Detaljhandeln växer i en exponentiell takt och klockar uppskattningsvis 4,28 biljoner dollar i försäljning 2020. År 2022 beräknas intäkterna nå 5,4 biljoner dollar enligt Statista.com.

Den digitala revolutionen, COVID-19-pandemin och behovet av bekvämlighet drivs av denna e-handelsboom. Lockdowns innebar att e-handel blev det främsta sättet för konsumenterna att få sina produkter.

Vinnarna i denna högkonjunktur var de stora återförsäljarna som hade en effektiv logistik- och leverantörskedjeinfrastruktur på plats för att möta konsumenternas behov. Konsumenter förväntar sig generellt en felfri service när de handlar online; snabb leverans, oskadade varor till ett bra pris.

Från köp till leverans stöds e-handelsutrymmet för detaljhandeln av en komplex logistik- och leveranskedjeindustri som förbättras i en imponerande snabb takt för att möta företagens och konsumenternas behov kollektivt. Ju smartare din logistik- och leverantörskedjeinfrastruktur desto högre kundnöjdhet eftersom du kan möta konsumenternas höga förväntningar.

Logistik- och leveranskedjebranschen förväntas växa till ett värde av 37 miljarder dollar år 2027 när konsumenternas krav fortsätter att växa.

För företag som vill dra nytta av den här e-handelsboomen måste återförsäljare leverera varor så snabbt och effektivt som möjligt. Och ett viktigt investeringsområde bör vara inom logistik- och supply chain -teknik. I Afrika, särskilt där en av de största utmaningarna inom e-handel är logistik, är investeringar i logistik och teknik för leveranskedjor inte ett alternativ.

När man tänker investera i supply chain -teknik är Israels tekniska ekosystem ett bra ställe att utgå från. Israel är hem för över 150 företag som är involverade i olika aspekter av industrin som använder avancerad teknik och innovation för att säkerställa att varor levereras snabbt och effektivt.

Denna artikel syftar till att lyfta fram några viktiga israeliska företag som påverkar denna sektor.

BRINGG: BRINGG är molnlösning #1 för enhetlig leverans och uppfyllelse för att snabbt förbättra din leveranskapacitet, hämtningstjänster och kundupplevelse i stor skala. Plattformen ansluter och digitaliserar hela ditt sista mils ekosystem, konstruerar konkurrenskraftiga uppfyllningstjänster baserade på att ditt eget företag snabbt skalar upp leverans- och uppfyllandeoperationer som maximerar kapacitet, optimerar kundupplevelsen och växer ditt företag.

BRINGOZ: Bringoz är en SaaS-baserad logistikplattform som erbjuder en skalbar leveransinfrastruktur som gör dem i stånd att konkurrera i dagens krävande landskap. Bringoz -gränssnittet ger full synlighet och kontroll över hela din leverans med exceptionell UX. Ge din supportpersonal all information de behöver för att spåra, övervaka och hantera din flotta i realtid.

PROGRESSIVA LABS: Progressive Labs innovativa tillvägagångssätt skyddar mot osäkerhet med dynamiska buffertar i enlighet med realtids efterfrågeavkännande möjligheter och genom flaskhalsar identifiering och lastkontroll. Tekniken gör att du kan minska driftskostnaderna, minska lager och exponerade kontanter, synkronisera helt mellan produktion/inköp och verklig efterfrågan och synkronisera hela hela leveranskedjan med ett enda prioriterat system

 

HOOPO: Förvandla din logistikverksamhet till ett smart digitalt system med Hoopos anpassade spårningslösningar med låg effekt. De kostnadseffektiva, end-to-end, spårnings- och övervakningslösningarna hjälper dig att optimera dina operativa processer. Med Hoopo kan du hela tiden enkelt spåra och övervaka dina tillgångar, analysera tillgångars beteende för att få praktiska insikter i realtid och stimulera smarta, datadrivna beslut för proaktiv förvaltning.

UNITY SCM: UNITY SCM – Supply Chain Data Cloud – information från hela ditt nätverk kan enkelt samlas in, organiseras och konsumeras på ett ställe i realtid, med hög kvalitet. Unity SCM erbjuder: enkel datainsamling, intuitiv datamodellering och enkel dataintegration, realtidssynlighet för hela leveranskedjan och avbrottssökning.

LADINGO: Ladingos plattform, du behöver inte veta något om logistik. Plattformen låter dig demokratisera överdimensionerad global frakt, det enklaste, mest prisvärda och riskfria sättet att skicka LCL, FCL och överdimensionerade transporter globalt. Ladingo erbjuder prisvärda globala försändelser, export/import för att enkelt öka din globala räckvidd och en felfri fraktupplevelse.