Den globala telekommunikationsindustrin förvandlar stora kommunikations- och teknikföretag med mognad av intelligent edge. Den intelligenta kanten är kombinationen av avancerad anslutning, kompakt processorkraft och Al som ligger nära enheter som använder och genererar data. Förutsägelser är att 2021 kommer det att finnas en expansion med Telecoms som använder den intelligenta kanten för 5G-nätverk och hyperskala molnleverantörer. Den intelligenta kanten kommer att gynna alla företag som hanterar datacenter, moln och nätverk. Telekom är viktiga partner för intelligent kant. Large Telecoms säljer sina egna edge computing- och IOT-lösningar. Eftersom leverantörer med kantekosystemet kan telekom erbjuda sina företagskonsumenter end-to-end-anslutning för avancerade 5G-lösningar, kabel, fiber och trådbundna eller trådlösa nätverk.

Marknaderna för telekommunikation i Israel har sett tillväxt under de senaste åren och förväntas växa i denna riktning under prognosperioden till 2025. Tillväxten inom denna bransch kommer från den ökande användningen av mobiltelefoner som stöder 5G, 4G och 3G över hela landet. Denna sektor förväntas vidare växa under prognosperioden med den ökande antagandet av IOT, som är ansluten till trådlöst bredband.

De nya trenderna inom telekommunikationsindustrin är en stor tillväxt från värdetillagda tjänster. Digitala omvandlingar av ny teknik hjälper till att ge telekommunikationsindustrins möjligheter att växa på sina tjänsteerbjudanden och lösningar för att ge mervärdestjänster till kunder och konsumenter. Innovationsteknik kan, om den används på rätt sätt, hjälpa Telcos separera sig på marknaden och öka produktiviteten. Detta kommer att kräva att telekommunikationsindustrin tänker utanför anslutningslådan och förnyar teknik för att öka mervärdestjänsterna.

Nedan följer några av de tekniker och trender som ska påverka Telcos framtid:

5G

Den 5: e generationen av mobil trådlös anslutning är 5G. Enligt GSMA kommer denna teknik att stå för 20% globala anslutningar. 5G-tekniken kommer att ändra hur företag fungerar eftersom det möjliggör snabbare anslutning. Detta kommer att påverka IOT och edge computing vilket möjliggör hantering av affärsprocesser, operationer, digitalisering och automatisering. 5G-anslutning gör det möjligt för Telco att rikta sig till företag med 5G-relaterade applikationer speciellt konstruerade för industrier, till exempel telemedicin-appar som gör att vi kan ansluta till kvalificerade läkare när det behövs, få en diagnos och behandlingsplan online. Under de svåra tiderna med COVID-19 är dessa lösningar värdefulla om inte kritiska.

AI (artificiell intelligens)

Med hjälp av AI kommer telekommunikationsindustrin att kunna bearbeta och analysera stora volymer big data för att få tillgång till handlingsbara insikter som kan användas för att förbättra kundupplevelsen och öka lönsamheten. Detta görs med hjälp av AI-teknik för nätverksoptimering och automatisering som gör det möjligt för Telco att upptäcka eller förutsäga eventuella problem eller problem med nätverket och gör det möjligt för dem att identifiera och åtgärda problemet innan det påverkar kunderna negativt. Användningen av virtuella assistenter gör det möjligt för operatörer att implementera självbetjäningsplattformar och lösningar som gör det möjligt för kunderna att göra mer själva.

FinTech

FinTech-innovationer i form av mobila plånböcker, mobila pengar och digitala betalningar har blivit en innovativ och viktig tjänst globalt. Telekommunikationsindustrin har möjlighet att ansluta sig till miljarder obankrade kunder. Fintech-marknaden har en enorm tillväxtpotential och letar efter ekonomisk integration för enkla och bekväma sätt att göra betalningar. Covid 19-pandemin har visat kravet på FinTech-lösningarna som möjliggjorde virtuella betalningar antingen via mobiltelefoner eller online. FinTech-relaterade trender kommer att fortsätta växa och påverka telcoindustrins framtid och ge telekommunikationsindustrin en möjlighet att öka sina tjänsteerbjudanden.

IOT (Internet of Things)

Internet of Things fortsätter att få grepp och påverka de olika branschvertikalerna globalt, särskilt eftersom vi ser förändringar mot smart tillverkning, industriell automatisering, smarta städer och fordonstelematik. De uppskattade totala operatörsintäkterna från 5G IOT kommer att uppgå till 8 miljarder år 2024. Detta steg mot sakernas internet ger en möjlighet för telekommunikationsindustrin att förnya sina produkterbjudanden och använda 5G-funktioner, som nätverksskivning och multi-edge computing lösningar för att ge mervärde till sin kundbas med lösningar som pratar med kundernas förändrade behov.

De företag som markeras nedan visar olika mervärdestjänster för telekom:

OKO – Tillhandahåller effektiv, prisvärd försäkring till jordbrukare på tillväxtmarknader och levererar omedelbar skadeavveckling. Genom att utnyttja det ökande inflytandet från mobilteknologi syftar OKO till att övervinna inkomstfördelningsbrister för dem som matar världen.

Trackimo – Trackimo utvecklar olika lösningar för personlig säkerhet och objektspårning, med de mest kostnadseffektiva, kompakta GPS-enheterna och en global GSM / IoT-tjänst. Med trackimo kan du hitta och spåra alla personer, fordon, husdjur eller värdefulla föremål på några sekunder, med hjälp av webb eller appar och få varningar via flera kanaler. Trackimos molnbaserade API möjliggör integration med flera säkerhets- och spårningssystem.

AirDoctor – plattform som hjälper resenärer att hitta en lämplig läkare utomlands efter språk, språk, medicinsk specialitet och recensioner. Och det förbereder sig nu för en värld där resor kan se helt annorlunda ut. Air Doctor introducerade en telemedicintjänst i december 2019 som gör det möjligt för resenärer att nästan träffa läkare som kan tala sitt modersmål. Användningen av sitt virtuella nätverk ökade med 150 procent under de senaste två månaderna, eftersom koronaviruspandemin fortsatte att spridas över hela världen.

PayKeyPayKey gör det möjligt för banker, e-plånböcker, telekom och andra företag att erbjuda kunderna omedelbar tillgång till finansiella tjänster, inklusive P2P-betalningar, saldokontroll och påfyllningar – inifrån NÅGON mobilapp, inklusive alla meddelandeprogram. Pay Key patenterad social betalningslösning ™ är baserad på ett avancerat smarttelefontangentbord som innehåller din märkesbetalningsknapp, öppnar en meny med dina tjänster – alltid tillgänglig för dina kunder, oavsett vad de gör på sina telefoner.

Telekommunikationsindustrins framtid innebär partnerskap och andra tjänsteleverantörer. Detta hjälper Telco: s att differentiera dem, förbättra tjänsteerbjudandena och skapa nya affärsmodeller som syftar till att ge kunderna mervärdestjänster som de letar efter.

 

Referenser:

https://www2.deloitte.com/global/en/insights/industry/technology/technology-media-and-telecom-predictions/2021/edge-intelligence-fourth-industrial-revolution.html

https://www.privacyshield.gov/article?id=Israel-Information-Communication-Technology-ICT

https://www.budde.com.au/Research/Israel-Telecoms-Mobile-and-Broadband-Statistics-and-Analyses

https://www.jewishvirtuallibrary.org/the-israeli-communications-industry

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/