Med de snabba infrastrukturutvidgningar som vi är vana vid i den globala telekomindustrin är det omöjligt att tro att det ofta finns en minoritet av konsumenterna av telefonitjänster som konsekvent är underbetjänade.

Trots den meteoriska tillväxten av Internet och bredbandsanslutning under de senaste två decennierna var cirka 49 procent av världens befolkning, eller 3,7 miljarder människor, fortfarande offline och uteslutna från de direkta fördelarna med den globala digitala ekonomin i slutet av 2019. Ytterligare över 750 miljoner människor (cirka 10 procent av den globala befolkningen) täcks inte av mobilt bredband (3G eller högre) och denna brist på täckning är särskilt koncentrerad på landsbygden och avlägsna områden.

Den beräknade globala marknaden för teletjänster uppgick till 1,66 biljoner USD 2020 och förväntas uppgå till 1,70 biljoner USD 2021. Det är därför överväldigande att upptäcka att företag fortfarande är tveksamma till att investera i att utvidga täckningen av mobiltelefonitjänster till landsbygdsmiljöer och mindre tätbefolkade avlägsna områden, i en tid av 3G och 4G.

Visserligen är detta ett nummerspel och de flesta kommer att peka på bristen på långsiktig avkastning på sådana nya idéer, i genomsnitt 6% globalt, för att bekräfta deras motvilja. Men där tekniska lösningar kan sänka CAPEX avsevärt och undanröja affärsrestriktioner, bör telekomföretagen åtminstone förbinda sig till visionen om universell tillgång och inkluderande ekonomier.

Israels telekommunikationssektor anses vara en av de mest sofistikerade i världen, kännetecknad av hög mobil penetration, omfattande FoU-närvaro, hög talangpool och stark servicekonkurrens. Det är därför ingen överraskning att ha några etablerade och nystartade israeliska kommunikationsteknikföretag som leder ansträngningarna för att hantera den globala Last Mile Connectivity-utmaningen.

Hitta några utmärkta lösningar värda att överväga:

  • Comarcom är en väletablerad leverantör av speciella antenner för lösningar för förstärkning av mobilradio. Denna unika mycket höga förstärkning, smal stråle, dubbla polarisationsantenner kallad “Very High Gain Antennas (VEGA)” gör det möjligt för mobiloperatören att utöka och förbättra täckningen av svåra att serva områden till en mycket lägre kostnad, som täcker avlägsna samhällen, långa vägar , räls, färjeleder och långa broar.
  • MTI Wireless Edge Ltd erbjuder platt-antenner av hög kvalitet till låga priser för kommersiella applikationer som WiMAX, trådlöst nätverk, RFID-läsare och trådlös bredbandsaccess. Med över 40 års erfarenhet av att leverera antenner 100KHz till 90GHz, inklusive riktningsantenner och Omni directional för utomhus- och inomhusdistributioner, samt för basstationer och terminaler – Utility Market.
  • Curvaluxs fasbaserade flerstrålsystem, utformat speciellt för operatörer och Internetleverantörer för att ge högsta fasta trådlösa bredbands kapacitet för den sista milen, landsbygd och stadsmiljöer. Dess revolutionerande tekniska lösningar ger högsta fasta trådlösa bredbandskapacitet till bästa ägarkostnad.
  • Gilat Satellite Networks är en ledande global leverantör av satellitbaserad bredbandskommunikation. Gilat erbjuder ett sortiment av kommunikationslösningar för både permanenta och tillfälliga webbplatser, som inkluderar både fasta och mobila lösningar.

För mer information, besök http://www.itrade.gov.il/ eller kontakta din lokala Israel Economic Attaché.