Enligt Health Care Management Science skulle forskning inom medicin tidigare ta år att slutföra, men nu med teknologi kan behandlingar och diagnoser härledas på en mycket kortare tidslinje – vissa till och med omedelbart – vilket leder till att fler liv räddas.

Digital teknik kan katalysera omvandlingen av ohållbara sjukvårdssystem till hållbara, jämna ut relationen mellan medicinsk personal och patienter och tillhandahålla billigare, snabbare och mer effektiva lösningar för sjukdomar.

Nu föråldrade processer för att använda pappersarkiveringssystem för att logga patientjournaler kan nu effektivisera sina patientjournalsystem genom att använda elektroniska journaler. Enheter och bärbar teknologi har förbättrat patientens engagemang och följsamhet. Virtual Reality utbildar kirurger, vilket ökar deras totala prestation med 230 % jämfört med sina traditionellt utbildade motsvarigheter.

Israel har blivit en av de främsta innovatörerna som formar framtiden för det medicinska och hälsovårdens ekosystem. Enligt en färsk rapport från Start-Up Nation ökade investeringarna i denna sektor med cirka 30 % under 2016 till 183 miljoner dollar, med över 70 % investerade enbart i personliga hälsoverktyg och hälsoanalysföretag.

Några intressanta israeliska företag inom denna sektor inkluderar:

Inspira Technologies

Inspira Technologies är ett innovativt medicinteknikföretag. Inspira utvecklar en kostnadseffektiv minimalt invasiv Extracorporeal Respiratory Support-teknologi (ECRS), som företaget tror har potentialen att använda syre för att balansera patienternas mättnadsnivåer medan de är vakna. Inspiras teknologi har potential att förhindra behovet av mekanisk ventilation.

NanoX Medical

Nanox Medical forskar om och utvecklar banbrytande röntgenteknik som genererar unika monokromatiska röntgenstrålar med mycket hög flyt.

Novocure

Novocure är ett onkologiföretag som banar väg för en ny terapi för solida tumörer som kallas Tumor Treating Fields eller TTFields. TTFields är lågintensiva, alternerande elektriska fält inom det mellanliggande frekvensområdet. TTFields stör celldelning genom fysisk interaktion med nyckelmolekyler under mitos. Denna icke-invasiva behandling riktar sig till solida tumörer.

EarlySense

EarlySense har utvecklat ett kontaktfritt övervakningssystem utformat för att förbättra resultaten och minska risken för en rad patientpopulationer. Systemet kan användas av sjukhus, sjukvårdsorganisationer, integrerade leveransnätverk och rehabiliteringscenter, och för att utöka vården till hemmet med hjälp av patientövervakning på distans.

 

EarlySense-systemet ger kontinuerlig beröringsfri övervakning av en patients hjärtfrekvens, andningsfrekvens och rörelser, vilket gör det möjligt för kliniska team att upptäcka och åtgärda tidiga tecken på försämring och exacerbation samt effekterna av terapier.

Systemets realtidsleverans av handlingsbar data, parat med dess molnbaserade data och datavetenskapliga verktyg, ger en rad proaktiva insikter för att hjälpa klinisk personal att identifiera potentiellt kritiska situationer så tidigt som möjligt. Dessutom kan systemet integreras med traditionell asynkron fjärrövervakning av patienten för att ge en ny nivå av tillsyn och proaktiva insikter.

OrCam

OrCam Technologies har utvecklat ett bärbart hjälpmedel för personer som är blinda, synskadade eller har läs- eller andra funktionsnedsättningar.

OrCams MyEye kommunicerar visuell information genom att använda en liten, intuitiv smart kamera som är monterad på bärarens glasögonbågar och ansluts till en dator i fickstorlek. MyEye läser omedelbart och diskret all text som är tryckt på vilken yta som helst genom en liten högtalare placerad mot användarens öra. Enheten kan också känna igen ansikten och identifiera produkter och valuta.

Företaget utvecklar för närvarande MyMe, en enhet i storlek med tummen designad för att fästa på en skjorta eller hänga från en klänning som ett hänge. MyMes ansiktsigenkänningsteknik kan matcha ansiktet den ser med bilder från bärarens Facebook- eller kontaktlista och sedan visa dessa data på en parad enhet som en smartphone eller Apple Watch. Dess batteri räcker en hel dag på en laddning.

Företaget har också utvecklat OrCam Hear, ett AI-drivet bärbart hjälpmedel för personer med hörselnedsättning. Enheten utsågs till “Best of Innovation” för tillgänglighet av Consumer Technology Association (CTA) vid CES 2020 Innovation Awards.