symbol

Lagens framtid: Från online domstolar till teknik för prediktiv tvist

Det var inte länge sedan när e-postmeddelanden var en ny teknik och förutsägelser för deras betydelse i inte bara näringslivet utan även lagarna verkade överdrivna. Nu, 25 år senare, har de blivit en viktig del i våra vardagsliv och särskilt för advokatbyråer som försöker hantera ärenden på distans dagligen.

Så frågan är … vad blir det nya “e-postmeddelandet” för advokatbyråer i framtiden? Svaren kommer ut Israel.

LawTech -sektorn i Israel är en som inte bara blomstrar utan också utvecklas med de nuvarande kraven från den globala lagindustrin. Oavsett om det är genom anpassning till distansarbete, automatiserat dokumentutformning, domstolssystem online eller förutsägande av tvister, är alla exempel på några av de tekniker som Israel har att erbjuda i rättssystemet. Den fortsatta digitaliseringen av advokatbranschen är en process som många andra branscher har gått igenom tidigare, men det är en advokatbyrå som kommer att ha stor nytta av. I framtiden kommer sannolikt advokater och teknikföretag att arbeta nära för att hantera den mycket intensiva industrin på ett mer effektivt sätt. Artificiell intelligens och maskininlärning verkar som “buzz-words” inom innovationsområdet, men den sektorsövergripande referensen de tar med bland sprids över en mängd branscher, inte mer än för den juridiska sektorn. Därför kommer vi troligen att se advokater bli mer bekanta med AI, maskininlärning och förutsägande teknik till exempel, eftersom de förväntas bli viktiga aspekter av det framtida rättssystemet.

Här är några av de mest framgångsrika och innovativa teknikerna som kommer ut från Israel för närvarande, och sådana som växer i dragkraft när vi går mot en mer digitaliserad ålder:

  1. LawGeex är en AI-driven kontraktsgranskningsplattform som gör det möjligt för företag att automatiskt granska och godkänna kontrakt. De gör det möjligt för juridiska team att påskynda granskningstid, säkerställa juridisk efterlevnad och öka den övergripande operativa effektiviteten baserat på den allmänna advokatens fördefinierade checklista.
  2. Cligal Tech är en applikation som är utformad för att hjälpa advokater att utföra administrativa juridiska uppgifter, till exempel att förbereda juridiska dokument för inlämning till domstolar eller skiljemän, redigera känslig eller konfidentiell information från handlingar, vilket möjliggör ett snabbt utförande av juridiska handlingar av klienten eller tredje parter, skapa eBinders efter aktiefinansiering eller M&A nedläggningar, och andra.
  3. COPA är en plattform för fildelning och känslig dokumenthantering som är utformad för att hantera kritiska kommunikationssmärtspunkter. COPA hjälper till att minska risken för mänskliga fel, vilket ger exceptionellt skydd och samarbetsförmåga utan att kompromissa med användbarheten. Deras teknik hjälper verkligen advokatbyråer att hantera filer mer produktivt och minimera eventuella misstag i processen.
  4. LegalUp är en plattform som gör det möjligt för advokatbyråer och företag att generera automatiserade, dynamiska juridiska dokument med eget innehåll. LegalUps programvara tillhandahåller ett verktyg för advokater för att utveckla korrekta dokument baserade på företagets mönster och kunskaper.
  5. LawGic utvecklar en SaaS -lösning, som för närvarande har en icke -släppt produkt, för att tillhandahålla avancerade digitala verktyg för den juridiska industrin. Företagets första lösning, Dox.Expert, var utformad för att spara advokatbyråer tid och pengar och samtidigt öka effektiviteten, fakturerbara timmar, de anställdas välbefinnande och allmän hållbarhet. Med Dox.Expert kan jurister skapa dokument inklusive paket, rättsakter, komplexa brev, avtal och anbudshäften. Dox.Expert organiserar också filer och konverterar dem till PDF -filer som indexeras, numreras och snittas.
  6. har utvecklat en plattform för att lösa tvister med hjälp av gemenskapens visdom. SettlewiZes plattform syftar till att lösa tvister mellan leverantörer och konsumenter inom gränsöverskridande e-handel, medlemmar i samhällen och tvister som inte kunde lösas av kundservice.

Denna typ av teknik visar utbudet av juridiska tekniska funktioner som Israel har att erbjuda och hur tekniken i detta utrymme utvecklas med den digitala efterfrågan. Vem vet vad den senaste tekniken kommer att vara om ytterligare 25 år, men vi borde vara redo att vänja oss vid att digital lag är en viktig del av sektorns landskap under de kommande åren.

För mer information, kontakta ditt lokala Israel Economic Mission.