MEDISIMS KONTINUERLIGA & IKKE-INVASIVA KÄRNTEMPERATURMÄTNING TILLGÄNGLIG FÖR ÖVERVAKNING AV VAKNADEN OCH ANESTETISERADE PATIENTER

– Läkare är medvetna om vikten av att kontinuerligt övervaka kärnkroppstemperaturen och dess nyckelroll för att bestämma patienternas resultat. på grund av utmaningar med traditionella metoder var dess genomförande allvarligt begränsad.

– Temple Touch ProTM (TTPTM) är ett icke-invasivt termometrisystem som mäter kärntemperaturen och kontinuerligt överför realtidsdata till patientens monitor. Systemet är kliniskt bevisat korrekt och tillförlitligt jämfört med guldstandardinvasiva sonder och är godkänt av FDA, CE och PMDA.

– Medisim söker partnerskap med ledande distributörer för att påskynda tillgången till sin teknik.

JERUSALEM, ISRAEL, 13 juli 2020 – Medicin

För kärntemperaturmätning använde sjukhus traditionellt olika engångsinvasiva engångssonder (såsom Swan-Ganz lung-, matstrupe, urin och rektal), som kan vara benägna att infektioner och i många fall inte används på grund av att det är besvärligt att applicera; felaktig; obekvämt för patienten; förbjudet dyrt; icke-kontinuerlig; eller endast tillämpligt på helt bedövade patienter.

TTP ™ eliminerar behovet av invasiva temperaturprober och erbjuder sjukhus en pålitlig och bekväm lösning som är säker och prisvärd.

Det är särskilt viktigt i kliniska miljöer som i operationssalen, vårdenheten för anestesi och intensivvårdsavdelningar och alla andra medicinska avdelningar där det är nödvändigt att kontinuerligt övervaka kroppstemperaturen.

Icke-invasiv kärntemperaturövervakning för tidig upptäckt av sepsis

Sepsis är en ledande dödsorsak och återintag på sjukhus och en stor utmaning inom intensivvårdsavdelningen. Tidig upptäckt av sepsis är nyckeln – varje timmes fördröjning i diagnos och behandling ökar risken för dödlighet. Befintlig sepsisdiagnos är lång och skulle gynnas av kontinuerliga temperaturmätningar och dataanalysverktyg.

TTP utvärderas för närvarande i en klinisk prövning “Icke-invasiv kärntemperaturövervakning som ett mått för tidig upptäckt av feberrelaterade infektioner”, genomförd vid Hadassah Ein Kerem University Medical Center av forskningsfonden för Hadassah Medical Organization och under överinseende av Prof Vernon Van Heerden, chef för enheten för kritisk vårdmedicin, som huvudutredare för denna kliniska prövning, och Dr. Magde AL-Barade, från Hadassah Ein Kerem University Medical Center. Studien är i linje med en predikatstudie i Boston “Body temperaturmönster som en prediktor för sepsis hos ICU-patienter ”, av Anne M Drewry, Brian M Fuller, Thomas C Bailey, Richard S Hotchkiss, 2013, Critical Care, som visade att onormala kroppstemperaturkurvor och mönster var förutsägbara för diagnosen sepsis hos afebrila kritiskt sjuka patienter. Analys av temperaturmönster, snarare än absoluta värden, kan underlätta minskad tid till antimikrobiell behandling.

Om Medisim

Medisim Ltd. är en utvecklare och tillverkare av innovativa diagnostiska medicintekniska produkter. Medisims huvudkontor och tillverkningsanläggning grundades 1995 och har sitt säte i Israel med dotterbolag i USA och Hong Kong. Som världsledande inom mätning och övervakning av människokroppstemperatur utvecklar Medisim och marknadsför globalt teknik och medicintekniska produkter som förbättrar människors hälsa.

För mer information, besök Medisim online på: http://www.medisim.co.il