Klimatförändringarna utgör ett akut och potentiellt oåterkalleligt hot mot mänskligheten och planeten. Även om jordbruket i Israel bidrar med mindre än 3 % av de totala nationella utsläppen av växthusgaser, är det mycket känsligt för klimatförändringar och dess olika konsekvenser för jordbrukets ekosystem. Riskerna inkluderar förändring av grödors sammansättning och layout, ökad vatten- och energiförbrukning för bevattning, manifestation av nya skadedjur och förvärring av befintliga skadedjur.

Det israeliska jordbruksministeriet inrättade en förändringsfond 2017 för att förutsäga klimattrender till 2050, för att hjälpa det israeliska jordbruket att behålla sitt försprång som smart, exakt och mycket motståndskraftigt inför klimatförändringarna. Israels klimatteknologiska industri har sedan dess vuxit fram och består av 212 klimatsmarta jordbruksföretag varav 130 (20 %) är nystartade och av dessa nystartade företag är 69 eller (53 %) precisionsjordbruksföretag varav 42 (60 %) etablerades från 2016 och framåt och 7 (10 %) mellan 2019 och 2020. Tillsammans har de samlat in 489 miljoner USD, 51 % av den totala finansieringen för nystartade klimatsmarta jordbruk.

Vilket väcker frågorna – Varför precisionsjordbruk och varför Israel?

Israel är rankat 1:a i världen inom precisionsjordbruk. Den historiska innovationen av israelisk vattenteknik har underlättat utvecklingen av Israels styrka inom precisionsjordbruk. Israels redan existerande styrka inom IKT, datautvinning och mjukvara, tillsammans med expertis inom områdena drönare och satelliter, möjliggör anpassning av befintlig teknik till innovativa jordbrukslösningar såsom markkartering, smarta bevattning och gödningssystem och satelliter för precisionsjordbruk. Det viktigaste är att precisionsjordbruket ökar jordbrukets produktivitet samtidigt som man optimerar jordbruksförvaltningen och den effektiva användningen av vatten, bekämpningsmedel, näringsämnen och andra insatser. Detta minskar i sin tur utsläppen, ökar markens hälsa och minskar utbyggnaden av jordbruksarealer och förändringar i markanvändningen.

Följande banbrytande precisionsjordbruksföretag är erkända globalt för att bidra till kampen mot klimatförändringar.

Solidrip – Banbrytande droppbevattningsteknik förändrar sättet att bevattna växter i stadsrummet. Deras autonoma bevattningssystem är designat för att stödja urbant jordbruk och trädgårdsskötsel i alla skala inomhus och utomhus. Systemet ger den optimala mängden vatten för varje växt och anpassar sig automatiskt till alla miljöförändringar.

Netafim är världens största droppbevattningsföretag och global ledare inom precisionsbevattningssystem. “Odla mer med mindre” De erbjuder holistiska bevattningssystem till odlare av alla former och storlekar. Detta ger dessa odlare möjlighet att växa mer med mindre. Deras erbjudande inkluderar ett brett utbud av ledande bevattning och kompletterande lösningar för alla grödor, förhållanden och terräng. Dessa inkluderar dropp- och droppledningar, mikro- och makrosprinklers, ventiler, filter, vattenmätare, teknologi för odling och ständigt utvecklande digitala jordbrukslösningar.

treetoscope nya tekniska algoritm ger realtidsmätning av växternas vattenförbrukning. Den första och enda kommersiella enheten som känner av det interna vattenflödet i en växt och direkt mäter dess vattenförbrukning och bevattningsbehov i realtid utan extrapoleringar baserade på indirekta avkänningstekniker.

Viridix stärker bönderna genom att ta bort osäkerheten från bevattningsbeslut. Genom att kombinera exakta och aktuella vattenpotentialdata med ytterligare information såsom väder, bevattningsprotokoll och markegenskaper, förenklar och automatiserar Viridix en av de viktigaste aktiviteterna inom jordbruket. Optimal bevattning förenklar och automatiserar en av de viktigaste aktiviteterna inom jordbruket. Optimal bevattning hjälper bönder att optimera produktiviteten, minska resursförbrukningen och förbättra hållbarheten.

N-drip är den första och enda mikrobevattningslösningen som drivs av gravitation. En störande teknik som ger högre avkastning, samtidigt som den sparar vatten utan att tillföra energi eller kräva vattenfiltrering. N-dropp är det mest effektiva alternativet till översvämningsbevattning som kommer att ha ett betydande inflytande på det globala jordbruket.

Rootsat hållbar jordbruksteknologi utvecklar och kommersialiserar störande, modulära banbrytande teknologier för att hantera kritiska problem som jordbruket står inför idag, inklusive växtförvaltning via rotzonstemperaturoptimering och bristen på vatten för bevattning.