symbol

TOM: Tikkun Olam Makers tillkännage

Global innovationsutmaning för att lösa behov för personer med funktionsnedsättning

TOM: Tikkun Olam Makers lanserar en internationell innovationstävling – Global Innovation Challenge, där beslutsfattare, entreprenörer, ingenjörer, designers och sociala aktivister kommer att utveckla tekniska lösningar för personer med funktionsnedsättning. Vinnare kommer att få ett kontantpris och en möjlighet att delta på Expo 2020 Dubai. Registreringen är nu öppen på www.tomchallenge.org

Vi inbjuder alla att delta i tävlingen!

Nu är det dags att bygga ett team, identifiera en persons obehagliga behov och utveckla en lösning för dem. Gå med i GIC och påverka!

För mer information och registrering, besök GIC: s webbplats på www.tomchallenge.org eller skicka ett e -postmeddelande till nadav@tomglobal.org

Under tävlingen kommer lag från hela världen att tävla i en av två spår: The Live Track, som uppmuntrar till lösningar på utmaningar i dagliga aktiviteter som att äta, dricka, rörlighet eller personlig hygien; och Aspire Track, som kommer att stödja lösningar som gör att personer med funktionsnedsättning kan delta i konst, musik, sport eller andra hobbyer. Deltagande team kommer att samlas online och personligen (COVID tillåter) för att genomföra en påskyndad utvecklingsprocess av sina produkter.

TOM GIC kommer att pågå från 15 augusti till 31 oktober med lag från fem kontinenter som tävlar om totalt 18 000 dollar i prispengar och en möjlighet att visa upp sina vinnande lösningar vid ett avslutande evenemang på Expo 2020 Dubai i november.

Alla projekt är utvecklade i ett “open source” -format, så att produkterna kan tillverkas var som helst. Varje lösning är utformad för att förändra en enskild individs liv, samtidigt som den har potential att påverka många andra. Sammantaget är TOM: s bibliotek med lösningar utformade för att förbättra livet för miljontals människor runt om i världen.

TOM är en global humanitär satsning, som lanserades i Israel 2014 och nu leds från New York City, med ett FoU -center i Tel Aviv. TOM försöker hjälpa miljontals människor genom att inspirera och stödja en global rörelse av samhällen som samskapar lösningar till prisvärda lösningar med öppen källkod som deponeras i ett bibliotek med gratis lösningar som är tillgängliga för alla var som helst. TOM Solutions kommer att tillverkas och distribueras av 3D -skrivare och makerspaces runt om i världen. Sedan TOM startade har TOM Communities lett mer än 100 Makeathons, som är innovationsmaraton, i trettio länder på fem kontinenter.