Den globala marknaden för sportteknik värderas till 17,9 miljarder USD 2021 och förväntas nå en CAGR på 17,5 mellan 2021 och 2026, och nå 40,2 miljarder USD 2026. Marknadstillväxten kan betraktas som ett resultat av datadrivet beslutsfattande och verksamhet, ökat publikengagemang och en ökning av online- och offlinesportevenemang.

Under de senaste åren har professionella idrottsorganisationer tagit till sig ny teknik som sportdataanalys, smarta arenor, bärbara enheter och digital skyltning för att förbättra lagets prestanda, attrahera fans och distribuera intelligent infrastruktur. Smarta arenor har blivit en av världens främsta trender, med fler och fler sportevenemang som äger rum runt om i världen. Innovationer på smarta arenor driver genomförandet av flera projekt runt om i världen.

Teknik införlivas nu även i sportevenemang. Detta är inte mer självklart än att använda Video Assistant Referee (VAR) vid 2018 FIFA World Cup i Ryssland. Med uppskattningsvis 3,4 miljarder människor, ungefär hälften av världens befolkning, representerar denna turnering den största massintroduktionen av sportteknik hittills.

VAR-systemet som användes i turneringen var tekniskt relativt enkelt. Systemet använde ett videokontrollrum som kunde kommunicera med domare på planen om spelet behövde ses över och kunde kapsejseras. VAR är bara det första steget i ett sportföretags digitala resa, då det finns ett stort marknadsintresse från företag som samlar in och använder mer data inom sportbranschen.

Nya tekniker som big data-analys, molntjänster, AI, wearables och drönare är bara några av de nyckelteknologier som sportorganisationer använder när de använder Internet of Things. I slutändan kommer sportteknik att göra spelandet säkrare, mer rättvist och potentiellt mer lönsamt. Och dessa mål förändrar branschen. Sports Tech-lösningar är lämpliga inte bara för idrottare och tränare utan även för fans. Den nya tekniken ger en mer uppslukande och rik underhållningsupplevelse.

Fokus på tittarnas engagemang och underhållningsaktiviteter, tillsammans med den digitala omvandlingen av stadion, förväntas öka efterfrågan på teknikbaserade tjänster på sportarenan. Branschen upplever ett paradigmskifte, inklusive ökade investeringar från olika organisationer för att övervaka spelarprestanda och anta den senaste tekniken för att locka fans.

Israel har också ett blomstrande nätverk av innovatörer av sportteknik. Detta är oväntat med tanke på den lilla inhemska idrottsmiljön. Med den ökande konsumtionen av digital sport runt om i världen och genombrott inom AI, bygger Israels tekniksektor en ny värdekedja fokuserad på automatisering av innehåll i realtid, anpassning av video och tjäna pengar på användarupplevelser. Jag tar tillfället i akt att göra det.

Idag har Israels nystartade sektor mer än 600 sportrelaterade tekniska start-ups, varav 220 är direkt relaterade till sportbranschen.

Några av de innovativa sportteknikföretagen inkluderar:

 1. WSC Sport

WSC Sports Technologies tillhandahåller automatiska videohöjdpunkter som skapar teknik för sportutsändare och mediarättsägare, från intag av liveinnehåll till distribution av automatiskt skapade kortformade videor skräddarsydda, anpassade och personliga för analys.

WSC sportvideoteknik analyserar sportutsändningar i realtid, identifierar varje komponent i ett spel och genererar skräddarsydda höjdpunkter för varje spelare, lag och ögonblick. WSC Sports plattform för videoskapande skannar sportutsändningar i realtid och identifierar varje händelse som inträffar i ett givet spel. Från detta genererar den delbara kortformade videor som enkelt kan distribueras via olika onlinekanaler. Företagets kunder inkluderar National Basketball Association (NBA), som tecknade ett flerårigt avtal med WSC Sports redan i december.

 1. Track160

Track160 work on är ett automatiserat videobaserat sportanalysverktyg som spårar spelarnas lagfärger, tröjnummer och texturer, och distinkta spelarrörelser för att leverera spelinsikter med hjälp av datorseendeteknologi. Track160 såg gapet mellan tränare och spelare och utvecklade teknologier för att spara allas tid och minska stress.

Track160-kameror kan placeras strategiskt över evenemanget (fält eller bana) för att samla in videodata från flera perspektiv. Den inhämtade informationen utvärderas sedan med AI och djupinlärning för att bestämma de mest betydelsefulla spelningarna, som sedan läggs till i ett delat videogalleri.

 1. Playform

Playform är en leverantör av en app och videobaserade träningslösningar för fotboll. Företagets erbjudanden inkluderar mentala tester, fysiska lösningar, tekniska lösningar och mer. Andra funktioner inkluderar åtgärder (användare kan använda en smartphone och få poäng), rankning (användare kan övervaka till konkurrenten), etc. Den erbjuder också andra tjänster som rea l-time feedback, statistik osv.

 1. Pixellot

Pixellot utvecklar AI-baserade automatiska sportproduktionslösningar för den amatör- och semiprofessionella marknaden. Företagets teknologi effektiviserar produktionsarbetsflödet genom att distribuera ett obemannat multikamerasystem som täcker hela fältet och följer handlingen automatiskt.

Genom att använda molnbaserad artificiell intelligens för att analysera video av hög kvalitet, gör Pixellot det möjligt för idrottslag, ligor och utbildningsinstitutioner att sända sportevenemang som annars inte skulle få täckning på grund av kostnaderna förknippade med professionell sändningsutrustning och arbetsflöde.

Dessutom kan sportfans njuta av kommentarer och grafik i realtid, höjdpunkter och lag- och individuell statistik på deras videoflöde, liknande en professionell sändning. Företaget streamar mer än 30 000 livevideotimmar varje månad till fans, spelare och tränare på en mängd olika plattformar.

 1. BlazePod

BlazePods unika Flash Reflex-träningssystem som kombinerar fysisk träning med kognitiv reaktionsträning för att säkerställa spännande och kreativa sessioner som engagerar kunder, erbjuder spårningsanalys i realtid för att förbättra ett brett utbud av träningsmål. Den består av fyra lightup pods.

BlazePod har en hel rad användare, som Maccabi Tel Avivs basketlag, Formel 1-föraren Max Verstappen, den brasilianske fotbollsspelaren Roberto Firmino och IDF.

 1. Pico

Verktyg för att samla in användargenererat socialt innehåll för varumärkesreklam och fansengagemang.

Pico Buzz tillhandahåller sportmarknadsföringslösningar för fans och varumärkesengagemang. Det bygger ett verktyg för att samla in användargenererat innehåll över sociala medieplattformar. Dessa verktyg samlar automatiskt in innehållet som varumärkesföljare delar. Det aggregeras sedan, taggas och laddas upp över varumärkets sociala medieplattformar för varumärkesreklam. Den bygger också upp användarprofilen för varumärkets följare och rekommenderar nödvändiga åtgärder för att bygga ytterligare engagemang.

 1. WizeCare

WizeCare, som grundades 2012, erbjuder telerehabilitering i hemmet. På patientsidan är det bara att ladda ner mobil- eller skrivbordsappen, boka tid och dyka upp. Bakom kulisserna på ett möte övervakar WizeCare patienten genom sin kamera och använder AI för att övervaka patienternas skelettrörelser för att ge dem feedback, och se till att de följer läkarens anvisningar. De behandlar ortopediska, neurologiska och hjärttillstånd. Nu är det bara några rörelser bort att börja vägen till återhämtning.

 1. Funatix

Funatix flaggskeppsprodukt, Real Manager, ger fansen ett sätt att tävla i sina fantasyligor, spela online och engagera sig i sociala nätverk av fans för att känna sig anslutna till likasinnade över hela världen. Funatix, med huvudkontor i Be’er Sheva, har också en bas i Mexiko och ett betydande fokus på fotbollsmarknaden.

De är anställda i officiella fotbollsligor som ukrainska Premier League, Super League Grekland, Rigamax och Israeliska Premier League (IPFL).

Den israeliska uppstartsscenen visar avancerad teknik, kraftfulla videoinspelnings- och datalagringsmöjligheter, och utmärkt produktion och sändning.

För mer information, vänligen kontakta Roberth, roberth.friedman@israeltrade.gov.il

Reference: –

 1. https://www.globenewswire.com/news-release/2021/06/04/2241923/28124/en/The-17-9-Billion-Worldwide-Sports-Technology-Industry-is-Expected-to-Grow-at-a-CAGR-of-17-5-From-2021-to-2026.html
 2. https://www.nec.com/en/global/insights/article/2020022508/index.html
 3. https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/sports-technology-market
 4. https://www.geektime.com/these-israeli-startups-are-scoring-big-in-sports-tech/
 5. https://tracxn.com/explore/Sports-Tech-Startups-in-Israel
 6. https://techacute.com/israeli-startups-sports-tech/
 7. https://www.pexels.com/photo/person-using-performance-tracking-app-3912977/