt m