Sportbranschen fortsätter att växa i en anmärkningsvärd takt. Professionell sport utvidgar sin globala räckvidd och engagerar sig med fans i alla delar av världen, och fler och fler människor deltar i en mängd amatörsportsaktiviteter. mer än någonsin förbinder sport olika människor från hela världen på ett sätt som inget annat kan. Det finns allt fler intressenter inom sportbranschen som driver denna tillväxt och skapar ett brett ekosystem: från federationer, ligor, lag och klubbar, genom media och olika sponsorer och partners till kläd- och elektroniktillverkare.

När vi tittar på dessa globala trender identifierar vi det blomstrande israeliska sportteknologiska ekosystemet som en ledande innovationskälla för toppidrottsorganisationer i nästan alla segment av sportteknik, och tar en stor roll i utformningen av branschen globalt. Israeliska nystartade företag utnyttjar den väletablerade högteknologiska kompetensen ”Start-up Nation” och tillämpar den på sportvärlden. Tillväxten och den tidiga framgången för det israeliska sportteknologiska ekosystemet gick inte obemärkt förbi, eftersom investerare och stora företag och organisationer – både lokala och globala – blir djupt engagerade i det israeliska sporttekniska ekosystemet.

Sju viktiga trender som för närvarande stör sportindustrin:

– Dataanalys

– Media och sändning

– Wearables och Performance Enhancement

– Framtidens stadion

– Fläktförlovning

– Nya sponsringstillgångar

– eSports

Kartläggning av Israels Sports Tech-startups:

  • Minute Media är ett ledande sportmedie- och teknikföretag som drivs av äkta och socialt driven innehåll. Det utvecklar produkter som gör det möjligt för fans att skapa, publicera, dela och distribuera sportinnehåll över hela världen. Minute Media lanserades 2011 som FTBPro, då 90 minuter, och har blivit världens snabbast växande digitala fotbollsmediesamhälle.
  • WSCs plattform hjälper mediarättare att generera automatiserade videor för alla sina digitala produkter och sociala mediekanaler. Företagets plattform analyserar livevideor i realtid och skapar anpassade videor på varje spelare, lag, spel eller action. Tekniken hjälper ägare till sportinnehåll att maximera sina videotillgångar genom att skapa mer innehåll och öka antalet visningar, genom att möjliggöra bättre marknadsföring och varumärke genom smartare innehåll och nya varumärken, och genom att öka fläktens engagemang och lojalitet samtidigt som man skapar en interaktiv och personlig erfarenhet.
  • LifeBEAM syftar till att känna av människokroppens prestanda under dynamiska aktiviteter via innovativ bioavkänningsteknik implementerad i bärbara produkter. LifeBEAM har utvecklat SMART, världens första cykelhjälm som kontinuerligt mäter vitala tecken (hjärtfrekvens, kaloriförbrukning, steg tagit, kadens), vilket eliminerar behovet av att bära ett bröstband. Företaget håller på att lansera Vi, en personlig tränare för AI, som bor i avancerade, bioavkännande hörlurar som vill förändra fitnessvärlden.
  • PlaySights vision är att ansluta nästa generation av idrottare och sammanföra deras fysiska och digitala världar. PlaySight utvecklade en SmartCourt-lösning (hänvisar till alla sporter) – ansluten till internet med inbyggda kameror som automatiskt spelar in, analyserar, livestreamar och lagrar alla aktiviteter och kommunicerar med spårningssensorer, resultattavlor etc. Lösningen låter användare titta, mäta, lära av och dela alla detaljer om deras spel direkt och påskynda förbättringar samtidigt som du skapar en global och ansluten gemenskap av idrottare, tränare och fans.